הידידה והחבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הידידה והחבר
    תומר
    11/03/2010

יש לי חבר כבר הרבה שנים, החבר הכי טוב לי
    וידידה שלי שגם איתה אני בקשר הרבה מאוד שנים
    לפני חצי שנה הכרתי בניהם, סתם ללא שום מטרה..

הם התחילו בקשר לא מחייב והיום הם יחד כבר 4 חודשים
    הבעיה היא שאני לא יודע אם יש סיבה שאדאג לידידה שלי

החבר שלי, בן 29, עם קצת בעיות מחוייבות
    לפני 3 שנים הוא יצא עם מישהי למשך שנה
    הוא נפרד ממנה כי היה לו קשה להתמודד בקשר

עד לא מזמן הוא תמיד היה מדבר עליה
    למרות שהיא רצתה לחזור אליו- הוא לא רצה

אבל תמיד הוא אמר שהיא האישה שלו וכשהוא יפתור את הבעיות הוא יהיה איתה
    הוא ניסה להכנס לקשרים אחרים אבל סיים אותם אחרי שבוע מקסימום חודש.

עכשיו הוא עם הידידה שלי, כבר 4 חודשים

הוא אומר שמאז האקסית היא האישה היחידה שהוא הצליח להתקרב אליה
    האקסית עדיין יושבת לו בראש (אני לא יודע אם זה יושבת לו בראש, אני חושב שהוא יותר נשען על המשהו הטוב והבטוח שהיה לו בעבר)
    הוא מנסה להכנס לקשר שיש לו עכשיו עם הידידה שלי ומנסה לגלות רצינות
    כשהוא הכיר אותה הוא מאוד התלהב והיה מאוד מבולבל עם עצמו

האם יכול להיות שהוא פשוט ישאר בקשר הנוכחי וישתחרר מהאקסית?
    האם הוא לא מתאמץ לשווא?

הידידה שלי מודעת לעיניין עם האקסית וזה דיי מציק לה (בצדק)
    אבל שניהם אומרים שמה שיש בניהם הוא הרבה יותר מקשר רגיל

אני לא רוצה שהידידה שלי תפגע אבל אני גם לא יודע אם אני מספיק מבין בשביל לחשוש מזה
    סך הכל הוא 3 שנים לא היה בקשר, כל מי שרצה להכנס איתו לקשר מעבר לסטוצים, הוא לא רצה.. ואם כן, הוא סיים את זה מהר. עכשיו הוא פשוט שם.

הם מתקדמים בקשר, הוא ישכח מהאקסית?
    אני אוכל לראות אותם מאושרים מבלי שגורם שלישי יפריע להם?
    או שאני צריך לגרום לה לברוח ממנו?

אני לא יודע איך לנתח את הדברים ואני מאוד אשמח לתגובה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידידה והחבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תומר יקר

שירית
    11/03/2010

ראשית, אני רוצה לומר לך שזה יפה מאוד בעיניי לראות את הדאגה האמיתית לידידה שלך.
    אבל יש לי הרגשה שאתה לוקח אחריות על הקשר הזה ומהמקום הזה את מתלבט האם להתערב או לא.

תראה, יש דבר אחד שאתה יכול לקחת אחריות עליו בקשר ביניהם וזה הרגע בו נפגשו. וגם כאן זאת לא אחריות מלאה מכיוון שלא הפגשת ביניהם למטרת זוגיות. אתה צריך להבין שגם החבר שלך וגם הידידה שלך הם אנשים בוגרים, שאחראיים על החיים שלהם.

החבר שלך אחראי על הקשר הזה, ובאחריותו לבחור אם להמשיך בו או לא.
    הידידה שלך, ערה לבעייתיות עם החבר שלה/שלך ובאחריותה הבחירה להמצא בקשר הזה. ואם היא תיפגע או לא זה בידיים שלה.

אם תשכיל להבין שזה לא בידיים שלך ,אני חושבת, שיהיה לך יותר קל לשחרר את המחשבות שמטרידות אותך בעיניין הזה.
    מקווה שעזרתי, שירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום תומר

עדי בדיחי
    12/03/2010

בדבריה של שירית יש משהו מאוד חשוב: האחריות שאתה לוקח ובאיזה מקום אתה שם עצמך בקשר הזה.

מעבר לזה, נשמע שאתה מאוד עסוק בלדאוג לשני הצדדים ולא רק לידידה. מצד אחד- האם החבר שלך לא מתאמץ לשווא, מצד שני- האם אני צריך לגרום לה לברוח ממנו?

אכן שניהם אנשים בוגרים, אני מניחה שהם יוכלו להחליט עבור עצמם מה טוב ומה לא. אתה, מבחינתך, כלל לא במשוואה הזאת ולא אמור להוות גורם משפיע. למה? כי זה מסוג הדברים שיכולים לחבל במערכת היחסים שלך מולה ושלו מולך. וכדאי להישמר במקום נייטרלי ככל שניתן.

ייתכן ואתה חושש ממצב בו תהיה פרידה לא נעימה, בה תצטרך לבחור צד? בה תצטרך להיות במחנה אחד ונגד האחר? אם מראש תשים עצמך מחוץ לתמונה הזאת- יהיה לך קל יותר. מראש לא בחרת צד ולכן מראש אתה לא תבחר גם צד מאוחר יותר- להישאר באותו מצב נייטרלי ככל שאפשר יוכל לעזור לך להתמודד "נקי" עם המצב, לא משנה מה יקרה ביניהם. זה לא תלוי בך.

לשאלתך- נשמע שהחבר שלך מעוניין ביותר מסטוץ עם הידידה שלך, היא היחידה שהתקרבה לאקסית מבחינת החוויה שלו, והוא מחזיק איתה יותר מחודש.. אז כן, ייתכן מאוד והיא תהיה החוויה המתקנת שלו וייתכן שלא. יש אופטימיות כזאת- אם שרד עד עכשיו ואם התלהב מהתחלה והצליח להחזיק.

אם ידידתך יודעת שיש בעיה עם מחויבות ומודעת לעינין האקסית- הרי שהיה גילוי נאות ומקומך לא במשוואה הזאת. על מנת שתרגיש טוב יותר, אני מציעה שתבהיר לשני הצדדים שמה שלא יקרה ביניהם- אתה נשאר בחוץ, ונשאר בקשר עם שניהם ולא רוצה לאבד אף אחד (אם זאת תחושתך). ז"א, אני לא פקטור בקשר הזה.

כך גם תוכל להעביר אליהם את כל עול האחריות ולנקות את הזוגיות שלהם כך שיוכלו שניהם להחליט האם הם מתאימים זה לזה. אפילו במעשה זה תוכל לתרום לחבר הטוב שלך את הכלים להתמודד עם מחויבות ועם מישהי שבאמת יכולה להתאים לו- אבל לבד.

מקשרי עבר אף פעם לא שוכחים כי הם אלו שעיצבו אותנו לזוגיות המתאימה לנו בסופו של דבר. בכל אופן, כל תהיה שלך שהעלת כאן- הן אלו תהיות שלו או שלה.

אתה רק יכול לפרגן מהצד ולהיות שם עבורם. שמור על עצמך ואל תהפוך את זה למשולש, כי זה כאב ראש ולא מבשר טובות.

בברכת הצלחה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו