מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להמשיך ביחסים איתו..-לדוריתליבי24/03/2010
דורית שלום!
בהמשך לתשובה שלך מתאריך 18.03.2010 למכתב של מורן מתאריך 15.03.2010...
אני ובן זוגי בני 27. אנחנו ביחסים כבר 5 שנים, גרים יחד כ-4 שנים. בשנה הזו אנחנו מסיימים ללמוד. בעבר דיברנו על זה שנתחתן אחרי הלימודים, אך סיום הלימודים מתקרב והוא עדיין מושך עםהחתונה...
אני החברה הראשונה הרצינית שלו, אבל הייתי כבר בקשר רציני כשנתיים עם חבר הקודם שלי.
סיבות שהבאת בתשובה שלך למורן מתאימים במקרה שלי, כלומר
1. יש לחבר שלי חברים רווקים שעושים חיים והוא מעדיף להסתובב איתם מאשר עם חברים שכבר נשואים, יוצא איתם, מבלה איתם, ורב הפעמים לבד, כי אני צריכה לקום מוקדם לעבודה.
2. "הוא רוצה לעשות חיים בטרם הוא נכנס לאחריות" -הוא כל הזמן מדבר שאיזה כייף חיים עושים חברים שלו והוא לא..שהוא גם הייה רוצה לעשות חיים כמוהם, לנסוע לטיילנד לבד עם חבר'ה, ללכת למסיבות וכו' . אחרי הכל הוא אומר שאני צריכה לכבד אותו מכיוון שהוא איתי ולא עושה כאלה דברים. כל השיחות האלה מעצבנות אותי.. אולי פעם אחד הוא יקום וילך "לעשות חיים" כפי שהוא אומר?! בקייץ האחרון הוא רצה לנסוע עם חברים הרווקים שלו לטיילנד-לבלות. אני הייתי ממש נגד! אמרתי לו שאני רוצה לנסוע איתו, וזה לא בסדר שהוא נוסע עם החברים שלו לבד, כי אני יודעת טוב מאוד מה הם הולכים לעשות. בנוסף ציינתי לו, שהוא משאיר אותי לבד בדירה לחודש ימים ואך כך שלא אכפת לו מזה...אמרתי לו שאם הוא נוסע-אנחנו נפרדים!!! בסוף הוא לא נסע, אך אמר לי שאני עשיתי טעות שלא "שחררתי" אותו...
"אולי בסתר ליבו הוא היה רוצה להתנסות בעוד מערכות יחסים או לפחות בסקס עם אחרות, לפני שהוא מתחייב"-המשפט הזה מאוד מתאים במקרה שלי, זה אפשר להבין גם ממה שסיפרתי קודם..
"אולי הוא פשוט עדיין לא בשל מספיק"- הוא לא רוצה לשמוע כלום על הילדים, הוא אומר שאולי בעוד 5 שנים אחשוב על זה, אבל עכשיו הוא עדיין צעיר מדי להביא ילדים. לעומת זאת, אני מאוד רוצה ילדים, אני כבר בת 27, בעוד 5 שנים "אולי" אם הוא ירצה, אהיה בת 32...ואם הוא עדיין לא יהיה בשל לבנות משפחה?!
אחרי תואר ראשון הוא רוצה להמשיך לתואר שני, כלומר הוא אומר שלא מתאים עכשיו להביא ילדים מכיוון שהוא ילמד... אך לדעתי לימודים זה לא הדבר שאמור להפריע...
אני ביחסים מעולים עם המשפחה שלו, הם מאוד רוצים שנתחתן, אך אי אפשר לחתן אותו ללא הסכמתו...
אני לא יודעת מה לעשות, האם להמשיך איתו או לא, אני מאוד רוצה לבנות משפחה , אני לא יודעת מה להחליט... כאשר אני מסבירה לו שהגיע זמן לחשוב על חתונה, הוא אומר שאני לוחצת עליו. דורית, האם תוכלי להמליץ לי מה לעשות, האם להמשיך איתו או להיפרד למרות שאנחנו אוהבים אחד את שני. בסופו של דבר, אני נשארת עם המחשבות שלי ונכנסת לדיכאון, כי לא יודעת איך להמשיך הלאה.
תודה מראש,
ליבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב הבשלה שונה
דורית כהן25/03/2010ליבי היקרה,
שני דברים בולטים לי מכל מה שכתבת:
1. שאתם נמצאים בשלבים שונים של החיים. את לגמרי רוצה כבר להתיישב, להתמסד ולהביא ילדים, ואילו הוא עדיין מאוד ילדותי ורוצה ליהנות ולטעום מן החיים, ובודאי לא בשל להיכנס למחוייבויות ולעול משפחה.
2. נראה לי שנכנסת לתפקיד ה"בוגר האחראי" ואפילו במידה מסויימת ה"אמא" - אשר "יודעת" מה נכון ומה לא נכון לעשות ומחזיקה אותו קצר, אוסרת עליו לעשות שטויות. מאוד לא טוב בזוגיות כאשר אחד מבני הזוג נכנס לתפקיד "בוגר אחראי" מול השני שנכנס עוד יותר לתפקיד הילד המתמרד, שרק מחפש איך לברוח ואיך לעשות חיים בלעדייך, כי את נתפסת בעיניו בתור ביקורתית, וזה הורס לו את הכייפים. בעצמך כתבת שבאת אליו בטענות כאשר רצה לנסוע לתאילנד בלעדייך, והשארת אותו בסוף בארץ עם רגשות אשמה אבל גם עם תסכול וכעס כלפייך.
אז יתכן שלא יהיה נכון לשניכם להמשיך להיות זוג, ועלייך לחפש מישהו שכבר בשלב בו הוא רוצה להקים משפחה. אם "תצליחי" להשפיע על החבר הנוכחי להתחתן, כפי שאת כל כך רוצה - זה יתנקם בשניכם בהמשך, ואז כבר יהיו ילדים שיסבלו מכך. אני מציעה לא לבוא אליו בטענות. הוא לא אשם שהוא עדיין לא בשלב שאת רוצה שהוא יהיה בו. כל הסימנים מראים זאת.
חשוב מאוד: קבלי זאת בהשלמה, כבדי את המקום בו הוא נמצא. זה מקום לגיטימי, ולכל אדם יש את קצב ההבשלה שלו, שמתאים לו. אם יש ביניכם אהבה חזקה, יתכן שהנחישות שלך להפסיק את הקשר - תעורר בו מעבר אמיתי לשלב חדש, בוגר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)