מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיפור מסובך- עצה (חלק ראשון)מוטרדת26/03/2010
אז ככה... אני מזהירה מראש זה דיי ארוך... רק להקדמה אני בת 19 למי שחשוב הגיל...
לפני כמעט שנה חברה שלי הכירה לי מישהו שממבט ראשון ושיחה ראשונית הוא היה נראה ממש ממש חמוד ועם פוטנציאל. בפגישה הראשונה שלנו ממש לבד (עד אז נפגשנו פעמיים או שלוש עם עוד הרבה אנשים אחרים) הוא הופיע עם כיפה ואמר לי שהוא דתי כיפה סרוגה והוא לא רצה לספר לי לפני כי כבר יצא לו חילוניות מתרחקות בגלל זה ולא נותנות לו סיכוי. אני התעצבנתי קצת אבל אחרי שדיברתי עם כמה אנשים החלטתי לתת לזה סיכוי. בסופו של דבר לא התפתח כלום בכמה חודשים הראשונים וזה היה ממש בקטע של ידידים. אני חייבת לציין שאני מנהלת אורך חיים חילוני לגמריי למעט שמירת כשרות וחגים וכאלה אני לא עושה כלום אני נוסעת בשבת וכל השאר. אני מעשנת (גם בשבת) יש לי 3 קעקועים והרביעי בדרך, יש לי הרבה מאוד ידידים בנים ואי אפשר להגיד עליי שאני בתולה קדושה... בכל מה שקשור לבנים אני נזהרת מאוד להיכנס למשהו רציני מפחד שזה לא ייגמר טוב. אחרי כמה חודשים של ידידים וחיזור מהצד שלו "נכנעתי" והחלטתי לתת לזה סיכוי. הבעיה היא כזאת: אנחנו יוצאים כבר 7 חודשים הוא בקורס קצינים כבר 4 חודשים בערך אני מתגייסת עוד שבועיים ואני רואה אותו פעם בשבועיים שלושה. העניין של השמירת שבת מקשה על הקשר בנינו אבל חברים שלו מאוד תומכים ומסיעים כשצריך ואני לוקחת את האוטו כשאני יכולה ומסתדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלק שני (מחולק בגלל האורך)
מוטרדת26/03/2010הבעיה התחילה לפני חודשיים בערך כשהוא התחיל להיות מאוד מאוד קנאי. זה קרה קצת אחרי שהבחבר הכי טוב שלו מילדות (שהפך להיות ידיד מאוד טוב שלי בשנה האחרונה) הוגיע לי שהוא מאוהב בי ושהוא חושב שאנחנו לא מתאימים ושאני צריכה להיפרד מהחבר ולהיות איתו. יש לציין שהוא חילוני כמוני. בהתחלה לא סיפרתי לחבר שלי כי לא רציתי להרוס בניהם ודי הדחקתי את זה עד שזה התפוצץ ולא הייתה לי ברירה. הם סגרו עניינים בניהם ואפשר להגיד שזה הסתדר בערך. כבר שחכנו מזה אבל אז התחיל הקטע של הקנאה. אני אוהב מאוד לצאת לשבת אצל ידידים וחברות שלי אני יוצאת בין 3-4 פעמים במהלך השבוע לא כולל שישי שבת. ויוצא שחצי מהזמן אני יוצאת עם ידידים וחברות שלי שקשורים לחבר שלי ואז שאר הזמן אני מעבירה עם חברים אחרים שלי שאת חלקם חבר שלי לא מכיר מהעבודה וכאלה. לפני 3 שבועות היה לידיד הכי טוב שלי מהעבודה יום הולדת וישבנו אצלו כל החברה בבית ועישנו נרגילות שתינו והעברנו את הערב. במהלך הערב קיבלתי טלפון מחבר שלי סתם של לילה טוב ומה את עושה וכאלה וזה התפתח לריב ענקי! הוא הבין שאני עם ידידים שלי וביקש ממני לחזור הביתה כי הוא לא מכיר אף אחד מהם. אני אמרתי לו שאין מצב וכשאני יחזור אני יודיע לו שהכל בסדר ושאין לו מה לדאוג. לקראת אמצע הלילה נשארנו אני ועוד בחורה אחת והשאר היו בנים. חבר שלי התקשר שוב לשאול מה קורה ושאל אותי מי נמצא שם. אני בתמימות סיפרתי לו בדיוק מה קורה והוא ממש התפוצץ! הוא התקשר לחבר שלו ושלח אותו לאסוף אותי בטענה שאין לי איך לחזור הביתה ושאני שם לבד וכאלה. חבר שלו התקשר אליי לשאול אותי איפה אני וכמובן שלא אמרתי לו- איך שהוא הוא גילה והופיע אצלי פתאום עם האוטו והתחיל סצנה ענקית של ריב בטלפון ועם חבר שלו וכאלה. בסופו של דבר ישנתי אצל הידיד שלי מהעבודה כי הייתי עם האוטו והייתי שיכורה וישנתי אצלו- בחדר של אחותו. חבר שלי התעצבן כמובן אבל עבר לו. יש לציין שחבר שלי מסובך במשהו שקשור למשפחה שלו ושהוא עושה כל מני דברים בלי לספר לי כדי לא לערב אותי מה שיוצר בעיית אי אמון בנינו. והוא מצידו מחפש כל הזמן סיבות למה לא לסמוך עליי למרות שאני לא נותנת כאלו. אחרי אותו ערב שבתי להיפרד ממנו אבל החלטתי לנסות שוב כי אני מאוד מאוד אוהבת אותו באמת וחשבתי שאולי אני פשוט צריכה לדבר איתו ולהכיר לו יותר חברים אחרים שלי שהוא לא מכיר כדי לפתור את זה מה שלא עזר כי הוא לא מעוניין. לפניי שבוע וחצי טסתי עם המשפחה לחו"ל ולילה לפני החלטתי להיפרד ממנו ונסעתי לידיד טוב שלי לדבר איתו. התחלנו לשתות ודבר הוביל לדבר ושכבנו. כן אני יודעת אני לא מתגאה בזה, ההפך. יש שני אנשים בעולם שיודעים מזה הוא וידיד אחר שלי שסיפרתי לו כדי להוציא את זה החוצה. אני לא יודעת מה לעשות עם זה. חבר שלי חוזר הביתה ביום שני לחג ואני לא יודעת איך אני יכולה להסתכל עליו. אני כל כך מתביישת
אני מאוהבת בו מאוד אבל קשה לי עם הקנאה וההגבלות שלו, ואני גם לא יודעת אם הוא יסלח לי על* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות והתחשבות בבן הזוג
דורית כהן30/03/2010מוטרדת יקרה, חג שמח לך!
קראתי את כל מה שכתבת. ראשית, את מאוד צעירה, ונכנסת למערכת יחסים עם בחור שמאוד התאהב בך והימצאותו בקורס קצינים - כל כך רחוק - כנראה מחרפנת אותו. המחשבה שאת הרבה יותר חופשייה בהתנהגותך ממנו, והבילויים הרבים שלך בחברה מעורבת - ממש משגעים אותו. עלייך לשקול האם את מוכנה - בגלל אהבתך אליו - לבוא לקראתו ופחות לצאת. להתחשב בו. הוא די קורע את עצמו בקורס והמחשבות עליך עם אחרים מאד מפריעות לו. זה עושה אותו חסר בטחון בנוגע לאהבתך כלפיו.
יחד עם זה - הוא הגיע לדרגה ממש מוגזמת של קנאות על פי מה שתיארת - שהוא שלח חבר שלו לקחת אותך, כלומר ממש לא סומך עליך וזה בעצם משפיל אותך לעיני חברייך.
מה שסיפרת על כך שקיימת יחסים בכזאת קלות עם מישהו אחר, מעיד על הגבולות שלך - שאינם מוצקים. יש לך נטייה להיסחף ממש בקלות, ואני חושבת שכל חבר שיהיה לך -גם בעתיד - יהיה מודאג מן ההתנהגויות הללו.
את צריכה להחליט מה חשוב, ולהבין שאם את רוצה מערכת יחסים עמוקה ואינטימית עם מישהו - את צריכה בו זמנית לוותר על חלק מן החופש שלך.
אלא אם הוא יסכים לזוגיות חופשית ופתוחה. יש זוגות שמחליטים שאמנם יש אהבה חזקה ביניהם אבל גם החופש חשוב להם, והם מקיימים זוגיות פתוחה. זה לא מתאים לרוב האנשים, אגב, בגלל נושא הקנאה. שימי עצמך במקומו. איך תרגישי אם תדעי שהוא יושב ומבלה עם בנות אחרות כאשר את תהיי כבר בצבא? האם תפרגני לו? חלק מבגרות רגשית זאת היכולת להרגיש לעומק את רגשותיו של האחר, ולהימנע מלפגוע בו בהתנהגויות שאת מבינה שהן פוגעות מתוך זה שאת שמה עצמך במקומו.
אשמח לשמוע את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)