משבר בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בזוגיות
    אור
    10/03/2010

בהתחלה שלום,אני אשמח אם אקבל עזרה כלשהי כי אני מתרסקת מבפנים..
    זה סיפור חיי, נשואה כבר7 שנים +2,בעלי ואני רוב הזמן בריב ,אתחיל מהסוף כי בראשי בלגן שלם, בקיצר אני אצל ההורים שלי כמעט שבוע וההיתי אצל ההורים שלו לפני גם 4 ימים כי הוא רוצה שנתגרש ,לפי דעתו שאנחנו נכון אוהבים אבל לא מתאימים כי כל הזמן בוויכוחים וריבים ,הוא לא רוצה אפילו לדבר איתי פשוט נפרדנו וחזרנו המון בגלל כל מיני סיפורים ,השכנה שהיא היתה אהבת הילדות שהתחתנה עם גבר אחר ופגעה בו והיא עדיין מאוהבת בו וסבלנו המון הצקות לבסוף עזבתי כי אני בוטחת בו בעיניים עצומות ,כמעל בשלוש שנים אחרונות אנחנו רבים המון גם היה סיפור שהתאהבה בו מישהי מהעבודה אבל הוא לא התייחס הוא לא בגד בי פיזית אבל מצדי גם זה בגידה עד שמצאתי הודעות ומכתבי אהבה ממנה ונשברתי הוא אמר שהוא לא מרגיש כלום כלפיה ,חשדתי כל הזמן בו וזה הציק גם לו אפילו אמר לי אני כבר לא רוצה שתתקשרי אלי המון כשאני בעבודה ולא רוצה שתשלחי לי הודעות אהבה ומתגעגעת וכל מני ,התאכזבתי.
    בסוף ויתרתי עברתי המון עד שהיגעתי למסקנה שזהו אני מאמינה לו ופשוט הפסקתי לחשוד .
    באותו תקופה הוא לא התנהג אלי בצורה מוזרה כאילו שונא אותי ,אמרתי איך מישהו אוהב יכול לשנוא ככה כשמתעצבן ,פגע בי המון במילים ושתקתי בסוף כי רציתי לתקן ולהמשיך לחיות בכיף כי אני אוהבת אותו, הינו רחוקים אפילו רצה להתגרש המון ,והיא מהעבודה התגרשה , אנחנו חזרנו אבל צצו בעיות אחרות כל פעם מחדש התחיל לחשוד בי בצורה לא נורמלית ואני לא עושה כלום אוהבת רק אותו שומרת על הבית הילדות רוצה רק לחיות איתו בשקט ,חברות לא נשארו לי ,חיים חברתיים אין לי פתחתי לי עסק מכון יופי וסגרתי כי היתה לו כל הזמן בעיה עם שעות הלקוחות ,אני לא יודעת מה עובר עליו ,ובסוף תמיד אני זאת שיוצאת האשמה לא יודעת איך ,ואומר שהוא נותן הזדמניות כל הזמן חוזרים ולא משתנים ,נשברתי אני אוהבת אותו הבנות מרגישות וכל הזמן שואלות איפה אבא רוצות הביתה ,והוא אפילו לא רוצה לדבר איתי ,סבלנו גם בחצי שנה אחרונה נדבקנו בווירוס שקוראים לו פפלומה הסביר לנו שזה עובר דרך קיום יחסי מין וזה יכול אפילו להיות עשר שנים בגוף וזה מתפרץ בבת אחת , מה שאני יודעת שאני בו לא בגדתי ,ונדבקתי והוא לא בגד אז מאיפה נחת עלי כל זה כשאני סובלת וקשה לי גם פיזית וגם נפשית ,והוא רק רוצה להתגרש ולא איכפת לו כי הוא לא רוצה לסבול עוד סבל המון במשך שנים ,אני רואה בו האדם הכי אנוכי איגואיסט שהוא עושה ככה אני לא יודעת מה לעשות אם נתגרש או אם יחזור שאתן הזדמנות אחרונה גם אני .אנא תענו לי אולי לא הסברתי כמו שצריך ,סליחה אבל ראשי מלא דברים ומתקשה לסדר אותם,הצעתי שנלך לגורם מקצועי אבל סליחה, אמר שאף אחד בעולם לא יגיד לו איך לנהל החיים שלו ,,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר בזוגיות

יהודית ברגמן
    10/03/2010

אור יקרה,
    מתנצלת על העיכוב.
    על אף שהתמונה שציירת מבולבלת ואינה ברורה דיה, היא לא מבשרת טובות. יחד עם זאת, אם היתה אהבה גדולה ביניכם ניתן להשיבה ועם טיפול נכון, לגרום למהפך ביחסים. בשלב זה התקשורת ביניכם אינה קיימת והשינוי לא יכול להיעשות מעצמו. כיוון שהוא אינו מעוניין ביעוץ, גשי לבדך להתייעץ עם גורם מקצועי על מנת לסדר את הראש, לבחון ולפרוט לפרטים מה מקור הנתק, מה מנהל את השבר, לקבל פרופורציות, יעוץ וכלים כיצד ואם להמשיך לפעול למען הזוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה סוערת שחסר בה מרחב אישי

דורית כהן
    11/03/2010

אור היקרה, ראשית, צר לי מאוד על הסבל שנגרם לשניכם.
    מעבר להמלצה שיהודית כתבה לך, אשר אני מצטרפת אליה, ברצוני להאיר על משהו נוסף:
    מערכת היחסים שאת מתארת - מעבר לאהבה החזקה - היא מאד סוחטת ומעייפת לאורך כל השנים.
    שניכם כל הזמן נסערים, פעם את חושדת בו ופעם הוא חושד בך, פעם את מאשימה ופעם הוא מאשים. אתם תקועים בסוג של אהבה הרסנית, מכאיבה, שלא מאפשרת שלווה. והנה בעלך היה הראשון שעשה את הצעד הגורלי והודיע על התנתקות. הוא אומר לך שהוא לא רוצה יותר לסבול, והוא לא רואה איך ניתן בכלל לשנות משהו כך שהסבל הזה יפסיק להופיע.
    יש אהבות שבהן שני בני הזוג נאחזים זה בזו וחודרים יותר מדי למרחב הפרטי אחד של השני. המצב הזה מתאים וכייפי בתחילת קשר, כאשר השניים מאוהבים ורוצים לבלות כל רגע זה בחברת זו, אבל עם השנים עולה הצורך בקצת פרטיות, והוא אינו זהה אצל שניכם. מספיק שברגע מסויים הוא רוצה קצת ספייס ואת רק רוצה להיות צמודה אליו - הוא ירגיש מחנק ואהבתך תופיע לו בתור עול. מכאן ואילך - הוא ינסה להשתחרר מן ההיאחזות שלך בו, ואת רק תנסי להחזיק בו יותר חזק... ואז גם מתחילה להופיע החשדנות, וחוסר הבטחון - אולי אתה כבר לא אוהב אותי? אולי אתה אוהב מישהי אחרת?
    הפתרון הוא ללמוד לתת את הספייס ולא להיאחז עד כדי כך.

מערכות יחסים זוגיות - אצל כל זוג - חייבות כל כמה שנים לעבור שינוי, התאמות, כי הכל משתנה מסביב: כל אחד מכם מתפתח, האהבה משתנה, יש לחצים מסביב, יש הפניית אנרגיות לילדים, לקריירה, שום דבר לא נשאר אותו דבר וכך גם האהבה והזוגיות צריכות להשתנות. זה רק טבעי.

האהבה שלכם שהיתה פעם מאוד ברורה ועוצמתית - ומיוחדת - נשחקה ונסדקה מרוב ריבים מכאיבים ומייאשים. או שתצליחי לשכנע אותו לעבור ייעוץ זוגי על מנת לעזור לכם לבנות מודל חדש ומתאים יותר של זוגיות שיש בה מספיק ספייס, או שתצטרכו להרים ידיים ולהתגרש. הוא צודק שלא ניתן להמשיך לחיות כמו שאתם חיים - זה סוחט את הנשמה.
    בהצלחה! אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בזוגיות

אור
    11/03/2010

תודה לכם על התגובה באמת עזרה לי ונתנה לי לחשוב על כיוונים נכונים ,החלטנו בסוף שאנחנו לוקחים קצת זמן שנחשוב כל אחד לבד מה רוצה בדיוק,אולי חודש של מרחק או יותר יעשה משהו , אחר כך כשיהיה לנו שיחה ומפגש נחליט מה נעשה ואני רוצה להציע לו שוב על יעוץ , נקווה שיהיה בסדר , אני חייבת להיות חזקה גם בשביל הילדים אם יהיה גירושים ובשביל עצמי ,אני רק חוששת מדבר אחד שהאהבה שלו כלפי לא כמו שהיתה והאמת מפחדת שיפגוש מישהי אחרת או יחזור בקשר עם מישהי מהעבר כי אנחנו מנותקים , כי אומרים רחוק מהעין רחוק מהלב , תגידו לי שאני טועה ויש לנו סיכוי ,, תודה שוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו