מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצה טובה - מורןמורן15/03/2010
שלום,
אני בת 24 ובן זוגי בן 28 אנחנו יוצאים 9 שנים.
מערכת היחסים בינינו טובה אנחנו חברים טובים וישי בינינו אהבה מדהימה.
לאחרונה התחלתי לרמוז על כיוון של מחוייבת (חתונה).
בן זוגי מרגיש זה לא הזמן ושהוא מעדיף לחכות עם הנושא הזה ,אציין שהנושא עלה מספר פעמים בעבר וכל פעם השיחה הסתיימה במריבה שאני מלחיצה אותו.
קצת מלחיץ אותי שאחרי 9שנים ובגיל כזה זה לא בסדר העדיפויות שלו.
אני מרגישה בשלה להתחתן ואני רוצה אותו כבעל.
מה עליי לעשות?האם עליי להיות מוטרדת?
אני מפחדת שזה יסחב עוד שנה שנתיים וגם אז הוא יגיד שהוא עדין לא מוכן..... ומה אז??
אודה לעצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות רבות לאי הרצון להתחתן
דורית כהן18/03/2010מורן היקרה, אתם יוצאים כבר 9 שנים, מה שאומר שממש התבגרתם יחד, ויתכן שלא היו לכם בני זוג רציניים אחרים עד כה.
בגיל 28, הגיל שלו, יש עדיין המון גברים צעירים שלא התחתנו עדיין, וכיום זה די מקובל. יכולות להיות המון סיבות שונות למה הוא עדיין לא מעוניין להתחתן:
רוצה לעשות חיים בטרם הוא נכנס לאחריות,
חושש שהיחסים יתקלקלו כמו שאולי הוא רואה מסביבו, (צר לי אבל זה אכן קורה להרבה זוגות לאחר הנישואין).
אולי בסתר ליבו הוא היה רוצה להתנסות בעוד מערכות יחסים או לפחות בסקס עם אחרות, לפני שהוא מתחייב,
ואולי הוא פשוט עדיין לא בשל מספיק.
אפשרות אחרת היא שיש בעיות לא פתורות בקשר שלכם - בעיניים שלו. אולי יש משהו שמפריע לו והוא לא מעלה אותו. לפעמים הסקס הוא לא משהו וזה גורם לאחד מבני הזוג - בדרך כלל הגבר - לפקפק האם להיכנס מראש למערכת יחסים שאינה מספיק טובה בתחום הזה.
ויש את הסיבה האחרונה - שהוא בן אדם שמתקשה להחליט, חושש לעשות טעויות.
מניתי לפנייך כמה סיבות שגרתיות שאני נתקלתי בהן, חישבי האם יש משהו שמתאים לו. נסי לראות את המצב דרך העיניים שלו. לא תמיד ניתן להסכים בכל נושא. לפעמים יש פער בבשלות. אם כי גם את בעצם מאוד צעירה, לדעתי...
בידקי עם עצמך מה הסיבה שאת רוצה כבר להתחתן? האם מאוד חשוב לך להיות כלה? להיות מלכה ליום אחד? האם את מתקנאת בחברות שלך שהתחתנו? או שממש בוער לך להיות אמא?
עליך לקבל שאצלו זה מופיע בצורה אחרת, וזה חלק מהתבגרות - להבין שהעולם לא כל הזמן יתנהל על פי הרצון שלך.
מכיון שצריך לענות על כל השאלות הללו - לגבייך ולגביו - אינני יכולה לענות לך כבר על השאלה שהצגת בסוף מכתבך - האם עלייך להיות מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)