מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לייעוץ דחוף!!דניאל27/03/2010
היי שמי דניאל בת 24 בעבר כתבתי כאן וקיבלתי תשובה מדורית על הבעיה שהייתה לי- המצב כרגע הוא שיש לי חבר כבר 6 שנים עברנו דירה לפני שנה וכבר הספקנו לעזוב אותה לפני 4 חד' להיפרד ולחזור שוב להיות ביחד- חזרנו לפני חודש אחרי שבאמת דיברנו על הציפיות של כל אחד ומדוע נפרדנו בפעם הראשונה- היינו רבים כל יום על שטויות וזה היה מחרפן עד שקמתי והלכתי.מה גם שכשעברנו בזמנו לדירה הוא לא היה מוכן לכך ועשה את זה רק כי הרגיש שלחצתי עליו- את זה הוא אומר היום. כרגע המערכת יחסים שלנו שוב במשבר אנחנו רבים כל יום ממש כל יום אין יום שעובר ללא מריבה אני מבינה שיש בינינו חוסר תקשורת וחוסר הבנה כי לא משנה כמה אנחנו מנסים לדבר על הבעיות ולפתור אותן יום למחרת יש ריב חדש. אני כבר לא יודעת מה לעשות- אני מאוד אוהבת אותו וקשה לי להיפרד כי כשלא היינו יחד מאוד התגעגעתי ואני זו שגם יזמה את החזרה לקשר. בעיה נוספת שמפריעה לי היא שהוא התחיל ללמוד רק השנה ואני מסיימת כבר תואר ראשון ומוכנה לחתונה והוא עדיין לא מוכן אומר שרק כשהוא יסיים את הלימודים נדבר על חתונה- זה מעצבן כי אנחנו כבר 6 שנים יחד אז למה הוא מחכה?..? הריבים שלנו הם באמת שטותיים לדוג' אני מנסה לדבר איתו על מה שעובר עליי מבחינת קריירה וסיום התואר שמאוד מלחיץ אותי ווהוא עונה בצורה אטומה ולא מבין למה ומה אני רוצה וטוען שאני שוב מדברת על העתיד שלנו שכולל דירה- נושא שהוא לא מוכן לשמוע כרגע, הוא פשוט לא רואה דברים כמוני בכל המובנים לפעמים אני אומרת לעצמי איך החזקנו 6 שנים?- יש לציין כי עד שעברנו דירה הכל היה בסדר והיינו מסתדרים ממש טוב.
היום כל אחד גר אצל ההורים דבר המקשה על הקשר למרות שאני ממש לא רוצה כרגע לעבור לגור איתו שוב מה גם שהוא לא מוכן הוא אומר שרק כשהוא ירגיש מוכן וירגיש שכיף לו בקשר אז נעבור- בעניין הזה אין לי בעיה כי אנחנו באמת מנסים לחזור לאט לאט ובלי לחץ- כרגע אני ממש בדילמה אני לא יודעת האם להמשיך ולהילחם על הקשר הזה למרות שנראה לי שלא משנה מה אני אעשה הריבים לא ייגמרו זה כאילו קשר שנועד לכישלון אבל מצד שני אני מאוד אוהבת אותו ותמיד ראיתי אותו כאדם שאיתו אני אתחתן ואלד לו ילדים.... אשמח לייעוץ תודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להחליט מתוך לחץ
דורית כהן31/03/2010דניאל היקרה, את מאוד צעירה, ואתם יחד מגיל 18. נכון שאת אוהבת אותו, אבל נראה לי שהאהבה שלך כרגע חונקת אותו. הוא חווה כמעט כל שיחה רצינית שאת יוזמת איתו בתור לחץ להתחתן, ועל כן הוא מתחמק מכל שיחה רצינית, כי שניכם לא באותו שלב רגשי בחיים. וכאשר אין שיחות רציניות - אז יש המון ריבים יומיומיים. יש כאן מספיק סימנים שמשהו לא נכון בקשר הזה, לפחות עכשו, בשלב החיים בו אתם נמצאים.
אילו הייתם מבוגרים בעשר שנים - הייתי אומרת לך שיש לו בעייה עם התחייבות, עם לקיחת אחריות. אבל בגלל גילכם הצעיר - אגיד לך משהו אחר לגמרי: שחררי אותו ואת עצמך, וקחו לעצמכם הפסקה אמיתית. מאוד חשוב להתנסות בעוד מערכות יחסים בגילאים שלכם. את עלולה להגיע למצב איתו שהוא "ייכנע" ללחץ שלך ואחר כך יכעס עלייך כל החיים. זה שלך כבר מתאים להתמסד ולהתחתן - לא אומר שהוא צריך להתאים את עצמו לתכנית החיים שלך. אל תעשי לו את זה וגם לא לעצמך. שחררי אותו ותזכי להתנסות בזוג אחר של מערכת יחסים, עם מישהו שיהיה יותר בשל, יהיה בשלב מתאים יותר לשלב בו את נמצאת. אגב, מה שקורה לכם אינו יוצא דופן, לדעתי כמעט כל זוג צעיר עובר את השלב הזה, בו אחד מבני הזוג כבר רוצה להתמסד, ואילו השני עדיין אינו בשל. חלק מן הזוגות נשאבים אל תוך חתונה מאולצת, והחלק האחר - מפרקים על רקע זה את הזוגיות, ובעיני עדיף לפרק מאשר להיסחף לחתונה.
לא אשכח את המילים ששמעתי מבחור צעיר כבן 30 שהגיע אלי לייעוץ זוגי עם אישתו: הוא היה כבר בדכאון, היא היתה לחוצה מאוד, ושתי בנותיהם הקטנות אף הן היו "לא קלות" לטיפול. הוא אמר לי - זה נורא בעיני, שאת כל ההחלטות הכי חשובות בחיים שלי - להתחתן, לקנות דירה, להביא ילדים - לא אני קיבלתי אלא קיבלו בשבילי.
זה לא צריך להיות כך, דניאל. כל אחד צריך לנהל את עצמו, לקחת אחריות על מה שנכון עבורו, ולהחליט בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)