שאלה ממש חשובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה ממש חשובה
    נונה
    03/04/2010

דורית היקרה, ראשית תודה רבה להתייחסותך, ברצוני לשאול אותך שאלה, למעשה זה מצב שתמיד חוזר על עצמו ורציתי לדעת למה אני מרגישה כך כל פעם מחדש.
    כל פעם שאני רבה עם בעלי (אנחנו רבים הרבה) אני ממש מתייאשת, אולי כי זה קורה הרבה, מרגישה שאין עם מי לדבר וישר חושבת על גירושין. ברור לי שיש זוגות עם בעיות יותר חמורות, אך תדירות הריבים פשוט גוזלת ממני כוחות נפשיים, אנחנו רבים על שטויות, אבל אני מרגישה כמו סמרטוט, שאין לי אנרגיות לכלום.
    אני רוצה לשאול אותך למה ישר אני חושבת על גירושין? יכול להיות שזה בגלל שהמערכת הזוגית שלי לא יציבה? אני בתוכי לא מעוניינת בכך, יש לנו גם ילד בן חצי שנה , אנא את עזרתך
    תודה רבה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ממש חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי אפשרויות הסבר

דורית כהן
    05/04/2010

נונה היקרה, זה שישר את חושבת על גירושין - בכל פעם שאתם רבים - אפילו על שטויות - אולי מעיד על ההיסטוריה האישית שלך בבית הוריך: או שהיה מאוד שקט בבית ההורים, ואז אין לך את החווייה שאפשר לריב ולהתפייס פעמים רבות מבלי שזה מערער על הקשר העמוק, או שהיו הרבה ריבים שאחר כך הובילו לגירושין, וזה מה שאת מכירה, ולכן את נבהלת שגם אצלכם ריבים יובילו לגירושין.
    מה שכתבתי כאן זה סוג של השערה פסיכולוגית, כי חוויות שהיו לנו בילדות נחרטות מאוד חזק ומשפיעות עלינו עד היום.
    שווה לבחון - אולי בייעוץ הזוגי שלכם - עד כמה הדפוסים בבית ההורים שלך ושלו משפיעים היום על צורת החשיבה וההתנהגות של שניכם.
    אפשרות אחרת לגמרי היא שבתקופה הראשונה של הריבים האלו קפצו לך די מהר המחשבות על גירושין - אז גם עכשו, כאשר את כבר מבינה שאלו ריבים שטותיים, עדיין המוח שלך "מקפיץ" את המחשבה הזאת, כמו אסוציאציה צמודה - בכל פעם שקורה ריב, וזה קורה כתוצאה מדפוסי הזכרון אצלך במוח, ולא צריך לייחס לכך חשיבות רבה. פשוט קבלי זא בתור "טריק" של המוח שלך, ותתעלמי מכך. עם הזמן זה ייעלם מעצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו