שאלה לדורית כהן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לדורית כהן
    מיכל
    01/04/2010

אני נשואה 3 שנים ויש לי תינוק בן שנה.
    אני זקוקה לעצתך כדי לדעת כיצד להתמודד עם הרגשת "העזים" שיש לי כלפי חמותי.
    אני מאוד נפגעת מהעובדה שהיא לא קונה מתנות לבני לא בחגים ובשמחות היא אפילו לא טורחת לשחק איתו או להאכיל אותו או כל פעולה שמצריכה ממנה מאמץ. מצבה הכלכלי מאפשר לה לעשות זאת ואין כל סיבה בריאותית שאני יודעת עליה שמונעת ממנה לקדיש קצת זמן לנכד היחידי שלה.

העניין הזה מאוד מכעיס אותי וגורם לי לפתח רגשות שנאה כלפיה . במיוחד שאני רואה איך שההורים שלי קונים ונותנים ודווקא להם אין מאיפה לתת. אני מטבעי טיפוס חם ואוהב ולא מובנת לי הקרירות הזו . איך אפשר לראות משהו מתוק לתינוק ולא לקנות לו.
    הסיפור הזה משפיע גם כל הקשר שלי עם בעלי הוא רואה איך אני מגיבה ומרגישה הוא מצידו לא אומר ולא עושה כלום ולא מוכן שזה ישפיע על היחסים שלהם עם הנכד. הוא פשוט לא מפסיק לומר לי "אני יודעת שאת שונאת את אמא שלי" ובכל זה מגמר ואני לא מבינה איך הוא לא נפגע מזה כמוני הרי הוא האבא.
    האם אני הבעיה או שזה טבעי שארגיש כך לאור ההתנהלות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדורית כהן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי עוד לא מרגישה נוח עם "סבתא"

דורית כהן
    03/04/2010

ערב טוב מיכל,
    מה שאת מתארת הוא די יוצא דופן. האם הקרירות הזאת תמיד אפיינה אותה? האם כאשר יש ילדים או תינוקות אחרים מבני המשפחה היא כן משחקת איתם? אולי יש לה קושי אישי עם הפיכתה ל"סבתא" וזה פוגע בנשיות שלה? אולי היא בהכחשה, לא רוצה להיראות עם נכד כדי לא להיתפס כסבתא.
    אני חושבת אין הרבה מה לעשות. אולי שווה שתעשי איתה שיחה בוגרת, לא ביקורתית, כדי לנסות להבין מאיפה זה בא. אני יכולה להבין שזה מאוד מפריע לך אבל נסי לקחת זאת בשלווה, ולא לעשות עניין יותר מדי, אלא לקבל זאת כמו שזה. כי מה שקורה עכשו מכניס המון מתח ליחסים שלך עם בעלך, וחבל.
    מקווה שקצת עזרתי.

אשמח לשמוע גם תשובות של משתתפים אחרים בנושא הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו