מורכבות בניית פרק ב בחיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מורכבות בניית פרק ב בחיים
    לי
    15/10/2007

מצטערת מראש על כך שזה הולך להיות ארוך אך בכל זאת אני זקוקה לעזרתכם/ן.

אז כך אני אלמנה + 2 ילדים בני עוד מעט 4, בעלי נפטר כשילדי היו בני 4 חודשים כך שאינם זוכרים אותו.

הכרתי לפני כמעט שנתיים מישהו ויצאנו כשנה עד שהוא החליט שאנו נפרד מאחר ובני "עשה לו חיים קשים"
    ועפ"י התאור של בן זוגי דאז בני ממש "התעלל בו".
    אז כמו כולם אתם בטח שואלים מה ילד בן 3 יכול לעשות לאדם בן 30+ אבל עובדה שבני לא קיבל אותו וכל פעם שבן זוגי היה מגיע בני היה בוכה ועושה הכל ע"מ שבן זוגי ירגיש לא בנוח וילך.
    בן זוגי דאז הינו גרוש + 5 ילדים ואני אלמנה + 2.
    הילדים ביניהם מאוד מאוד מסתדרים וילדיו אוהבים אותי.
    לאחרונה ניסינו לחדש את הקשר אחרי שהיה בניתוק זמן מה אך יש לנו חששות רבים וגדולים.

כיום בני ובן זוגי לשעבר די מסתדרים אך לטענתו של בן זוגי יש לו (לבן זוגי) "טראומה" או "צלקת" ממה שגרם לו בני ואיך שאנו הולכים חזרה לבית שלנו הוא טוען שהוא חרד, וצפים לו כל הרגשות של אז ממש כאילו עבר התעללות.
    הוא אף דימה זאת להבדיל אבל לאחת שעוברת התעללות ואז נכון היא יכולה לגשת לפסיכולוג ולטפל בכך ואף להתחתן בעתיד ולהקים משפחה למופת אבל כל זה קורה כי היא לא צריכה להתמודד עם "המתעלל" שעשה לה זאת.
    ואילו אצלנו אם נחדש את הקשר אז הוא כן יצטרך להתמודד עם בני ואף לגדל אותו בעתיד והוא לא חושב שהוא מסוגל להתמודד עם זה. קשה לבן זוגי לשעבר להניח להכל ולפתוח דף חדש למרות שהוא מאוד מנסה ומשתדל.
    אז נכון רובם צוחקים ולא מאמינים אפילו המשפחה הקרובה אבל אנו ממש ממש חסרי אונים.

מה דעתכם?? מה עושים במצב כזה?? האם יכול להיות לכך פיתרון לדעתכם או שעדיף לנו שלא נחדש את הקשר??

שוב מצטערת על אורך מכתבי אך אני ממש אובדת עצות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מורכבות בניית פרק ב בחיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם ילדי בני זוג בפרק ב'

יהודית ברגמן
    16/10/2007

לי יקרה!
    ככל הנראה לבן זוגך דאז , הצורך בזוגיות אתך לא בעוכריו. בריחתו של האב ל-5 ילדים, מהתמודדות עם בנך הקטן, תמוהה. ועל פניו, נראית כתירוץ להיפרד ממך. אילו רצה בך מאוד- היה עושה מאמץ לתקן את הקֶצֶר ולתקשר עם בנך, אדיפוס הזאטוט בן ה-3, שהשתמש במניפולציות (של ילד בן 3) לתפוס עלייך חזקה. יש דרכים לנו המבוגרים לראות את נבכי נפשם של הקטנטנים, להתקרב ולהתמודד עם פחדיהם. בכל מקרה, לעולם לא מאוחר לאב ל-5, הגרוש, לקבל יעוץ מקצועי כיצד לתקשר גם עם ילדיו הוא, ולצאת מה"טראומה" ומה"התעללות" שבנך הקטנטן "אחראי" לה. בפרט אם אכן רוצה לשוב ולבנות קשר ללא חששות.
    זו דעתי, אבל יש גם אפשרות אחרת שיש לבן זוגך פגיעה עמוקה שכנראה אפילו לא מודע לה. כי אם ילד בן 3 גורם לו לטראומה, אז ודאי שצריך לפנות לאיש מקצוע כדי לפגוש בסיבות האמיתיות לפחדים שהובילו אותו לחשש הגדול מפגישה עם ילדך בן ה- 3

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו