מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דורית שלום רב!יוגב31/03/2010
שנינו בני 24, אחרי קשר של חצי שנה.
הבעיה שלנו היא כזאת:
היא יודעת מה היא רוצה מעצמה – למצוא את האחד (שמבחינתה אני כרגע בתפקיד הזה), לעבור לגור איתו, להתחתן איתו בטווח של 5 שנים, להקים בית ולעשות ילדים.
לי לעומת זאת - אין מושג מה אני רוצה מעצמי! הניסיון המיני והזוגי שלי לא בשמיים ועד לפני שהכרתי אותה תמיד רציתי להיות בעוד מערכות יחסים ותמיד הרגשתי שיש לי עוד זמן להתנסות ולהבין מה אני מחפש. פשוט לא עברה לי אף פעם המחשבה - "איזה תכונות אני מחפש מאשתי לעתיד". אפילו לא החלטתי עם עצמי מה העמדה שלי לגבי יחסים פתוחים!
כרגע אנחנו פרודים ושוקלים לחזור. העניין הוא שקשה לי מאוד לתפקד כשאני יודע שיש ממני איזשהו מערך ציפיות שלם, שאני לא מסוגל לממש כרגע ואלוהים רק יודע אם מתישהו בעתיד זה ישתנה. אני מאוד מפחד לפגוע בה ולקראת סוף הקשר בינינו זה הגיע למצב של איזשהו לחץ תמידי – הדבר הראשון שהייתי חושב עליו כשהייתי קם בבוקר. אני ממש, אבל ממש לא רוצה להגיע למצב שאנחנו חוזרים ועוד שנה אני צריך להודיע לה – "תקשיבי, אני לא מוכן להתחייבות כרגע, אני הולך לחפש את עצמי בחיי הרווקות".
ניסיתי לדבר איתה על יחסים פתוחים או על חילופי זוגות אבל היא לא מוכנה לשקול את זה אפילו.
אני יודע שאני ממש אוהב אותה ולא רוצה לוותר עליה בכזאת קלות.. כל יום שעובר אני מפחד שעד שאני אבין מה לעזאזל אני רוצה היא כבר תמשיך הלאה..
השאלה שלי היא מה היית ממליצה לעשות במצב כזה? האם יש טעם להילחם על מערכת יחסים כזאת ולקוות שעם הזמן אני אבין שאני גם רוצה להתמסד? או שאולי היא תחליט (מה שלא נראה לי הולך לקרות) שאין לאן למהר וכדאי להתנסות כמה שאפשר לפני שבוחרים את האדם שאתה הולך לבלות איתו את כל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש ביניכם פער בבשלות למחוייבות
דורית כהן03/04/2010ערב טוב, יוגב, תודה על השאלה שלך. כי זו דילמה מאוד חשובה וקורית להמון צעירים, לרוב לגברים.
אני מבדילה בין אהבה לבין מחוייבות. יכולה להופיע אהבה מאוד חזקה, אבל אם אחד מכם לא בשלב ובבשלות המתאימים - לא תופיע לצד האהבה גם המחוייבות לזוגיות והרצון להקים משפחה וכל הכרוך בכך.
אני נתקלת בהמון זוגות שיש ביניהם פער מבחינה זו. האשה כבר רוצה להתמסד, ללדת ילדים, כאילו זו משימה שעליה להצליח בה, והיא משקיעה את כל מאודה ואת כל המחשבות שלה רק במטרה הזאת, ואילו הגבר דוחה את רגע ההתחייבות, רוצה להאריך את תקופת הכיף והחופש, לא בוער לו להיכנס לעול ולמנוע מעצמו חוויות נוספות, אפילו אם הוא אוהב מאוד את בת זוגו.
אני חושבת שצריך לברר את הנקודה הזאת ככל האפשר בתחילת הקשר. לברר באיזה שלב נמצא כל אחד מבני זוג פוטנציאליים, ולנסות ששניכם תהיו באותו שלב ככל האפשר. אחרת הלב נשבר והאהבה פשוט מתקלקלת, כי רובצים עליה כל הלחצים שאתה מתאר. אי אפשר לקיים אהבה בתנאים האלה. זה לא מחזיק מעמד...
לכן אני חושבת שלא כדאי להשלות אותה או את עצמך. רוב הסיכויים הם שכאשר אתם רחוקים - האהבה והמשיכה גוברים, ואילו כאשר אתם יחד שוב גוברים הלחצים המגיעים מתוך הפער שיש ביניכם בבשלות למחוייבות.
ברור לי שמבחינת הגילאים שלכם - אתם עדיין מאוד צעירים ורצוי לחוות עוד חוויות ולפגוש עוד בני זוג פוטנציאליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)