מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגישה מרוחקתנ.ל20/03/2010
ערב טוב,
אנחנו זוג בתחילת שנות השלושים, הורים לפעוטה בת שנתיים.
בתקופה האחרונה חל משבר בעבודה שדווקא קרב בינינו, אחרי תקופה ארוכה שבעלי היה עצבני ומרוחק. אבל בתקופה זו, הוא גם הרחיק עצמו מהמשפחה. כמעט לא נמצא עם הילדה ואני מרגישה שכל נטל הטיפול הוא עלי. בנוסף, בגלל המתחים גם לא שכבנו למעלה מחצי שנה ,ואנחנו בעיקר (למרות שאנחנו צוות טוב שחושב ופועל ביחד למען המטרה הזוגית המשותפת), מתנהלים באותו הבית כמו שותפים לדירה, שמדי פעם מתחבקים ונותנים נשיקה קטנה על השפתיים כדי לצאת ידי חובה.
אני מרגישה שאני מרוחקת ממנו, וכיוון שכל נטל הטיפול עלי, אני גם יותר עייפה, ואין לי כוח להיות איתו אחרי שהילדה הולכת לישון, אז אני ממציאה איזה תירוץ והולכת לחדר.
כתוצאה מזה, השבת הזו אני גם עצבנית עליו ומחפשת סיבות לריב, או פשוט מוצאת דרכים להמעיט כמה שאפשר את הדיבור לידו (לראות סרט, להיות עם הילדה).
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתניע בצורה חיובית את האינטימיות
דורית כהן22/03/2010נ.ל. יקרה, לפעמים נדרש רק משהו פעוט על מנת להתניע את התהליך החיובי ביניכם. איזשהו שינוי מן האוטומט הצפוי כל כך. מה דעתך לקחת אחריות על כך, ובאופן חד צדדי להתחיל להרעיף עליו אהבה בצורות שונות - חיבוק קצת יותר ארוך בבוקר, נשיקה מכוונת, לא כלאחר יד, סמס נחמד במשך היום, חיוך נעים כאשר הוא חוזר מן העבודה, כל מיני התנהגויות שיראו לו שאיכפת לך ממנו ושרצונך להתקרב. תראי, כל אחת עם הסגנון המתאים לה - יתכן שמה שהצעתי עד עכשו נראה לך טריוויאלי ובקנה מידה קטן מדי - אז כמובן - תני לכך את המינון המתאים שלך, אבל שיהיה הבדל מן המצב הרגיל.
שימי לב אם הוא נענה כלפייך בצורה אחרת מן הרגיל. יכול להיות שהוא נפגע מן התירוצים שלךוההתחמקויות שלך מסקס, וכבר אין לו חשק לעמוד מול ה"לא" שלך אז הוא לא יוזם. קחי את את היוזמה, האם את יכולה? הראי לו שאת חושקת בו. המון גברים שהגיעו אלי מתלוננים עד כמה חסרה להם ההרגשה שגם הם נחשקים ע"י בנות זוגם, כי בנות הזוג אף פעם אינן יוזמות סקס.
הקדישי לכך יום ואפילו יותר מיום אחד, ותראי מה יקרה ביניכם. האם הוא יגיב לאיתותים שלך?
את יכולה לראות בכך "התנעה מחדש" של האינטימיות ביניכם,במקום מה שהתקבע בחודשים האחרונים.
אם זה לא יצליח - לכו ליעוץ זוגי, ואני מקווה שזה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז דיברתי איתו היום
נ.ל22/03/2010והוא אמר לי שזה בגלל העבודה (הוא במתחים כבר תקופה ארוכה, כי הוא עומד לאבד את העבודה במאי, וכבר הודיעו לו, אז הוא דואג לעתידו ולפרנסה, למרות שלי יש הזדמנות טובה להרוויח ועכשיו אני אהיה המפרנסת העיקרית איזו תקופה ויש לנו חסכונות).
הוא אמר לי שהוא מדוכא, עצבני ומותש נפשית מכל מה שקורה ולכן אין לו כוח לכלום.
אני דווקא מאוד התחברתי לעצה שלך על הגברת האינטימיות בקטנה, אבל ימים רבים לא מסוגלת להביא עצמי לכך, ושומרת על כעס אצור. היום הצלחתי והוא באמת יותר חביב, אבל לא בכל הימים
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלב קשה להתמודדות
דורית כהן22/03/2010הביאי בחשבון שעבור גבר לאבד את עבודתו זה מאוד קשה ולפעמים זה מופיע לו כאילו הדבר הכי חשוב בחיים שלו נלקח ממנו, המשמעות לחיים, המטרה בחיים. אולי היה לו יותר "קל" רגשית דווקא אם לא היתה לך עבודה טובה. להפסיק להיות המפרנס העיקרי זה לא פשוט.
אז מאוד יתכן שצפוייה לכם עכשו תקופה לא קלה, והוא יהיה זקוק להרבה הערכה מצידך, בעיקר כי איבד את ההערכה במקום העבודה. זה יהיה מבחן ליחסיכם, האם אתם יכולים לעבור אותו עם תמיכה הדדית או ריחוק יתר ואומללות. מה שאת תשימי שם יהיה מאוד קובע. זה הזמן לשינוי אקטיבי באווירה, לחום, לאהבה, לעידוד, להבעת אמון בו.
מקווה שתצליחו לעבור את המבחן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לעזוב את הסקס בינתיים?
נ.ל23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)