עדי אודה לעצתך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עדי אודה לעצתך
    דורית
    27/03/2010

עדי שלום,
    בעבר כתבתי לך וייעצת לי בדרך שעזרה לי רבות.
    הייתי במערכת יחסים עם אדם נשוי במשך שנה כאשר הוא בשלב מסוים עזב את הבית על מנת להיות איתי. לאחר שלושה חודשים הוא לא עמד בהחלטה שלו וחזר הביתה אל אישתו וילדיו. כעבור מס חודשים ולאחר פרידה קשה בה הוא עזב אותי ללא הסבר מצידו נפגשנו על מנת "לסגור את המעגל". ואכן בפגישה זו קיבלתי הרבה תשובות ונפרדנו לדרכנו למרות שברור היה כי הרגש חי ובועט מתמיד. כעבור זמן לא רב שבו אני מבחינתי יצאתי לגמרי מהתמונה, הוא העביר אליי כל מיני סימנים על קיומו ועל אהבתו הקיימת אליי, אם זה בהודעות, בשירים והדבר הטרי והאחרון שעשה זה לשלוח אלי מתנה לחג בצירוף מכתב אהבה בה הוא מביע את אהבתו וגעגועיו אליי. אני נקטתי בעמדה של התעלמות מוחלטת לכל המסרים שהעביר אליי ואת המשלוח שקיבלתי החזרתי לחנות. אני קצת מוטרדת ממה שקורה שכן זה לא מאפשר לי להתנתק ממנו באמת ומצד שני הוא מבלבל אותי בהבעת רגשותיו. למה הוא עושה את זה? למה הוא שביקש לנתק על מנת לשקם כל פעם חוזר. אני נחושה לא להתיחס, לא להגיב כי אני רואה זאת שחור לבן או שאתה איתי לגמרי או בכלל לא . אני לא מעונינת בפירורים!! אבל אני לא יודעת אם המסר הזה ברור ואם עליי לנקוט בפעולה אחרת. אני פשוט לא רוצה בדיאלוג נוסף שבה הוא אומר לי שהוא אוהב אבל לא מסוגל לפרק. אני גם לא רוצה שהוא יפרק בגללי. לא רוצה את האשמה הזו על כתפיי.אומנם היינו בקשר אסור אבל אם הוא מחליט לפרק זה צריך להיות מהסיבות הנכונות שלו ולא מתוך שכנוע שלי.
    אני לא מתכוונת ליצור קשר בשום מקרה אך חוששת שזה לא ייפסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדי אודה לעצתך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי דורית

עדי בדיחי
    28/03/2010

אני זוכרת את הסיפור שלך, וקודם כל- שאפו! כל הכבוד על הנחישות והעקשנות שלך לא לענות ואף להחזיר את המשלוח לחנות! זה בהחלט מעשה שמעיד על הרצון שלך לסיים אחת ולתמיד ולנקות את שאריות האבק מהקשר הלא בריא שהיה. אני גם שמחה עבורך שקיבלת את התשובות שרצית.

עכשיו אפשר להבין שמאחורי הסיסמא "אני רוצה לשקם את חיי הנישואין שלי" עומד בכל זאת גבר שמכור לריגוש וחייב "אותך" כדי לספק את הצורך שלו. הרומן איתך מזכיר לו כנראה כמה הוא רענן, מושך, גברי, בעל השפעה ועוד.

אין ספק שהבחירה שלך לא להענות ולא לשכנע אותו לעבור "למחנה" שלך, הוא נכון, בריא וחזק מאוד וודקא אומר לו שאין לו השפעה כבר. אין ספק שמגיע לך מישהו שהוא רק שלך, ללא התחייבויות במקביל ושיכול לספק לך את מה שאת מבקשת באמת- להיות במקום המרכזי בחייו, מקום של גאווה, ולא מקום של הסתרה ואשמה כ"כ גדולה.

החזרת את המשלוח- אני מניחה שהוא יודע מזה, אבל מעבר ללהגיד לו מפורשות שאת לא מעוניינת
    יש כמה אפשרויות:

1. תרגיל עם ידיד או מכר אחר שיתקשר אליו ויגיד לו שאת תפוסה (בתקיפות ואולי עוד איזה מטעם מאיים)

2. אמנם זאת אופציה פחות טובה, אבל זכרי שיש שם גם אישה ברקע, שכבר נפגעה בעבר ונתנה לו צ'אנס.. היא בטח לא היתה רוצה לדעת על ההודעות והמתנות של בעלה לאחרת.. לא? גם את זה אפשר למסור לו בשמחה. אפילו שלא באמת תעשי את זה, זה גם יכול להרתיע אותו.

3. אם הדבר ממשיך להטריד אותך באמת, לא הייתי מהססת לפנות לגורמים פורמליים או לאיים שאפנה. אם ימשיך- לפנות. רגשית ברור לי שזה לא פשוט, וזאת אופציה אחרונה, אבל היא קיימת. זה כנראה לא יחזיר אותו לחזר אחרייך ובכך יאפשר ניתוק מוחלט.

מקוה שעזרתי.. והעיקר שתבני לך חומה נפרדת ממנו והמשיכי הלאה, על מנת שהראוי, הפנוי, הטוב והגאה בך באמת- יחיה איתך, ולא פחות מזה. כי זה מה שמגיע לך.

בהצלחה רבהו וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב עדי

דורית
    28/03/2010

תודה על התשובה.
    אני מקווה שלא אגיע למצב שאצטרך לאיים עליו לא לפנות אלי יותר. גם ככה נורא קשה לי שהוא שלח אליי את המתנה לחג וכתב מכתב מאד מרגש והייתי צריכה תמיכה רבה של המשפחה כדי לא ליפול לקסמיו שוב.
    אני אשמח אם תסבירי לי מה הוא מנסה לעשות? האם באמת מדובר באקט אגואיסטי שאמור לשרת את הצורך שלו בריגוש ובלהרגיש נאהב?או לתת לי תקווה קטנה שהוא עוד ירוצה להיות איתי? לא יכולה שלא להרגיש נקיפות מצפון על כך שאני פוגעת בו. שהוא בטח מאד נעלב ממני ואני מרגישה קרועה.לא מתחרטת אבל כואבת על הכל.
    חברה הציעה לי שהיא תתקשר אליו לכאורה ללא ידיעתי ותדבר איתו שיחה מלה אל לב שבה היא תאמר לו שאם זו ההחלטה שהוא לקח שיעמוד בה ויניח לי לנפשי. מה דעתך?
    האם יש צורך בזה או שפשוט להניח לזה לגווע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית יקרה

עדי בדיחי
    28/03/2010

כל אדם פועל מעולמו הפנימי, וגם הגבר הזה מונע מתוך צרכים אישיים שלו. כמו שהזכרתי יש לזה קשת של סיבות. אם זה אגו גברי, אם זה ריגוש, שינוי וכד', אם זה הידיעה שנשים אחרות נמשכות אליי ואני עדיין שווה ועוד ועוד.

אם ניכנס לסיבות שלו, זה יטשטש את העובדה שעדיף לך בלעדיו. שכדאי לך בלעדיו. זכרי שכל הסיפור בעיקר מראה על חוסר היכולת שלו להישאר נאמן, לך או לה, זה לא משנה. תמיד תהיה העננה הזאת וזה לנצח יעכיר את הקשר, שלו איתה, שלו איתך.

אין לך מה להרגיש אשמה, אני חושבת שאת בדרך לסיומה של הפרשה הזאת.. את התובנות והמסקנות למדת, ואת צריכה לעבד את הדברים.

לכן לדעתי אין טעם לשלוח שליחים אליו, ללא שיחות נפש, אלא פשוט להיות עקבית ונחושה לא ליצור קשר ולא להענות. רק ככה הוא יבין שזה לא מתאים.

נשמע שאת עדיין קשורה אליו, זהו מצב עדין, וחשוב שתמשיכי להיות חזקה.. סומכת עלייך.

עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית יקרה

שירית
    28/03/2010

תמשיכי להתעלם ותהיי חזקה. הוא יפסיק לנסות כשיתייאש
    נשמע שעוד לא סגרת את הסיפור בינך לבין עצמך. אני חושבת שמילת המפתח היא מחילה. נדמה לי שכבר הזכרתי את זה בפעם הקודמת שכתבת פה.
    מחילה לעצמך, קודם כל, על שנתת לעצמך למצב הזה.
    אני בטוחה שבמהלך הקשר בינכם נדלקו לך כמה נוריות אזהרה שבחרת להתעלם מהן.

מחילה לאותו גבר שלא יודע לנהל את חייו בצורה אחראית ובוגרת. ובדרכו הכושלת של חייו גרם לך לכאב לב גדול.

יכולת המחילה היא יכולת גבוהה והיא מוציאה אותנו ממצב של פגיעות וקורבנות.

זה יעזור לך להמשיך הלאה בתחושה של שחרור ואחריות על חייך ולהכנס לקשרים בריאים יותר בהמשך.

ממליצה לך לקרוא את הספר: "בכל מצב!" /ליסה ניקולס.

לי הוא עזר מאוד. חושבת שגם לך יעזור.

חיזקי ואימצי והמשיכי לדבוק באמונתך שהגבר הזה לא ישוב יותר לחייך!

חג שמח, שירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו