נישואין במשבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נישואין במשבר
    דנה
    22/03/2010

אני בת 37,נשואה 15 שנים,יש לנו שלושה ילדים מקסימים. לצערי ,אם אני אהיה כנה ככל האפשר תמיד במהלך הנישואין היו לי תחושות שאני לא מספיק אוהבת ומעריכה את בעלי.כשהתחתנתי הייתי צעירה מדי והרגשתי שאני עושה צעד שלא הרגיש נכון עבורי אבל מצד שני הרגשתי שאני אוהבת אותו והייתה האהבה וההערצה שלו אותי והבטחון שהוא העניק לי. פחדתי לוותר על כל זה. מעבר לכך, מלכתחילה הרגשתי שאנחנו באים מעולמות שונים,היו פערים אינלקטואליים שהלכו וגדלו במשך השנים,אני למדתי והתבססתי בעבודה שאני אוהבת ומצליחה בה והוא לא למד ולא מצא את עצמו מבחינה תעסוקתית,כיום אחרי עוד עסק שפתח ולא הצליח הוא עובד בעבודה זמנית,מתוסכל ואבוד,בשנים האחרונות ההמרחק הרגשי ביננו הלך וגדל,הרבה כעסים יוצאים החוצה. אני מסתכלת עליו ורואה אדם טוב,בעל ערכים , מצחיק ואכפתי אבל לא טוב לי אתו מספיק,מרגישה כבויה ומדוכאת,בודדה. התחלנו טיפול זוגי שבינתיים די תקוע. למען האמת מיואשת,האם אפשר לשנות משהו, אני סקפטית,כבר הפחד להיות לבד לא מרתיע אותי,וגם לא הירידה במצבי הכלכלי שגם ככה לא מזהיר.הדבר היחיד שאני חושבת עליו זה הילדים האהובים שלי והרצון להגן עליהם אבל איך אפשר להמשיך כך,עד מתי?אני כבר מתחילה להרגיש שאין לי יותר שליטה בכל הנוגע לזוגיות שלי ואולי פשוט התייאשתי ואין לי יותר כוחות לנסות למנוע את הפרידה ממנו,כבר לא יודעת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נישואין במשבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דנה יקרה

עדי בדיחי
    24/03/2010

תודה על הפתיחות והכנות שלך.

את מתארת מצב שמלכתחילה היה אמביוולנטי- מצד אחד כן אוהבת, מצד שני לא מספיק.. עם השנים הפער הזה התחדד וגדל, עם הצורך שלך ללמוד ולהתפתח והנסיגה שלו בבחינה המקצועית והאישית.. התסכול והאכזבה בעיקר מעצמו. כמובן שבמהלך השנים את שיקפת לו את הדמות שכן לומדת וכן מתקדמת וכן מצליחה.. אך טבעי שדברים כאלה יתבטאו בתוך הזוגיות, על כל המשתמע ממנה.

כתבת שאתם הולכים לייעוץ זוגי, שזה צעד שמעיד על רצון של שני הצדדים כן להתקדם וכן לשקם את הזוגיות.

לא כתבת כמה זמן אתם בטיפול, אבל זכרי שלא כל "שידוך" בין מטפל למטופל הוא בהכרח שידוך מוצלח. ייתכן ואפשר למצוא מטפל אחר, בכל מטפל יש את המשהו היחודי לו, וזה לא פחות חשוב מכל הדרך עצמה.

כתבת שהיו לך תחושות שאת לא מספיק מעריכה את בעלך- הייתי מנסה לבדוק האם זה מגיע מתוך ההשוואה לאהבה שלו אלייך; ז"א- ההערצה שלו אותך והבעת האהבה שלו אלייך אולי שמה את אהבתך שלך אליו במקום "קטן" יותר, בהשוואה, אבל לא באופן הגיוני. לא תמיד שני הצדדים מביעים אהבה באותה עוצמה, כשם ששני הצדדים באמת אוהבים ורוצים להיות יחד. בד"כ כשצד אחד יותר טוטאלי, יותר עוצמתי, יותר מביע את אהבתו- הצד השני ייתכן ויחוש אי אלו תחושות של חוסר ביטחון או "אני לא מספיק". אולי זאת נקודה למחשבה.

פערים אינטלקטואליים אכן יכולים להפריע לזרם הזוגיות, אבל לא רק לדעתי. יש כנראה הרבה מסביב, ואת כל זה יש להעלות מול המטפל. אם את נוכחת לדעת שהמטפל כן טוב עבורכם, הייתי רוצה שתתני לזה זמן, שתהיי סבלנית, ותנסי להיות רגע "מהצד" (כמה שזה קשה) ולראות מה יולידו הפגישות מול המטפל. לפעמים זה תהליך סיזיפי וארוך ומצריך אורך רוח..

בהצלחה רבה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עדי

דנה
    05/04/2010

תודה על ההתייחסות המעמיקה והניסיון לעזור. זה נכון שהפער האינטלקטואלי הוא רק חלק מהבעיה זה הרבה יותר מורכב. אני מקווה שבכל זאת נצליח לשקם את הזוגיות ואם לא אז אני מקווה שאמצא את הכוחות בעצמי להמשיך הלאה בדרך חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

סתיו
    08/04/2010

היי דנה,
    אין לי תשובה בשבילך כי אני לא נמצאת במצב הזה...
    אני בת 24 יוצאת עם בחור בן 26 מזה 8 חודשים, קראתי את דברייך ורציתי לשאול.
    אני עובדת בעבודה קבועה, סטודנטית לתואר ראשון והמצב הכלכלי שלי בסדר גמור.
    הוא, לעומתי, לא מוצא את עצמו מבחינה תעסוקתית, אין לו יותר מידי מה להציע לשוק, המצב הכלכלי שלו מאוד לא טוב ומתחיל ללמוד רק באוקטובר הקרוב.
    הכוונה שלי היא שגם בינינו יש פער מסויים, ואני לא יודעת האם כדאי להמשיך הלאה או לחתוך...
    אני מאוד אוהבת אותו ועד לפני לא מזמן הייתי בטוחה שמצאתי את האחד שלי לחיים.
    אני מנסה לחשוב קדימה ואני רואה מצב עתידי כלכלי לא טוב.
    אשמח לסיוע מצידך, לאור ניסיונך הרב...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתו יקרה

דנה
    09/04/2010

הי, אני מבינה שדברי עוררו בך הזההות מסוימת וחשש מעתידך.אני חושבת שקודם כל טוב שאת מחוברת לרגשותיך ולא בורחת מהם.קודם כל בשלב של החיים בו אתם נמצאים טבעי שיש שאנשים לא בטוחים לגבי הכיוון התעסוקתי.יכול להיות שלך יותר ברור מאשר לו מה את רוצה לעשות ובאיזה כיוון להתפתח. את יותר מפוקסת כרגע ממנו אבל זה יכול להשתנות. יחד עם זאת, את מספרת שהוא מתחיל ללמוד בקרוב אז זה לא נשמע שהוא עומד במקום. בכל זאת משהו מפריע לך ואת לא בטוחה בו, לכן אולי את קולטת נורת אזהרה ואל תתעלמי מכך. אני לצערי התעלמתי ,הסתנוורתי מאהבתו אלי , פחדתי להישאר לבד והעדפתי לא לגעת בקשיים שכבר היו בתחילת הקשר שלנו.פשוט כדאי לך לבדוק לעומק יותר למה זה קשור.אתם לא נשואים אז תני לעצמך את הזמן לחשוב,להבין , להרגיש מה קורה לך . את צעירה וכל החיים לפניך,בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו