מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עצה טובה, בבקשה..ragner14/03/2010
שלום,
בעלי ואני נשואים כבר כמעט 3 שנים עם תינוקת בת שנתיים (כמעט) ועוד אחד בדרך.
אני לא יכולה לומר שהיתה לנו תקופה טובה,לא כי אני פסימית אלא כי המרחק ביננו לא קטן.
גדלנו וחונכנו בסביבוץ שונות לחלוטין (הוא בא מבית חרדי ואני לא),והגישה הכללית שלנו כ"טיפוסים" שונה מאוד.
אין לנו קשר של דיבור ושיחה על דברים שבלב, ומעולם לא היה, למדתי לחיות עם זה אבל אני מוצאת את עצמי בתקופות שדברים צפים בלי פרטנר, עם מישהו שמאוד רוצה לפתור דברים אבל בלי להקשיב או להבין,אין לי עם מי לדבר הוא מסובב את הגו כשמשהו מציק,ואומר לי שאני עצבנית אפילו שאני מאוד רגועה, או רגשית,אפילו שאני כ"כ משתדלת להשמע ולהיות רציונאלית,רגשות פשוט מעיקים עליו,(אלה מהסוג שצריך לעבוד בהם על דברים והם לא הכי נעימים ואפילו סתם אי הבנות קטנות)
הוא מעדיף להתעלם ואני נשארת עם דמעות בעיניים ,ואחרי יום או מתי שהוא מרגיש נח ובטוח הוא משתפך בוידויי אהבה ורגש, שמבחינתי אין הם שום קשר כבר לאהבה אלא יותר לשקט,אין לי כח לחיות נישואין בודדים מלאים בהצהרות ריקות של מישהו שלא באמת מעונין להכיר אותי או להיות חבר שלי.
אני פגועה מדי מלפתוח בפניו את הלב ולהתקל בקיר אטום מלא בסיסמאות,רק בשביל לשמור על השקט.
אני לא מסוגלת שהוא יגע בי כבר תקופה וכשאנחנו ביחד אני לרוב פשוט מנותקת.
שכנעתי את עצמי להסתפק בכך,כי כולם כ"כ אוהבים אותו והוא כזה חמוד (במיוחד לאור הממזרים שיצאתי איתם לפניו).
אבל הוא גורם לי לי להיות בודדה לא פחות מהם.
אולי לא היום אבל מתי שהוא אני אצטרך להחליט.
מה עושים?
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא בושה ללמוד לתקשר !
בני-ילד טוב14/03/2010ערב טוב !
אני מבין את כאבך וניתן להרגיש אותו מבין המילים שלך שניסת לדבר איתו וזה לא זה
הפתרון הפשוט והזמין ביותר זה ללכת לאיש או אשת מקצוע כדי לקבל כלים לשפה חדשה שבה תצליחי להעביר מסרים נכון, וכן טיפים לזוגיות מעולה,
טיפ ממני > תגדירי מראש מה הבעיה שלשמה באת כדי שלא תבזבזי זמן וכסף,
בעלך ?
הוא ירגיש בהבדל, יצטרף מה טוב לא יצטרף ? גם טוב, העיקר שתרגישי טוב,
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההציפייה שבן הזוג יספק את כל צרכינו
דורית כהן16/03/2010שלום לך ragner, נכון, בני שם את האצבע על הנקודה - תקשורת. אבל אני רוצה להאיר את הבעייה שתיארת מכיוון אחר לגמרי: "ציפיות":
אני רוצה שתיזכרי בתקופה בה הכרת אותו והתאהבת בו. אני מניחה שלא התאהבת בו בגלל יכולות ההקשבה המדהימות שלו, וסביר להניח שבהיכרות איתו הקושי הזה כבר היה מונח על השולחן, וקיווית אולי שעם הזמן הוא ייעשה רגיש יותר ופתוח יותר.
הציפייה שלנו, בזוגיות המודרנית, למצוא פרטנר שיהווה בשבילנו את הכל - החבר הכי טוב, המאהב הכי טוב, ההורה הכי טוב, המפרנס, העוזר לנו בבית - היא אף פעם לא ריאלית! והיא תמיד בלתי אפשרית! יחד עם זה כולנו מסתובבים עם הפנטזיה הזאת, גם בגלל הסרטים הרומנטיים וגם בגלל שאהבה מתחברת אסוציאטיבית להיפתחות ולשיחות נפש.
אבל!!! המציאות היא אחרת, ואני שמחה על השאלה שהבאת לפנינו כי זו הזדמנות להגיד להרבה זוגות משהו חשוב לגבי ציפיות לא ריאליות:
תמיד יהיו תחומים בהם בן הזוג שלנו לא ימלא אחר הציפיות שלנו! פשוט כי הוא אינו "אדם עליון"...אינו מושלם...בן הזוג לעולם לא יוכל לספק לנו את כל הצרכים שלנו. זה לא עובד כך. זה קיים רק בעולם האשליות והתקוות והציפיות ולכן בולטת לך האכזבה.
חישבי עד כמה רובנו סולחים לעצמנו כל כך בקלות, כאשר ברור לנו שיש לנו חולשות.. מה דעתך לתת לבעלך את אותו יחס? להיות סלחנית ומקבלת כלפי חוסר השלמות שלו? היכולת לקבל אותו כמו שהוא, כמו שאני מקבלת את עצמי וסולחת לעצמי על כך שאינני מושלמת, היא גישה בוגרת ומאוד הכרחית לזוגיות מוצלחת.
נכון, עדיין לא פתרנו את הצורך המובן שלך באוזן קשבת עבורך.
וכאן אני מציעה לך פתרון שמקובל על הרבה נשים: מצאי לך חברה טובה, שיש לה יכולת הקשבה ורמת פתיחות דומה לשלך, והפכי אותה לפרטנרית שלך לוידויים ולשיתופים. רוב הנשים שאני מכירה, רוב חברותי, גילו כבר מזמן שבן זוגן אינו הפרטנר הטוב ביותר לשיחות נפש. מי שאמונות על התחום הזה ומאד מיומנות בו הינן בעיקר הנשים. אני מציעה לך להתחיל לחפש בו את התכונות הנחמדות, המוצלחות, ואני בטוחה שיש בו. אם תמשיכי לשדר לו עד כמה את מאוכזבת ממנו - יחסיכם יתקררו עוד יותר מהר. אם תצליחי לראות בו דברים טובים - זה ישודר אליו אוטומטית ויחייה את יחסיכם, כי אני בטוחה שגם לו מאוד קשה לנוכח האכזבה שלך ממנו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)