בעיה בזוגיות.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה בזוגיות.
    אריק
    07/03/2010

אשתי ואני נשואים כ-10 שנים ויש לנו שני ילדים (6:2).
    המצב בינינו בשנים האחרונות התדרדר עד כדי כך שרק הילדים היו הסיבה לתקשורת בינינו, ללא אהבה ואינטימיות. חיינו ממש כשותפים בדירה עם עוינות לא מעטה.
    לפני כחודש החלטתי שאני חייב לשנות את המצב ולנסות להתקרב לאשתי ולגלות בה עניין.
    לחרדתי גיליתי שהיא בקשר שהוא יותר מידידותי עם גברים אחרים.
    פניתי אליה וביקשתי ממנה לנסות לשקם את חיי הזוגיות שלנו. היא הסכימה לתת לזה סיכוי, אבל לטענתה, התהליך ייקח זמן, בגלל משקעים מהעבר, שנבעו מההתנהגות שלי.
    בחודש שעבר אני עברתי שינוי קיצוני בהתנהגותי כלפיה: מפרגן, מקשיב, לא מתלהם, מפנק וכמובן גם נסיונות לקרבה פיזית. התגובות שלה לעומת זאת פסיביות לחלוטין. היא אומרת (בתגובה להצהרות שלי) שגם אוהבת אותי, למרות שאינני מרגיש בכך.
    באותו החודש, בו שברתי את מחסומי העוינות שהיו בינינו הרגשתי צער נוראי על השנים הרעות, שעדיין מציק לי, אבל גם גיליתי את אהבתי אליה מחדש, רוגע ומצב נעים בבית.
    אני יודע שאשתי לא חשבה/חושבת על פרידה מהסיבה שאני אב טוב ומסור לילדים (לטענתה).
    הצעתי טיפול זוגי/גישור, אבל נעניתי בשלילה "בוא ננסה לשפר את היחסים בינינו בעצמינו" "אין לי כח וזמן לסדרת מפגשים ולהחשף מול אדם זר" "יהיה בסדר זה רק ייקח זמן".
    המצב הנוכחי מביא אותי למצבי דיכאון. כמה זמן אוכן להמשיך בנסיונות ההתקרבות החד צדדיים?
    אינני מעוניין לחזור לתקופת "המלחמה הקרה".
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזוגיות.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אריק

עדי בדיחי
    07/03/2010

ראשית כל הכבוד על לקיחת היוזמה והאקטיביות בבניה מחודשת של הזוגיות שלכם.

ממה שסיפרת לנו, אני לא לגמרי משוכנעת שאכן הניסיון להתקרבות הוא חד צדדי. שים לב שכן יש הבעת אהבה מצידה, למרות שזה לא מרגיש לך- היא אומרת במפורש, שים לב שהיא מנסה להרגיע באומרה "יהיה בסדר, יקח זמן, בוא ננסה בעצמנו", ומסבירה בכך שהחשיפה קשה לה.
    אני מציעה שתנסה לשים כותרת אחרת, ולו לרגע, למה שאתה חווה ממנה- אני חושבת שהיא מנסה, בדרכה שלה, לומר לך- שגם היא רוצה להתקרב, וגם לה קשה, והיא זקוקה לזמן.. אחרי הכל- עשית מעשה מחדש, מרענן ואולי קצת מפחיד לפעמים- בעוד "התרגלתם" למוכר ולידוע= תקשורת לקויה רק דרך הילדים ואוירה של עוינות.. פתאום אתה מגיע ברעיון מהפכני- וזה דורש זמן הסתגלות. מסתבר שגם הדברים החיוביים בחיים דורשים זמן.

אפשרות נוספת שלא סותרת את הראשונה, היא שתיגש אתה לבד למטפל, ושם תוכל לרכוש כלים להתמודד ראשית כל עם מה שאתה עובר, ולקבל מקסימום תמיכה, לאחר מכן עם הקשר הזוגי והמכשולים שבו. בהרבה זוגות קורה מצב מעניין, שצד אחד ניגש לטיפול בעוד השני מתנגד, ועם הזמן וככל שהמפגשים עוברים, הצד האחר מאוד מאוד מסוקרן ולא אוהב שדברים נעשים ללא ידיעתו.. ומצטרף.. ומשם היסטוריה.

נשמע שאתה מאוד מעוניין בחיזוק הקשר, לא חד משמעי שהיא לא מעוניינת. לכן אני במקומך הייתי עושה את כל המאמצים ומנסה להיכנס דרך כל הדלתות הפתוחות בפניי- אם זה בטיפול אישי ומאוחר יותר- לנסות- זוגי, ואם זה לתת לזה עוד קצת זמן ולכבד גם את מרחב המחיה הזה שהיא מבקשת.. כמה זמן? תלוי רק בך ואיך שתרגיש.. אבל ממה שסיפרת לנו פה- לא בטוח שהיא לא מעוניינת.

בברכת הצלחה
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו