מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות וילדיםשי19/03/2010
רציתי להתייעץ
אני ואשתי נשואים כ 12 שנה יש לנו 2 ילדים ילדה בת 11 וילד בן 7
אני בן 42 ואשתי בת 37
חיי הנישואין שלנו בדכ טובים למעט מריבות רגילות כמו אצל כול זוג
שננינו עובדים אני פחות שעות והיא יותר שעות
אשתי מזה כמה שנים אך בצורה מסיבית לאחרונה מבקשת עוד ילד
אני לא מעוניין בכך והנושא יוצר מריבות רבות
אשתי מאוד מתוסכלת והמצב בניניו לא טוב
הנושא עולה חדשות לבקרים
יש לציין כי בטיפול בילדים אני יותר דומיננטי שכן אני חוזר מוקדם יחסית מהעבודה והיא חוזרת מאוחר יותר ואפילו מאוחר מאוד לעיתים
עומס גדול נופל עלי בגידול הילדים כמו שיעורים הסעות לכול מיני מקומות הסעות לרופאים וכו
אני ממש לא מעוניין בעוד ילד שכן אני יודע שזה יצור עומס כבד על המשפחה ועלי
לי באופן אישי הדבר ממש לא חסר
ראוי לציין כי לדעתי לי וגם לאשתי אין כול כך הרבה סבלנות לילדים
מצד שני המצב כרגע כמו שכתבתי הוא לא טוב
אני נמצא בדילמה גדולה האם להכנע לדרישותיה ולהביא ילד שאני לא רוצה ואולי אחכ יהיה בסדר אן לעמוד על דעתי מה שגם ילווה כנראה במחיר כבד
אולי כדאי להתייעץ עם בעל מקצןע כלשהוא ?
מחכה לחוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה שאין עליה תשובה 1
בני-ילד טוב19/03/2010אכן נושא טעון אצל הרבה זוגות,
האבסורד הוא שאם אתה הייתה רוצה עוד ילד, היו מאשימים אותך בחוסר הבנת הצרכים של אשתך שצריכה לעמוד בנטל של רעיה, אמא, ומפרנסת, ולכן הרבה נשים אומרות אני זו שאחראית על תיפקוד הבית ואני זו שסוחבת את העובר והקושי בעצם שלי אז למה אכפת לך ?
מה שראוי לדעתי זה לנהל שיחה רגועה בזמן נכון ולפתוח את כל הקלפים ולברר עד הסוף מה עומד מאחורי השאיפה הזו של אשתך, האם זה כדי להיות בנורמה כלשהי בחברה מסויימת, האם היא רוצה לחקות את הוריה במס' הילדים הרצוי כביכול,
האם משעמם לה?
האם היא מרגישה לא נוח בזה שהיא לא עושה את תפקידה בהבאת ילדים כפי שחונכה,,,
וגם אתה תעשה בירור מה ישתנה בין 2 ל 3 ילדים, האם אתה חושש לאבד את רעייתך ? האם זה קרה בעבר שהיא הזניחה אותך לטובת הטיפול הילד ?
בקיצר ייתכן שאחרי הבדיקה המקיפה הזו אתם תהיו יותר חכמים, ואז תחשבו ביחד מה עושים ששניכם תצאו מרוצים,
שבת שלום
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה להתייעץ
עדי בדיחי21/03/2010כמובן שסוגיה כמו הבאת ילד דורשת הסכמה מוחלטת ובעיקר רצון ומוכנות של שני הצדדים. עצם כך שאתה לוקח עליך את רוב העול בגידול הילדים, בעוד לה יש פחות זמן וסבלנות לנושא, רק מגביר את המשקל של דעתך כאן, מעבר לעובדה שזאת תמיד סוגיה של שני בני הזוג. העובדות האלו פשוט מעצימות את הדברים.
תנסה לחשוב קדימה, בהנחה ותביאו ילד- איך תרגיש מולו, כאשר הרצון שלך היה מאוד חלקי ואולי פשרני בנוגע אליו.
בפירוש שווה להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לברר אולי את גבולות ואת הגדרות התפקידים שלכם בבית. אם תשימו את זה בתוך חדר נייטרלי (של היועץ הזוגי), תוכלי יחד לראות את הדברים ואת כל התמונה יותר בבהירות. סביר להניח שהיא גם תצליח להבין את המקום לך יותר ואולי להתפשר לכיוון, בבחינת כמה היא לוקחת בגידול הילדים ואיך היא תורמת ונרתמת לעזרתך.. ומי יודע.. אולי בהמשך תגבשו דעה ששניכם תסכימו עליה.
במקרה שלכם אולי אפילו יספיק טיפול לטווח קצר של כמה מפגשים, שיוכל לטפל ב"כאן ובעכשיו" של חילוקי הדעות ביניכם ולשפוך מעט יותר אור על הפערים.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)