מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריב לפני החגבעל מתוסכל29/03/2010
שלום רב,
אני זקוק לעזרתכם ולייעוץ קל למקרה שלי שאני מאמין שהרבה נתקלו בו בזוגיות
אני בן 29 נשוי בערך שנה וחצי לאשתי בת ה 26 שכרגע בהריון בחודש השישי
בשלב הזה של ההריון היא די מצוברחת,מתוחה.. לפעמים עצבנית ועצובה,ואני מבין שלרוב זה מההורמונים שאגב נשים די כועסות שאומרים את זה אז בפניה אני לא מדבר על זה.
כמו כל זוג היו לנו ויש לנו ויכוחים שגרתיים.. על חלקם רבנו התווכחנו והתגברנו..
על חלקם אנו חוזרים מדי שבוע שבועיים.. וכן ..יש כאלה חדשים שבאים עם הזמן.
זה תרופה שהיא די מרגישה פחות מושכת והרבה אומרת לי שנראה לה שירד לי ממנה וכאלה
וזה ממש לא נכון.. אוהב אותה הכי בעולם והיא יקרה לי ואני אומר לה את זה ועושה הכל שהיא תבין
אבל שוב זה חוזר על עצמו.
לפני שבועיים הייתי ממש ממש חולה ,שפעת רצינית עם גרון ואף אפילו דלקת באוזן..
אשתי היא כזאת.. כשאני חולה.. היא לא מראה את זה בהתחלה אבל היא מתבאסת עלי וקצת כועסת
מרגישה "לבד" וזה גם יוצא לה כשהיא עצבנית..
במקרה באותו שבוע של המחלה היו לנו 2 אירועים,חתונה ובר מצווה אחד של אחד השכנים,ואחד של חברה מהעבודה שלה. בדרך כלל אני דואג להגיע עם אשתי לכל ארוע אך פה היה לי מאוד קשה
היא כעסה עלי והראתה לי שזה לא יפה שאני לא אלך.. באותו ערב פשוט נגררתי לשם בכח כי לא רציתי לריב איתה על זה די החמיר המצב ולמחרת הרגשתי ממש רע
ניסיתי הרבה לדבר עם אשתי ובהגיון על כל המקרים באלה.. אך היא לא ירדה לסוף דעתי אף פעם
אפילו נפגעה מהעניין כשניסיתי לדבר איתה
הגעתי למצב.. שאני ממש מפחד מלהגיד לא למשהו.. אני מפחד להגיד שאני לא יכול לבוא לאנשהו מכל סיבה שתיהיה,וזה בגלל שאני יודע בוודאות איך הכול יגמר,בכעס מהצד שלה היא תריב איתי,לא תדבר איתי,לדוגמא משהו שקרה אתמול
אשתי:. "תגיד.. בא לך בספונטניות ללכת לאכול בחוץ במסעדה עם המשפחה שלי"
אני:.. "את האמת לא בא לי כי אני אכלתי מאוחר היום ואני ממש מלא,אם בא לך ללכת איתם אז בכיף מאמי.."
אשתי:."..טוב!
הלכה לבסוף לבד.. לא לפני שדאגה להכריז שהיא לא תבוא למשפחה שלי הערב לחג
וטרקה את הדלת של הבית ויצאה .. ,לא הספקתי להשחיל אפילו מילה
לא דיברה איתי כל הלילה ,אם אני מנשה לגשת היא מתפרקת עלי בכעס ובתקיפות
אני חושב אפילו שנהפכתי בפניה לסוג של אוייב.. היא רואה אותי כאילו אני לרעתה תמיד.
אני חייב לומר שאני טיפוס דיי אמיתי ואני רואה את המגרעות שלי,וכשאני עושה משהו לא נכון ולא בסדר אני ישר מתנצל ואומר סליחה.כולנו הרי טועים.
אבל יש רגעים שאני מרגיש על עצמי שאני בסדר ואני מנסה לדבר איתה ולהסביר את עצמי אך זה לא עוזר היא נמצאת בדעה שלה.. וגם אם היא תסכים איתי במשהו זה מתוך רצון לסיים ויכוח ולא כי היא מאמינה בדרך שלי.
קשה להיות בעל שאוהב,דואג,ומהצד השני להרגיש שהאשה לא קוראת אותי נכון
ובספק אם פעם כן... העולמות שלנו ודרכי חיינו שונים אך בכל זאת אוהבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך....
בעל מתוסכל29/03/2010המשך...
משהו שקצת אני אפילו מתבייש לספר..
יש קצת בעיות כלכליות,אך לא כאלה שלא ניתן לפתור..ואם הזמן המצב יסתדר
קצת מינוס בחשבון... מינוס קטן שלא עובר את סך המשכורות החודשי שלי ושלה
היא נלחצת.. כועסת..
אני לא מחסיר ממנה כלום היא קונה ואם צריך משהו ישר קונים לא מחסיר בחיים
לפני חודשיים בערך.. היא כל כך היתה בלחץ וכל כך כעסה עלי היא רבה איתי על זה
כאילו רק אני זה שהביא אותנו למצב הזה... ניסיתי להרגיע אותה שום דבר לא עזר
לא דיברה איתי,כעסה צעקה ויכוחים.. ממש התפתח
באותו הערב הלכתי לישון קצת... אמרתי היא תרגע ואחר כל אני ידבר איתה
לא עבר 10 דקות ואני שומע אותה מדברת בטלפון עם אמא שלה היא בוכה לה בטלפון וצועקת שנמאס לה מהחיים האלה וכל מני דברים לא נעימים..
הרגשתי ממש לא נעים מאמא שלה.. ולא רציתי שהיא תחשוב משהו שלילי עלי או על המצב שלנו שהוא בר חלוף.
מייד הרמתי טלפון אליה .. כדי להסביר את המצב ולהראות לה שזה בסדר ושרק הבת שלה לחוצה
אני מתקשר אליה.. ומה אני מגלה.. שאמא שלה אפילו לא יודעת על מה אני מדבר איתה.
כן.. היא בכלל לא דיברה עם אמא שלה בטלפון
הכל היה הצגה כדי להשמיע אותי...
לטענתה זה היה כדי לקבל ממני תגובה כדי שיזיז לי {מביינים???}
כמובן שהיא לא האמינה שבאמת אני אתקשר ואתפוס את המזימה
מה אני יגיד לכם... מיואש ומותש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה הבעיה....
ליאת29/03/2010לי יש את אותה הבעיה אבל ההפך.....
בעלי הוא מאוד עצבני וכעסן.... על כל שטות יכול לריב ולא לדבר איתי ימים...
אני בהריון בחודש רביעי... ההתנהגות שלו מאוד פוגעת בי וגורמת לי סבל דווקא בימים האלה שאני צריכה אותו ואת אהבה והאיכפתיות שלו...
רק שהוא אפילו לא מבין מה הוא עושה לא בסדר??!!! הוא מבחינתו צודק בהכל ולא מרגיש ומודע לנזק שהוא עושה לי ולזוגיות שלנו
אין ספק שזה מתיש ומייאש,
חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שם בדוי
עדי בדיחי31/03/2010ראשית, נשמע שאתה מאוד מודע לעצמך, לחלקים הטובים והטובים פחות, וטוב שיש לך את היכולת להתבונן פנימה וגם לעשות עבודה כשצריך.
ממה שתארת, עלתה תחושה שמדובר בתקופה שהיא לא פשוטה גם לה וגם לך, עם ההיריון (הראשון?), עם כל המתח והחרדה סביב זה.. וכמובן כל המסביב.
מה שהדליק אצלי את הנורה הוא אותו תרגיל עם הטלפון לאמא שלה.. והרצון שלך למהר ול"כסות" על עצמך מיד, על מנת שלא יחשבו שאתה "רע" אליה, שאתה לא דואג, לא מספיק טוב וכו'. עקרונית היא הצליחה לגייס אותך ולעשות מעשה- להתקשר לאמא שלה. והיא לא נשמעה לי מאוד מתנצלת על עצם ה"פדיחה" שלא נאמר ההשפלה שהיתה שם, כאשר הסתבר לך שהיא לא באמת התקשרה.
ראה, מצב כזה. אם ימשיך, יגרור אי אמון חריף ביניכם. אתם מתחילים למעשה חיי משפחה מאוד בקרוב, ולא היית רוצה לגרור את מצב הלא בריא הזה גם מול הילדים.
בגלל המצב העדין ביניכם, והמצב העדין שלה, בכל זאת, אני חושבת שכדאי שתמצא זמן נוח ומתאים, זמן שבו היא "במצברוח" טוב לזה, הכן איזו ארוחה ושב איתה באבע עיניים. נסה להקדים ולומר שאתה מבין את המצב שלה, אבל כל עיניין התרגילים האלו בהחלט יכול לגרור אי אמון מצידך, יש להתנהגות שלה השלכות! מה שהיא עשתה באותו רגע בפירוש גם יכל לגרור תגובה נזעמת משלך, וכמה טוב שאתה אדם שיכול להחזיק רגשית את המצב ולא להתפוצץ.. אבל בוא נסכים שהרבה בני זוג, בכל זאת, היו מגיבים קשה על התנהגות כזאת, לא משנה העבודה שמצבה רגיש כרגע, עדיין אין זה אומר שיש מקום להתנהגות כזאת. באותה מידה אתה יכול ל"להתקשר" לידידה שלך ולנסות לגרום לאשתך לקנא. היש בזה פסול?
כל ההתנהגות מסביב, הרצון שלה להישאר היכן שהיא, כמובן גם עדיף שישתנה. אבל אני חושבת שאם ננפה את המסביב, כדאי להתחיל במצבים האלו בהם מנסה לגייס את הסביבה לטובתה, בעוד אתה נחוש לרוץ ולהתנצל על משהו שלא קרה. שים לב שגם אתה משחק את הטנגו שלה, כדי להשקיט, כדי לרצות, כדי שהיא לא תתעצבן.. וזה מעיד על אדיבותך ועל אהבתך אליה, אבל עד איפה?
מצב כלכלי בהחלט יכול לגרום גם למתח (הוכח מחקרית אגב), וכדאי גם פה לשבת ולדבר דוגרי על מצב, אפילו לעשות איזו טבלה של הוצאות והכנסות על מנת לשקף לה שהמצב לא עובר את סך המשכורות. ייתכן והיא חוששת כי בקרוב יהיה ילד ואין ממה להוציא את הכסף עליו? גם על זה יש מקום לשבת ולדבר, ואולי (השערה) משם היא שואבת את כל הכעס וההתפרצויות והצורך ללכת לאמא ולספר.. ייתכן ובמצב כזה היא מנסה להגיד לך, דרך התרגיל הזה בשיחה "עם" אמא שלה, כמה קשה לה וכמה היא כועסת. מדוע היא לא יכולה לפנות אליך עם אותו כעס?
בשיחה ביניכם כדאי שתעלה את זה- מדוע את לא מרגישה נוח לבוא אליי ולהביע בפניי את הדברים? למה באמצעות שליחים, תרגילים וכו'? האם לא רואה את המצב קדימה ומבינה שהתנהגות מניפולטיבית כזאת יכולה לגרור משבר אמון ביניכם?
מקווה שעזרתי במקצת,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן, אני לא יכולה להחליף
אילנה31/03/2010את דיברי המומחים הנכבדים.
אבל אני קצת הרגשתי שאני לפעמים עושה דברים דומים לבעלי, כמו שאשתך עושה לך.
אני חושבת שטוב שאתה עושה הכל למענה, אבל תזכור את הגבול. אתה גם אישיות.
כשאני מסתכלת לאחורה, אני מבינה שמתח נפשי עושה את העבודה, ואני מוצאת סיבות לריב. עד כדי כך, שאני לא שוכחת את זה וכל יומיים מעלה את הנושא מחדש.
אבל מה שאני חושבת במחזיק אותנו, זה העקשנות של בעלי, הוא מכבד אותי, אבל גם דורש שיכבדו אותו ויקשיבו לו. ולא מוותר, ואומר שהוא גם בן אדם וכו'. ולא משנה כמה אני כועסת, אני מרגישה שהוא עדיין בשלו ואני שוכחת מכל העניין.
היה פעם אחת איזה שהוא נושא שאני במשך שבוע כל יומיים העלתי אותו שוב ושבו, וממש כעסתי אליו. בהתחלה הוא ביקש סליחה. אני המשכתי. גרנו אצל ההורים שלו, אז גם תפסתי את אמא שלו במטבח ואמרתי לה כמה מילים בנידון. אחרי שכבר נמאס לו מהשטיפת מוח שלי, הוא אמר לי בצורה רצינית ביותר, שאם הוא אוהב אותי, זה לא אומר שאני צריכה לגרום לו להרגיש רע כל הזמן. והוסיף, שהוא לא מוכן בשום פנים ואופן לשמוע על זה יותר. הוא שמע מספיק ולא מוכן לשמוע על זה יותר.
כל זה נאמר בקול רגוע ומאוד רציני. כמו אבא טוב, אוהב וכועס. מצידי, אני יכולה להגיד, שלא פתחתי יותר את הפה על אותו העניין.
הרבה הצלחה!
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה הבאה אורחת
עדי בדיחי01/04/2010ואת מוזמנת להישאר. :)
מה שבעצם את אומרת זה - גבולות. בעלך איפשהו שם את הגבול, אמר את דברו, עמד על שלו- ואת הבנת מה צריך לעשות ופעלת כראוי.
אני חושבת שהתשובה שלך בהחלט יכולה לעזור ל"שם בדוי" להבין, דווקא מהצד השני. לפעמים כשאדם עושה כ"כ הרבה בשבילנו ואנחנו מבינים שאהבתו תישאר ולא תתאדה כ"כ מהר, יש איזו נטיה להוציא את החלקים הפחות פוטוגניים שלנו לעיתים קרובות יותר, וזה קורה לכולנו. אנחנו יודעים שהצד השני יחזיק את זה. ישרוד.
וכשאנחנו מבינים, פתאום, שהוא לא מובן מאליו, שהוא אדם, שיש לו אישיות משלו, שהוא טועה, צודק, בעל יתרונות, בעל חסרונות, מכלול של תכונות- ההתנהגויות משתנות אצל שני הצדדים בהתאמה והראיה של האחר משתנה.
אני שמחה שהבאת את התשובה שלך ובואי לבקר לעיתים קרובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)