מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות לא בריאה - תסכול ואהבה ביחדמישהיי16/10/2007
אני מתכוונת לכתוב כי אני חייבת להוציא החוצה כבר בכתב ...
אני בטוחה שאקבל תגובות לא בהכרח נעימות , אנא מכם היתחשבו בי .
וסליחה שזה הולך להיות דיי ארוך.
אני בת 23 סטודנטית .
לפני שנתיים נכנסתי למקום עבודה חדש , והכרתי בן אדם מדהים .
הבוס שלי ואני פיתחנו ידידות נפלאה על בסיס אמון הדדי , שיתופיות , ופירגון .
באותה התקופה לו היתה חברה 4 שנים אשר איתה הוא היה חי בביתה , שניהם גרושים.
בלי לשים לב אני והוא היתקרבנו מאד , נפתח ליבנו אחד כלפי השניה ... הבנו ששתינו נשמות זהות .
הבוס שלי אז היה בן 53 , הוא לא העלה על דעתו ברצינות כמובן שאי פעם ניהיה יחד .
התחלנו לדבר מעבר לעבודה בשיחות קצרצרות בטלפון של מה נשמע ואיך את מרגיש/ה .
לאחר מכן התחלנו להתכתב ביוזמתי במסנגר , וכל יום לפני ואחרי העבודה היינו ממשיכים לקשקש עד השעותה הקטנות של הלילה.
הרגשתי שאני מתאהבת ... במראו החיצוני , באופיו המדהים , בעדינות ברכות באכפתיות שלו.
כל פעם שהגעתי לעבודה ויצאתי לכיוון הבית פרפרים היו בבטן ...
לחכות שיכנס למסנגר לעוד שיחה מרגשת ... להגיע לעבודה לעוד כמה שעות של שקט.
היינו מדברים על חוויות מיניות על רצונות מיניות של כל אחד מאיתנו , היינו מדברים על זוגיות ועל שאיפות שכל אחד שואף להגיע ... על רצונות שלכל אחד מאיתנו שלא היתגשמו עדיין .
מפה לשם היתגלגלו העיניינים , היתקרבנו מאד , והתאהבנו שנינו .
הוא לא העלה על דעתו להיות עם אחת בגילי ואני לא העלתי על דעתי גם כן .
אני אדם מאד בוגר לגילי , עם שאיפות גדולות ורצונות שאין לכל אחת שבגילי .
בסופו של דבר הגענו להחלטה לנסות להיות ביחד , לאחר המון מחשבות והתייעצויות מצידי .
התייעצתי עם הוריי , עם חברותי , כולם אמרו שזה טירוף , אומנם זמנית זה יהיה טוב אך בעתיד הרחוק רב הסיכויים שקשר כזה יגמר .
חשבתי על העתיד שלי ואיך אני רוצה שהוא יראה , והחלטתי לעשות צעד , מכיוון שחיים פעם אחת ואין לדעת בסופו של דבר מה יקרה מחר ואם מי אני אתחתן .
נכנסו לתוך המערכת יחסים , מהשלבים הראשונים היו לי חששות גדולות האם זה הדבר הנכון עבורי.
אך בגלל האהבה ואופיו המדהים של בן זוגי החלטתי תמיד שאני נשארת.
הוא עזב את חברתו כמובן וקנה דירה חדשה משלו , ואני עברתי לגור איתו .
בימים הראשונים שנכנסנו למערכת היחסים דיברנו על חתונה .
וגם הוא חשש לא מעט שיגיע היום שאעזוב אותו לאחר נישואין וילד וחשש שוב מגירושין נוספים .
היום אנחנו כבר שנה וחצי יחד הוא כבר בן 55 עוד מעט .
התיסכול עדיין קיים בליבי , האם אני עושה את הצעד הנכון עבורי ועבורו
אינינו יכולים לדמיין את עצמינו אחד בלעדיי השני , מאד התחברנו התרגלנו ואנחנו מאד אוהבים
אני לא יודעת מה להחליט , הוא רוצה להתחתן במאי וגם אני רוצה אך מאד מפחדת ולא יודעת למה לצפות אני רואה את הכל בבירור מולי אך נפשי עצובה.
מאד קשה לי לקבל החלטה לפה או לשם , בבקשה עיזרו לי (אם ניתן בכלל)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות לא בריאה
יהודית ברגמן16/10/2007מישהיי יקרה!
הכותרת שבחרת: "זוגיות לא בריאה - תסכול ואהבה ביחד" אומרת הכל ומצביעה על חוסר שלמות ובשלות ברצונך שלך להינשא לו. תבחני מהן הסיבות שהביאו אותך להתאהב בגבר המבוגר ממך ב-32 שנים. אולי חיפשת תחליף אב ולא חבר ובעל. וודאי החמיא לך שבוס עם מעמד וכסף מתעניין בך. ולו, החמיא שנערה צעירה ממנו ב-32 שנים מתאהבת ומחזרת אחריו, על אף שלטעמי, הפרש הגילים ביניכם וניצול מעמדו כמעסיק מאוד לא בריא ולגמרי לא טבעי והגון מצידו.
ההחלטה חייבת להיות שלך בלבד, אחרי שתבחני את כל המגבלות ביחסים שכאלו. חשבי על כך שבעוד כ-20 שנה את תהיי בשיא פריחתך, אֵם צעירה ואילו הוא, מה לעשות- יהיה כבר זקן בן 75. בקרוב מאוד משהו יחסר לך ותהיי אף יותר מתוסכלת. האם יש לכם חברים משותפים או שלאורך זמן תקלעו לבדידות, האם את לגמרי מאושרת ושלמה? מה בוער לך לשנות סטאטוס? האם את משתוקקת כבר להקים משפחה ורואה בו אב לילדיך? התייעצי גם עם איש מקצוע וחברים משותפים. דבר לא בוער. קחי את הזמן ואל תמהרי להחליט. ואם בעוד כ-5 שנים של חברות, על אף כל הנקודות תראי אותו כיחיד על פני תבל- ותהיי מגובשת עם עצמך לחלוטין שזה האיש ותדעי בוודאות גמורה שזה מה שנכון לך ולך בלבד, ולא יהיו לך ספקות לגביו כלל- לכי על זה. לך בניגוד אליו, אין סיבה להיחפז- אל תיסחפי ואל תמהרי להתחייב לו. את עדיין צעירה ומתנת החיים לפניך.
מנסיון, ברור לי שזמנית אולי טוב לך, אבל אין ספק שנישואים כאלו לא יאריכו ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות לא בריאה - שימרי נפשך !!
איש אשכולות17/10/2007יקירתי
מצאתי לנכון להאיר את עינייך במספר נקודות , עצם פנייתך לפורום , ההתלבטות שלך ,התסכול וההגדרה שבכותרת "זוגיות לא בריאה " מעידים על אי ההשלמה במהלך איליו את צועדת ,
מנקודת מבטי כגבר בוגר בתחילת ה 50 אכן מחמיא לגבר שכזה שהינו ודאי בעל מעמד, ונכסים קשר עם אשה כה צעירה בגופה ובנפשה.הריגוש המיני אותו תיארת בשיחותייך עימו תמוה,האם מרגש לך מינית גבר בן 55 ?? האם תוותרי על מעגל חברתי של בני גילך בהמשך חייך ? פער הגיל ילך ויחריף תמצאי עצמך לצידו של אדם זקן בעוד 15 שנים ,,הזקוק אולי לסיעוד וטיפול בעוד שהינך בת 38 בשיא פריחתך .
לטעמי אותו גבר נוהג בחוסר הגינות שהוביל אותך למערכת יחסים שכזו , הייתי מגדיר זאת "כחולני" ואגואיסטי ,ראי דוגמת איציק מרדכי שנישא לכוכי ..והיכן זה נגמר .
חייך רק החלו כאישה, את בתחילת דרכך ,, קחי את הזמן , תבלי בחברת בני גילך ,סעי לטיול ארוך לחו"ל , הפצע יבריא ! הישארותך בקשר הזה והתמסדות בו תוביל אותך לתסכול מתמשך ולשבר שילווה אותך כל חייך - חבל !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כדאי - ברחי!
ס18/10/2007מנסיון אישי: אני גם במצב שלך נשאתי לגבר שמבוגר ממני ב25 שנה ויש לנו ילד ביחד.
אבל..כשהתאהבות נגמרה נשארתי עם אדם מבוגר שעבר הרבה בחיים כך שהוא רואה כל דבר שונה ממני . ומנסה להכתיב לי את דרכו . מבחינתו הוא בעל הנסיון הוא כבר רואה קדימה ואני צריכה לשמוע לו או שיקרו טעויות (והאמת שהרבה פעמים הוא צודק)
הבעיה שאני לא רוצה לחיות כך. אני רוצה לחיות כמו כל אישה בשנות העשרים שלה אני רוצה להנות מהחיים לנסוע להכיר וכן גם לעשות טעוית
כעת אני גרה במין בועה של אכזבה חוסר אמון ודכאון .
לא טוב לי בצורת החיים הזו. לא רוצה לחיות את חייו של אבא שלי לא רוצה לחיות כמו בת חמישים פלוס רוצה לחיות כמו בת עשרים פלוס.
לא בא לי להרגיש הקטנה הלא מנוסה שחיבת לצית למבוגר.
אם לא הילד מזמן הייתי מפרקת את החבילה הבלה והממורטטת הזו. רק שאני נתקעתי .עשיתי ילד וכעת אני צריכה לדאוג לו . ולגדל אותו עם אבא שאוהב אותו
אבל בשביל המטרה הזו הקרבתי את חיי.ולא פלא שלפעמים אני מרגישה מדוכאת ושהעולם קודר.
צאי מזה מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת כל הזמן איך להציל אותך J
מירה18/10/2007תחשבי עד כמה הוא חולני ואגואיסט. תעשי חישוב ותגלי שהוא פדופיל. כשהיית תינוקת בת שנה, הוא היה איש בן 33 ! מזל שלא עשה עליך בייבי סיטר ואמא שלך לא איפשרה לו לחתל אותך אז !
מישהיי. כבר יומיים אחרי שקראתי את מה שכתבת אני חושבת כל הזמן איך להציל אותך. יש לי בת מקסימה שפעם היתה מאושרת מלאה חדוות חיים וחכמה והיום היא הבחורה הכי אפורה וכבוייה .התחתנה צעירה ומאוהבת במבוגר והסיבה כנראה שהתחתנה בגילך עם דמות אב שמעולם לא היה לה. והיום, 6 שנים אחרי שנישאו - היא בדיכאון יום-יומי מטופלת בילד. לא מאפשר לה להתגרש. בעלה שמח שהצליח לתפוס "גיישה" מאוהבת בזול. היום הוא הזדקן והפערים ביניהם גודלים יותר ויותר. היא בוכה כל היום. האהבה הגדולה הפכה לשנאה וכעס על כל העולם. בגלל פער הגילים אין להם חברים. ונגמר הסקס. הוא בוגד בה עם ילדה אחרת- המזכירה שלו. ושלא תחשבי - פעם היא היתה משוכנעת שהוא מאוהב רק בה לכל החיים.
אל תעשי דבר שברור מראש שתתחרטי עליו. הוא יזדקן בקצב יותר גדול ממה שאת מסוגלת להתבגר. לא רחוק היום שהפער ביניכם יגדל ויגדל. תחיי עצובה ומרירה עם זקן שכבר לא עומד לו ולוקח רק תרופות ובקושי נושם.
אל תשתגעי. תעשי טובה
ותעדכני אותנו מה החלטת, כי אני לא יושנת בגללך ובגלל הבת שלי. מתוסכלת איך היא הסתבכה וגמרה לעצמה את החיים ביודעין. לפחות אדע שהצלתי נפש אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תעשי את זה לעצמך!
נעמה18/10/2007מישהיי, את לא שפוייה אם את הולכת להתחתן איתו! מישהו רץ אחריך עם מבער? מה קרה? היו לך חברים לפניו בטח. התנסית עם בנים או שהוא הראשון. את כולך בת 23 . צעירה מידי בכל מקרה לנישואים, אז עם סבא? הוא חמור גדול, אם מסכים לקבור אותך כבר, כי את צעירה ולא רואה רחוק. זה לא גרביים שקונים ולא יודעים להחליט זה או זה. את שוקלת פה עתיד. גם אם היית מתלבטת לגבי חתונה עם בחור צעיר. לא מחליטים אחרי שנה וחצי אם לא ברור ומשוכנעים. נותנים עוד זמן לביחד בחברות. תגורו יחד עד שתימאסי בו ואם אהיה כנה יותר - תיפרדי ממנו כבר עכשיו. גם אם יכאב. כי אחרי שנים - זה כואב יותר ומסובכים בצרות, שאת לא תדעי איפה לקבור את עצמך מרוב פחד.
הקיצר: אל תתחתני עם אשמאי כי תתחרטי על זה כמו שלא התחרטת מעולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטימטום אטרקטיבי- פתייה ופJופיל
אוהד18/10/2007אתם לא שפויים. את עוד תזילי הרבה דמעות בחיים שלך. את תיפלי לבור שבמו ידיך כרית לעצמך. השתגעת . זה ממש אטרקטיבי שפדופיל מצליח להשיג לעצמו תמימה לכמה זיונים ומרושע מצידו של הזקן שכובל אותך לחייו.
תעדכני את הפורום כשבעלך הזקן ילווה את בנך לגן הילדים - איזה צחוקים יעשו על הילד המיסכן!!! ובכלל- לטירונות! הזקן יגיע עם פיליפינית צמודה ואת תשתרכי בוכיה מאחור.. יחשבו שאת הנכדה שלו. אטרקציה מטורפת.
תעדכני. אני מת מסקרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת עוד חיה עם הפדופיל?????
ירין30/10/2007התחיבת לעדכן אותנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)