מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נואשת מבקשת עצה דחופה.שני15/03/2010
ש לי שתי בנות. ויש לי בעיה עם בעלי. הוא לא יודע להתווכח איתי. בכל פעם שאנו מתווכחים ואני עונה לו בצורה אסרטיבית הוא משתמש במילות גנאי כגון: טפשה, מפגרת מטומטמת. אני מאוד נעלבת ולעיתים מחזירה לו אולם זה מדרדר את הויכוח עוד יותר והוא מחריף את מילותיו. לפני לידת בתי הדבר היה כך אך לא הבלגתי אלא החזרתי לו במילים לא יפות ואחרי סיום הויכוח חזרנו לתפקד כרגיל. אולם מאז שנולדה הבת הדבר מאוד מאוד מפריע לי ואני נוצרת את לשוני כדי לנסות לקיים תרבות דיבור נאותה בנוכחותה. אני מאוד נפגעת מזה כי כיום אני לא משתמשת כלפיו במילים כאלה והוא כן. זה ממש גורם לי לשנוא אותו. אם אין ויכוחים בינינו אז אנחנו יכולים להסתדר מצוין. הבעיה מתחילה כאשר הוא לא מסוגל לנהל ויכוח וישר מתחיל עם מילות הגנאי. הוא לא מוכן ללכת לייעוץ מסיבה כלכלית. מה לעשות? האם זו סיבה מספיק טובה בכדי להתגרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החשבון הכלכלי של ייעוץ...
דורית כהן18/03/2010שני היקרה, את מתארת כיצד אצלך חל שינוי והצלחת לשנות את סגנון הדיבור שלך בכוחות עצמיים, למרות שכל הזמן יש פרובוקציה מצידו והוא ממשיך להשתמש בסגנון בוטה, עם מילות גנאי.ראשית - כל הכבוד שעשית זאת ללא עזרה, אבל לא כל אחד יכול, ולשם כך - את צודקת - יש ייעוץ זוגי. ראשית, הנקודה הכלכלית:
את יכולה להגיד לו שסדרה מאוד קצרה של ייעוץ זוגי - עם דגש על למידת תקשורת אחרת - זה לא דבר מאוד יקר. נניח שזה יעלה לכם בסביבות 2000 ש"ח ויכיל כשישה מפגשים. חישבי על הפרופורציות - להשקיע במשהו שיביא לכם המון תועלת וימנע המון נזק עתידי - הרי את שוקלת אפילו להתגרש, ולכך יש עלויות מאוד גבוהות, אפילו תהליך הגירושין עצמו עולה כחמשת אלפי דולרים לפחות, שלא לדבר על העלויות של מגורים נפרדים ודמי מזונות...זה פחות מדמי חופשה צנועה...
כמובן חשוב שמראש תלכו למישהו שיבטיח לכם שהוא ממש מלמד תקשורת, ולא רק יקשיב לכם ויהנהן בראשו, וכיום ניתן למצוא יועצים בסגנונות שונים, ולא בעייה למצוא את המתאים לכם.
דרך אחרת, קשה יותר ומתמשכת, היא לתת לו חיזוקים חיוביים - מחמאות - כל פעם שהוא מגיב בצורה מיושבת ורגועה. צריך לחכות בסבלנות עד שההתנהגות הזא תראה את עצמה ואז מייד להחמיא לו או לעשות משהו נעים עבורו, כדי שהוא ילמד להפיק את ההתנהגות הזאת שוב ושוב...כמו אילוף חיות, תסלחי לי על ההשוואה. הדרך של חיזוקים שליליים במקרה כזה לא עובדת, משום שאם תכעסי עליו או תהיי ברוגז - הוא עלול לכעוס עוד יותר ולהפגין את ההתנהגויות הללו בתור "דווקא" - את לא ה"בוס" ואת לא תגידי לי מה לעשות. הנה תראי שאני לא שם עלייך.
אני כבר הבנתי שהוא מאוד רגיש לכבוד שלו. עובדה שהסגנון הזה מגיע רק כאשר את אומרת לו משהו בדרך שמפריעה לו. עליך לדבר אליו בלי הוראות, להשתדל להביע המון הערכה כלפיו בכל הזדמנות, על מנת לבנות את האגו הרגיש שלו. זה ממש פרוייקט!!! אתגר רציני!!! בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)