מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר נישואיםש.ש10/04/2007
אני ובעלי יחד כבר 9 שנים ונשואים כשנה וחצי. לאחר תקופה לא קלה שבעלי ניתק קשר עם משפחתו לאחר החתונה התחילו גם בעיות בזוגיות שלנו ולמעשה היום הוא חושב שאולי זאת טעות שהתחתנו. אני בניגוד לו די הייתי שלמה עם ההחלטה, לא הצלחתי לדמיין את חיי בלעדיו. לאחרונה (חצי שנה) בעלי טוען שהבעיה בקשר שלנו זה שאנחנו לא מתאימים מבחינה פיזית, בהתחלה לא התיחסתי ברצינות לטענותיו האמנתי שמשהו אחר מפריע לו וזה רק תירוץ. עכשיו אני מבינה שזאת באמת הבעיה, אני חייבת לציין שאני לא גדולה בכלל 169מ' שוקלת 55ק"ג ואני מקבלת המון מחמאות בחוץ. הוא לא גבוהה הרבה ממני ויש לו מבנה גוף צר ולאחרונה זה התחיל להפריע לו, לי זה לעולם לא הפריע, אבל הוא לא מוכן לוותר כל כך מהר על הזוגיות שלנו, בכל זאת עברנו הרבה חוויות ביחד ויש לנו זוגיות שמאוד מפרה אחד את השני כל אחד התפתח בתחום שהוא אוהב בזכות התמיחה ההדדית. רציתי לדעת האם ע"י טיפול זוגי אפשר לטפל בבעיה, הרי אני לא יתכווץ פתאום והוא לא יגדל, אני מאוד מבולבלת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמעטות התשוקה לאחר החתונה
דורית כהן10/04/2007ש.ש. יקרה, יש לי הרגשה שהאמירה של בעלך לגבי אי התאמה פיזית היא רק "קצה הקרחון", ויתכן שהוא נתפס למשהו חיצוני מובהק שהוא יכול להיאחז בו ולהצביע עליו, ואולי יש דברים אחרים שהוא איננו מודע אליהם, שגורמים לו לחוסר משיכה. הרי הנתונים של מבנה הגוף היו קיימים כל הזמן ובכל זאת החלטתם להתחתן, לאחר 9 שנות היכרות.
מה שאת מספרת על ניתוק הקשר עם משפחתו - יכול להיות מפתח חשוב להבנת ההתרחקות של בעלך. ניתוק כזה מעורר המון תסכול וכעס, על עצמו, עליהם, (עלייך אולי), ועלול להיות מצב שהוא רואה במידה מסויימת את הנישואין שלכם כגורמים לניתוק, ותגובתו הרגשית לכך - ההתרחקות ממך - מכרסמת בנישואין, לא כן?
בנוסף לכל מה שכתבתי, התמעטות התשוקה לאחר הנישואין היא תופעה ידועה, וכל זוג שנתקל בה, מחפש הסברים הגיוניים כדי להבין את מקורותיה. בטיפול זוגי ניתן לראות בעזרת צד שלישי מיומן את מערכת היחסים, את התקשורת שלכם, את הקירבה והאינטימיות שלכם ולראות עד כמה שניכם מעוניינים לשפר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זוגי
ש.ש11/04/2007תודה על תשובתך, היא העלתה בי תקווה חדשה.
לפני מספר שבועות פנינו לטיפול זוגי ולצערי הרב לא היה חיבור, אני מאוד הצלחתי להתחבר אליה ולהפתח אבל בעלי היה לו מאוד קשה להביע את עצמו ובאיזשהו שלב הוא התחיל לזלזל בשיחה, הפסיכולוגית הייתה מאוד לצידי (אפשר להבין גם למה) והחליטה כאילו עבורי שעלינו להפרד למרות ששנינו הראנו נכונות לטפל ולשמר את הקשר שלנו. היא אפילו הציע לי אני אבוא אליה והיא תעזור לי להתאבל על הקשר. לקחתי את זה מאוד קשה כל הדרך הביתה רעדתי ונכנסתי לחרדה של ממש, לא ציפיתי לתגובה כזאת ובטח לא אחרי פגישה אחת עם שנינו ביחד (נפגשתי איתה פעם נוספת לפני הפגישה הזוגית). לאחר מכן כשהתפכחתי הבנתי שהיא פעלה באופן מאוד לא מקצועי לטעמי והיא לא נתנה הזדמנות לקשר שלנו בכלל. השאלה שלי איך אני יכולה לדעת למי ללכת בשביל שנקבל את הטיפול המסור ביותר כזה שבאמת יכנס לעומק הקשר שלנו וינסה לפתור בעיות? אני לא רוצה להתאכזב שנית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמצוא מטפל מתאים
דורית כהן11/04/2007ש.ש., אנסה לתת לך תשובה על כך, אם כי תמיד יש להביא בחשבון שפסיכולוגים שונים מתאימים לאנשים שונים.
אתם צריכים למצוא מישהו ששניכם מרגישים שאתם יכולים לסמוך עליו, שמצליח להתחבר לכל אחד מכם, מישהו שמצד אחד יודע להקשיב ונותן הרבה אמפאטיה ומצד שני מצליח להיות ישיר וענייני. לדעתי יש המון מה ללמוד בייעוץ זוגי, כי יש מיומנויות תקשורת שצריך להתאמן עליהן כדי להצליח להגיע לשיחות נפש מקרבות, ואתם צריכים להיות מוכנים ללמוד ולהתאמן על דרכים חדשות של התנהגות ושל תקשורת, כל מיני כלים שאף אחד לא טורח ללמד אותנו בבית הספר, והבעייה היא שכאשר אנחנו נכנסים ללחץ, מוצפים ברגשות, אנחנו נסוגים (עושים רגרסיה) לסגנון אותו ספגנו בבית ההורים, ולא תמיד זה עובד באופן מוצלח...
עדיף אם אפשר דרך המלצה של מישהו שאתם מכירים, או אם אין לכם המלצה - נסי לאסוף אינפורמציה בפורומים, היכנסי לאתרים, והשתמשי באינטואיציות שלך, מי יתאים לשניכם. בקשי מבעלך שאף הוא יחפש בעצמו, עשו הצלבות, קחו על עצמכם פרוייקט משותף...בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ש.ש11/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)