מתחברת באופן אישי לדברייך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתחברת באופן אישי לדברייך
    נונה
    29/03/2010

דורית היקרה, ראשית ברצוני להודות על היחס והעידוד. באופן אישי אני מתחברת להמלצתך לספק קודם את צרכיו של בעלי, ועקב כך הוא יבוא לקראתי משום שבעלי הוא טיפוס שברגע שהוא רואה נכונות מצדך ושאת עושה למענו, כשאני יבקש משהו והוא יראה את ההשתדלות שלי, הוא יבוא לקראתי, לכן התחברתי למה שאמרת. בקשר למטפלת הזוגית, נראה לי שהיא גם התייאשה מאיתנו, ולכן היא הציעה לנו לערב את מנהלת התחנה (של הרווחה, בעלי התחיל שם ייעוץ כשבתו נולדה והמטפלת הינה מטפלת זוגית וגם משפחתית לכן אנו במסגרת הרווחה), כך שלמעשה בכל פגישה שלנו, מנהלת התחנה יושבת בחדר צמוד ומאזינה לנו וע"י טלפון מתערבת ומכוונת את הפגישה, ובסיום הפגישה נכנסת ומסכמת, יש לציין שמאז שהיא מתערבת אני מרגישה הרבה יותר טוב כי היא ממש קולעת לתחושות שלי.
    יש לי 2 שאלות אלייך דורית: שאלה ראשונה, במסגרת הטיפול, מנהלת התחנה נותנת לנו טיפים וחומר למחשבה, מה עליי לישות וכיצד עליי להתנהג במידה ובעלי לא מיישם כלום? נגיד בזמן מריבה כשהרוחות מתלהטות ועדיף לעצור ולעשות טיול בחוץ או כל מה שמרגיע, והוא ממשיך לריב איתי? ( זו סתם היתה דוגמא) או שהיא ממש דוגלת בחיזוקים חיוביים, לא משנה מה, נגיד שהוא לא מיישם את הדברים, האם להעיר או לא? או שעליי עדיין להתנהג לפי ההמלצות שלה למרות שהוא לא?
    שאלה שנייה היא לגבי בתו הדתייה. מה עליי לעשות במידה ובעלי לא מתכוון לוותר על כך שהיא תגיע בשבת ועדיין קשה לי עם שמירת השבת? אני רוצה לבוא לקראתו אך קשה לי, יש לציין שהוא אומר לי בשבת שאם קשה לי שאני אלך לחברה או להתאמן במכון כושר, כלומר,אני יכולה לנסוע, הערימו עליו קשיים בקשר עם בתו ולכן הוא מפחד שהיא לא תגיע ,לכן סרב כשהצעתי שתבוא באמצע שבוע בטענה כי הוא עובד ובשבת יש לו יותר זמן איכות איתה, אני פוחדת כשבני יגדל ואצטרך להסביר לו שיש לו אחות דתייה ו"בגללה" לא נוסעים בשבת או שכדאי לי להתאוורר עם בני לבד? מה את מציעה? תודה רבה על היחס את ממש עוזרת לי, חג שמח נונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא להיות ביקורתית. קצב הלמידה שונה

דורית כהן
    03/04/2010

נונה היקרה, אני חושבת שלא יהיה נכון להעיר לבעלך על אופן היישום של הדברים החדשים שאתם לומדים, אל תשימי את עצמך בעמדת המורה והמבקרת, כי זה ימחק את ההיערכות החדשה של יחסיכם סביב סגנון חדש. תימנעי מביקורת, המשיכי את לעשות את מה שאת מבינה מתוך הטיפים, ושתפי על כך בפגישה הטיפולית. גם שם - חשוב להתחיל מן הדברים הטובים שאת כן רואה - דברים שכן התשפרו לעומת המצב בו הגעתם. אני מאמינה שיש כמה שיפורים, וחשוב להכיר בהם לפני שאת מדברת גם על האכזבות שלך מן ההתקדמות שלו, יותר נכון מחוסר היישום המלא אצלו. לא כל אחד לומד באותו קצב, ולא כל אחד מצליח ליישם שינויים באותה מידה של הצלחה. זה טבעי שאחד מבני הזוג יעשה זאת יותר בקלות.
    לגבי השאלה השנייה, זה מאוד תלוי איך את מתייחסת לנושא הדתיות של בתו. ככל שאת תופסת זאת כמכשלה - כך המסר הזה יעבור אל בנך ואל בעלך. אני נמציעה לך לחפש במציאות הזאת דברים חיוביים. כמו - לא כל אחד זוכה להיות חשוף למנהגים הדתיים כל כך מקרוב, וזה נותן יותר אופציות בבוא הזמן. הרי יש אנשים שעבורם הדתיות היא דבר שמאוד חשוב להם ותורם להם, ולא נכון יהיה מייד לפסול זאת. זה יחנך אותו להיות פתוח לאנשים שונים, להיות יותר מקבל, יותר סובלני. אבל - זאת רק במידה ואת תצליחי "להירגע" מן המציאות הזאת זכרגע רק מאיימת עלייך - ולמצוא דרכים להסתגל אליה. האמיני לי שישנן בעיות הרבה יותר חמורות ממה שאת מתארת.
    בהצלחה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו