לדורית כהן- דילמה תמידית בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לדורית כהן- דילמה תמידית בזוגיות
    אני
    21/03/2010

שלום דורית

אני וחבר שלי אוהבים מאוד .גרים יחד . וכמעט שנתיים יחד .
    אבל האהבה זה כנראה לא מספיק ,כי בהתמודדות בחיים ובהתנהלות היומיומית אנחנו רבים בלי הפסקה .
    אני בעיקר ,לא מרוצה מאיך שאני רואה אותו ואת ההרגלים שלו ,והוא משתגע מזה שאני מעירה לו כל הזמן .
    הוא נוטה לפאסיביות , לא יוצא איתי לאף מקום ,לא יוזם דברים ,לא מפנק אותי , וכל הזמן מסתגר בתוך עצמו . ואני מרגישה שאנחנו חיים יחד אבל בנפרד .
    דיברנו על זה מליון פעם ,אמרתי לו שאני פחות יעיר לו ,והוא ינסה להבין גם אותי אבל בפועל אני רק רואה שזה פשוט האופי שלו ולא יעזור כלום
    טוב לו ככה ,ואני נחשבת קרציה , קנטרנית , ולפעמים אני שואלת את עצמי -למה בכלל לטרוח ?
    אני מרגישה שאני רוצה משהו אחר לגמרי . מישהו שיהיה אכפת לו ! מעצמו וגם מהזוגיות .
    קשה לו להתמודד עם בעיות באופן כללי והוא לא טיפוס תקשורתי במיוחד ,והכי מעצבן אותו ביקורת .
    ואני מתכוונת לזה שאם משהו לא נראה לי ואני מעלה את זה ,אז לרוב אני נתקלת בזעם ובחוסר קשב ובמילים כמו : טוב יאללה יאללה !!!1 שאני הכי שונאת בעולם !!!!11
    אז אני לא רוצה לעשות מהזוגיות שלי פרוייקט חיים
    ואני לא יודעת ,מתי שווה להיות סבלני ולתרום לקשר ומתי צריך לוותר ..
    כי בראש שלי הרבה פעמים
    אני מחכה לרגע העזיבה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת יותר מתחשבת

דורית כהן
    22/03/2010

אני יקרה, "ברוכה הבאה" למקום מאוד מוכר או יותר נכון לשלב מאוג מוכר בחיי כל זוג כמעט - שמתחיל לחיות יחד. בבת אחת נעשים ההבדלים בסגנון החיים ביניכם מאוד בולטים ויוצרים המון חיכוכים קטנים.
    אם היחסים איתו חשובים לך, עליך לבנות איתו את התקשורת המתאימה. נימה של ביקורת מפריעה לו (שוב, זה משהו שהמון גברים לא סובלים. הם אוהבים שרק מעריכים אותם ומשבחים אותם על כל דבר קטן, ושונאים ביקורת!) - אולי תצליחי להגיע אליו ע"י שימוש רק בחיזוקים חיוביים: כל פעם שהוא כן יעשה משהו שחשוב בעינייך - שבחי אותו על כך. אם יש לך בקשות כלפיו - נסחי זאת בצורה של בקשה למשל: אתה מוכן לתלות את החולצה?) ולא פקודה או תלונה (כמה פעמים אמרתי לך לתלות את החולצה?!) ואם הוא לא מבצע את בקשתך - שחררי לו. הוא לא חייב לבצע את בקשותייך.
    אם באמת תצליחי לשחרר לו את החופש להחליט בעצמו ולא תראי בו מישהו שחייב לבצע את כל דרישותייך (אני נגד דרישות בין בני זוג!) - אני מאמינה שעם הזמן תראי שינויים. יש סיכוי יותר גדול שהוא יבוא לקראתך יותר פעמים, ויעשה דברים שחשובים לך (ברור שלא הכל...) אם תבקשי אותם בצורה חופשית ובנימה של בקשה במקום פקודה או תלונה.
    עליך להבין שאת לא המפקדת עליו, ושניכם שווים, וכל מה שאפשר לעשות הוא לבקש בקשות ולקוות שהשני יבוא לקראתך. אם את תבואי לקראתו בדברים שחשובים לו - יש סיכוי גדול יותר שגם הוא יבוא לקראתך.
    ואם לא מצליח לכם - אז אם יש אהבה חזקה - בואו ללמוד זא בעזרת ייעוץ זוגי קצר מועד, ואם האהבה כבר נפגעה - אז אולי נכון יותר לא להשקיע יותר מדי ולעבור הלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו