מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחילהH14/03/2010
אני יוצאת עם בחור נחמד כבר כמה חודשים (אני רווקה, בשנות השלושים לחיי). אנחנו מסתדרים בסה"כ, הוא אוהב אותי ורוצה להתחתן איתי. יש בינינו משיכה והוא באמת אוהב אותי וגם אני מתחילה להקשר אליו ולאהוב אותו. הבעיה היא שככל שאני חושבת על החתונה, אני פשוט חוטפת בחילה (שמלווה אותי כבר כמה שבועות, מאז שהתחלנו לדבר על זה). אני קמה עם בחילה בבוקר והיא מלווה אותי רוב היום. זה מטריף אותי כי הוא בחור טוב וחמוד. האם זה בגללו, בגלל רעיון החתונה וההקמה של בית חדש באופן כללי או בגלל סיבה אחרת?
אני רוצה להתחתן ולהקים משפחה. בעבר יצאתי עם בחורים טובים כמוהו שאהבו אותי וברחתי להם אחרי שהרגשתי מחנק ואחרי כמה שנים (עד היום למעשה) ממש הצטערתי על זה. אני לא רוצה לפספס. אני טיפוס דעתן, פרפקציוניסט ודומיננטי. אני תוהה אם הפשרות שאני צריכה לעשות הן נורמליות או שאני סתם מפונקת ואין בן אדם מושלם. בסה"כ הוא מתאים במה שחשוב באמת אף שתחומי הענין שלנו שונים וכן החלומות על העתיד. אני חושבת שבסה"כ יכולים להיות לי איתו חיים טובים ורגועים. כשיש בינינו חיולוקי דיעות לגבי מה יהיה בעתיד (לדוגמא, באיזה מקום נגור), הוא נוטה לוותר לי.
דבר נוסף: אני מאוד קשורה למושג הבית והמשפחה. אני משקיעה בכל מה שקשור לזה הרבה מעבר לכל אחד אחר (בתנאי דיור, בנוחות, במי יגור איתי - כרגע אני גרה עם שותפים. כל אדם חדש שנכנס לדירה מהווה בשבילי פרוייקט שלם). תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי H
עדי בדיחי14/03/2010מהודעתך עלו מספר מוקדים ששווה להתעכב עליהם:
1. בחילה, מחנק, בריחה- כל אלו מנגנוני התנהגות שאנו משתמשים בהם במצבים של מתח וחרדה. בפירוש הגוף שלנו מאותת שמשהו מאיים עלינו.
2. מהודעתך הבחנתי בקושי להתחבר למקום של המחויבות, הבית, החתונה וכל הכרוך בכך.. ייתכן וזה משתלב בד בבד עם היותך רוצה שהכל יהיה מושלם, המקום שלך בו את מביעה את דעתך, בו את מרגישה נינוחה ומספיק בטוחה- יתכן וחתונה לפעמים מהווה עבורך את האנטי-תיזה למקום הבטוח, שכן היא יכולה להיות גם רעיון די מפחיד, אם חושבים במונחים של "זה הגבר איתו אני אחיה כל חיי, מה יהיה, לאן זה ילך, אולי יש משהו אחר שאני צריכה", ועוד.
3.כתבת כי כל אדם שנכנס לדירה מהווה עבורך פרוייקט שלם- גם זה מעיד על הרצון והצורך שלך לבנות טריטוריה משלך, לבנות מרחב אישי ורגשי משלך, ומצב בו מישהו אחר דורך שם- פיזית או רגשית- את בעמדת בריחה, או מתח.
נסי לבדוק מה מהדברים לעיל מדברים אלייך, ובהחלט יש מקום, על מנת לא לפספס ועל מנת כן להתמודד- לפנות לייעוץ (קואוצ'ר אישי מאוד יכול לעזור כאן), איך מתמודדים ואיך נשארים ואיך מוצאים את הדברים בקשר ובזוגיות שכן ישאירו אותך בפנים ולא יגרמו לך תחושת החמצה.
מכיוון שציינת שהמצב חוזר על עצמו- ז"א ברחת מעבר מקשרים, המחנק והבחילות, יש בהחלט מקום לעזור לך לצאת מהמעגל הזה, וזה לא מאוד מסובך, אם תאפשרי לעצמך להיות פתוחה לעצמך ולתהליכים חדשים שצריך לפעמים לעבור. סה"כ זאת ההזדמנות שלך להרגיש גם בזוגיות (עם כל המחויבות שבה) וגם לבד (הזהות שלך והמרחב שכ"כ חשוב לך- ובצדק). רק חשוב לאזן בין הדברים על מנת שלא תמצאי עצמך פעם בקיצוניות אחת ופעם באחרת- צריך למצוא נקודת אמצע. ייעוץ והכוונה אישית בהחלט יעשו את העבודה.
הקשר החזק שלך למושגי הבית והמשפחה רק מחדדים את האמביוולנטיות שלך: מצד אחד ביחד ומחויבות, מצד שני לבד וחופשיות- איפה האיזון?
בברכת הצלחה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)