מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםאלון24/03/2010
האם רגש ההתאהבות הוא רגש גנטי-הישרדותי של האדם, או שמא הוא רק תוצאה של חינוך ותרבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שווה מחקר
עדי בדיחי24/03/2010הי אלון,
שאלה טובה.
בכל אופן, יש שיגידו שהתאהבות היא למעשה צורך אינטרסנטי- שיאהבו אותי, שיעריצו אותי, שיעניקו לי.. שאני לא אהיה לבד ועוד.
אבל אני חושבת שזה משהו שמשולב עם הסביבה והנורמות שלה לאהבה או להתאהבות.. וכמובן יש גנטיקה בבסיס (הרבה פעמים שומעים על דמות חמה, רגשנית, אל מול דמויות קרות שלא מביעות רגש באופן ישיר- וזה עובר במשפחה..).
כך או כך אני לא חושבת שהתשובה היא חד משמעית על צורך הישרדותי -או- על חתירה לנורמות של חינוך ותרבות. כמו בהרבה דברים, תורשה וסביבה הן שם המשחק.
בטח חקרו את השאלה הזאת לא מעט חוקרים.. הייתי מנסה לבדוק גם בספרות המקצועית. לחלק מהאוניברסיטאות בארץ יש גישה חופשית למחקרים דרך האינטרנט.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל...
אלון25/03/2010במידה שיימצא שהגורם הגנטי-הישרדותי משקלו נמוך במיוחד, והגורם העיקרי הוא זה החינוכי-תרבותי (במילים אחרות, התפקיד ההישרדותי של רגש ההתאהבות הוא מינורי), עולה השאלה האם לא ראוי שהפן החינוכי-תרבותי "יישר איתו קו".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מאוד סובייקטיבית
עדי בדיחי25/03/2010ולא בטוח שאפשר לאמוד או להנדס אותה לאחוזים מה לכאן ומה לכאן.
אם לדעתך הגורם העיקרי הוא הפן החינוכי תרבותי, הרי שאנחנו מרובים תרבויות, ולכן הסובייקט כאן מאוד חשוב. יש כאלה שיגידו התאהבות X יש שיגדירו Y. השאלה היא איפה אתה מוצא את עצמך בתוך השאלה הזאת, וכמה לך חשובה התאהבות בתחילת קשר, אם בכלל.
זכור שיש הרבה זוגות שלא התאהבו, אבל הם אוהבים שנים.. והתאהבות למעשה היא רגש שחולף, ששימש דרייב לתחילת הזוגיות, אבל הוא חולף בוקדם או במאוחר, ומה שנשאר היא האהבה והריאליות של הקשר, אל מול הערפל שכיסה אותו בתחילתו.
אני מזמינה את משתתפי הפורום לנסות להביא את דעתם, ואולי בכך יהיה לך יותר מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלון25/03/2010(אני רק מקווה שאנחנו לא מורידים את הרייטינג:)
בכל אופן, המילה "תרבותי" מבחינתי התייחסה כמובן לתרבות השלטת בחברה שלנו, הלוא היא התרבות האמריקאית (על כל המשתמע משטיפת המוח ההוליוודית בענייני התאהבות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה מילים על התאהבות
דורית כהן25/03/2010נושא ההתאהבות מאוד מרתק בעיני. אני (ורבים אחרים, כמובן) מבחינה בין התאהבות לאהבה.
לדעתי התאהבות היא מצב ביולוגי - כימי - פיזיולוגי, (אולי לכך אתה מתכוון ב"הישרדותי"?) שבו המתאהב מוצף ריגוש חזק, שאובייקט ההתאהבות עורר בו. התופעות הגופניות כל כך מובהקות - דפיקות לב, פרפרים בבטן, עירנות, בעיות ריכוז, התמקדות המחשבות באובייקט כל הזמן, ללא יכולת לעצור זאת - אובססיה שכזאת. מי שלא חווה זאת - כנראה קשה לו להבין את התופעה. יש המשווים התאהבות להתמכרות לסמים מבחינת תגובות הגוף והמחשבות על מושא האהבה. מחקרים מראים שכאשר אתה מאוהב - בחודשים הראשונים המוח ממש מוצף בכימיקלים מסויימים כגון סרוטונין, המרוממים את מצב הרוח, וגורמים לתחושת "היי".
במאות האחרונות נכתבו על כך רבבות ספרים, ואלפי סרטים, ששמו את האהבה ואת ההתאהבות בפוקוס, ובכך כמובן "העלו את הרייטינג" ונוצר אפקט כפול ומכופל - מי שזה לא קורה לו שואל את עצמו "האם משהו לא בסדר איתי?" ו"מתי זה כבר יקרה לי?", ומי שזה קורה לו מרגיש בר מזל. ואחר כך כבר מבין ולומד על בשרו שזה גם כואב ומאכזב ומסנוור ומכניס לאשליות וכו'...
בגלל הבלבול בין אהבה והתאהבות - יש רבים שמכורים לריגוש הנעים שיש בהתאהבות, וקשה להם לקבל שבמעבר לשלב האהבה, היותר רגוע ופחות מרגש פיזית - הולך משהו לאיבוד, ואנשים כאלה יחפשו את הריגוש שוב ושוב, ויש להם נטייה להתאהב בפרנטרים נוספים, ולו על מנת להרגיש את כל הריגוש הזה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגש ביולוגי למהדרין
אלון25/03/2010תודה רבה.
רגש ההתאהבות (זה עם הסרוטונין והפנילטלמין) אכן נשמע גם לי רגש ביולוגי למהדרין.
אבל המילה "הישרדותי" שהזכרתי, מרמזת שביולוגיה נוטה "ליישר קו" ולהתעצב לפי שיקולים הישרדותיים של האבולוציה ושל הסביבה.
כמו כן, ההתאהבות היא תחושה אי-רציונלית (לחלוטין!), בעוד שה"אהבה" מושתתת בעיקר על
רציונל (ברית בין בני זוג).
לאור כל זאת, עולה השאלה מתי תחדול התרבות המערבית לחנך לכיוון אי-רציונלי מובהק שכזה? (בדומה לעולם הדת, למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חושבת26/03/2010היי אלון,
שאלה לי אליך- איך יראו לדעתך החים ללא התאהבות?
אני באופן אישי מאמינה, שניתן להתאהב גם בבן הזוג שאיתך הרבה שנים, שוב ושוב. בכל אופן, מעניינת אותי תשובתך לשאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על העיכוב
אלון29/03/2010שלום לך,
להבנתי, את שואלת שתי שאלות נפרדות.
האחת "איך יראו לדעתי החיים ללא התאהבות?", והשניה "האם ניתן לחוש התאהבות כלפי בן זוג שאיתך הרבה שנים"?
לגבי השאלה הראשונה, "חיים ללא התאהבות" ייראו כמו חיים שבהם אנשים בוחרים את בני זוגם על פי שיקולים רציונליים (האם האדם שמולי מתאים לי? האם הוא חולק איתי תחומי עניין והשקפות? האם הוא אמין? האם הוא יציב? האם דרכנו המשותפת תועיל לי (ולו) ולא להיפך, בהווה? ובעתיד? האם איני מסונוורת על ידי שיקולים אי-רציונליים (שיש לכולנו) שיכולים לגרום לי לבצע טעויות שיפוט לגבי בחירת בן הזוג?)
"חיים ללא התאהבות", בעצם, ייראו כמו חיים ללא הימורים (שבנויים על ריגוש מוחי דומה), או כמו ללא נטילת סמים (על אף האפקטים המהנים), או כמו ללא אמונות אי-רציונליות שונות (חיים לאחר המוות, חיזוי עתידות...)
לגבי "האם ניתן לחוש התאהבות כלפי בן זוג שאיתך הרבה שנים"? מדעית זה מצב נדיר, אבל יש לו גם יוצאי-דופן.
באופן אישי, אני לא רואה בעיה בתחושות התאהבות כלפי אדם שאנו כבר מנהלים עימו קשר (יציב, מוצלח ופורה) שנים רבות. מי שמסוגל לכך, והדבר רק תורם לו (ולא להיפך), אני בעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)