מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה בזוגיותניצן05/04/2010
שלום,
אני בת 25 ויש לי חבר בגילי כבר חודשיים. הוא מאוד מאוהב בי ומתנהג אלי נורא טוב ואוהב, ואני למדתי להתאהב חזרה אם כי אני מודה שזה לא מעבר לכל הראש. אני אוהבת אותו מאוד. מפריע לי שאני מתנהגת מאוד בקנאות כלפיו, מבחינת תשומת לב. אני לפעמים מרגישה אשמה על כך ועל היחס שלי אליו לפעמים בהתקפות קנאה. אני מאוד נפגעת ונעלבת ומסוגלת להגיע לבכי ולסצינות על כלום- הוא ממש לא עושה כלום, מספיק שהוא לא התקשר שעתיים מהשיחה האחרונה, או ראה טלוויזיה או היה עם המשפחה, או שהרגשתי שהטון דיבור שלו לא מפנק מספיק בטלפון, אני קנאית לתשומת הלב שלו ב 100% ואני מודה שהוא ויתר לי והיה ממש באופן חריג מתחשב ומעלים עין מכל הסצינות שעשיתי לו כי הוא אוהב אותי באמת- יתר על כן הסצינות שלי גרמו לו לפצות אותי ולפנק אותי שאני ארגיש טוב יותר. בפעם האחרונה שהרגשתי את הקנאה והכעס בטלפון לא אמרתי לו, הוא הרגיש טיפה אבל לא עשיתי סצינה והשארתי בתוכי הכל כי זה לא הוגן כלפיו שאני אעשה לו את זה והוא לא עשה כלום וזה היה ממש קשה לי להחזיק את זה בפנים ולא להתפרץ. גם לפניו הייתי מאוד קנאית כשזה נוגע למערכות יחסים רומנטיות (וממש רק שם). איך אני יכולה להפסיק להרגיש כך? אני לא בחורה חסרת בטחון בכלל, אבל במערכת יחסים אני דורשת יותר מידי מהגבר 100% מתשומת הלב שלו וזה בלתי אפשרי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קרין
עדי בדיחי08/04/2010ראשית את כרגע במצב בו את מודעת לעצמך ומבינה שיש משהו בהתנהגות שלך שיש לתקן. זאת התחלה טובה.
נשמע שהחבר שלך מאוד אוהב אותך, וגם אם אינו מראה לך את זה, יתכן ובמצבים בהם את מוצפת קנאה- הוא מרגיש כלוא, אשם, ועוד.
למעשה את מתארת מצב בו את רוצה ששניכם תהיו אחד, ואין היפרדות של "כל אחד בבועה שלו", בעולם שלו, עם הזהות האישית שלו- וזה דבר מאוד קריטי בזוגיות- להיות ביחד ולשמור על הזהות היחודית של כל אחד. מעבר לכך גם יש את חוסר הביטחון שלך, אם זה בעצמך, אם זה בקשר. הזכרת שאת מודה כי לא התאהבת בו מעל הראש- הייתי בודקת את המשפט הזה, מה מסתתר שם? יש סיבה שהיה לך חשוב לכתוב את זה.
באיזשהו שלב ייתכן וימאס לו לפצות אותך ולפנק אותך על סצנות שלמעשה את בהם הצד הפוגע, ייתכן ויום אחד הוא באמת יתפוס את עצמו ויבין כי אינו אשם בדבר, ויפנה זאת כלפייך. על מנת למנוע מצב כזה, אני מציעה שתעשי עם עצמך סיעור מוחין, בדקי טוב במה את לא בטוחה בקשר שאת כ"כ זקוקה להיאחז בו ולהיות בשליטה, האם מערכות יחסים קודמות היו כאלה, אם זה מצד האקס או מצידך, האם במשפחה גדלת על מודל דומה של זוגיות בה צד אחד קנאי מאוד לאחר? נסי "לנבור" ולחפש את החלקים בך, בתוכך, או בזוגיות שאת מרגישה חסרת ביטחון לגביהם, ואולי שם תהיה התשובה.
אם זה לא יוביל לפיתרון, אני ממליצה בחום לגשת למישהו מקצועי לייעוץ קצר טווח (מס' פגישות) ושם להעלות יחד את הסיבות שמביאות אותך למצב כזה. זכרי שכשאת מודעת למצבך וכבר רוצה בשינוי- זה תלוי רק בך מעכשיו. ולכן גם הסיכוי להצלחת הקשר יגדל.
בברכה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה קטנה
ניצן08/04/2010תודה!
האמת חשבתי על האופציה ללכת ל 2-3 פגישות כדי לעבוד על לשנות את הרגלי, הייתי מעוניינת במשהו שהוא לא פסיכולוגי נטו- אלא גם עובד על ממש לשנות הרגלים, קוגניטיבי התנהגותי (הייתי במשהו דומה פעם בתחום אחר). איך אני מחפשת? מה השם של המקצוע הזה? אני כרגע עדיין שוקלת את זה... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עדי בדיחי08/04/2010הי קרין,
אני חושבת שהכיוון שלך נכון. טיפול התנהגותי, קוגניטיבי בהחלט יכול לעזור,
והוא קרוי גם: CBT: Cognitive Behavioral Therapy
יש פסיכולוגים ועובדים סוציאליים שמטפלים בסוג הזה של הטיפול.
אני מציעה לפנות או למישהו שאת מכירה ומוסמך לתת המלצה על איש מקצוע, או לפנות דרך קופ"ח (אם את בכללית יש להם רשימת מטפלים לפי איזורים ולפי סוג טיפול). מטפל דרך הקופה לוקח תשלום נמוך יותר, כ-160 ש"ח לפגישה.
אני אומרת ללכת פעם אחת, פעמיים, לנסות, לבדוק עם עצמך האם זה מתאים לך. זכרי שלא עם כל מטפל יש לנו כימיה מיידית ואין טעם לפסול מייד את הטיפול. תמיד אפשר לנסות עם מטפל אחר.. לכן חשוב ראש פתוח.
מעריכה אותך על הנכונות לפתח את עצמך.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבוד עצות
ראדי12/01/2011שלום לכם. מבקש אני התיחסות מהירה.
אני בן 50 אשתי בת 40 נשואים כ 20 שנה.
מערכת היחסים ביננו לא ידעה מנוחה ותמיד הטלטלה, אבל החזקנו 20 שנה.
אני קנאי מאוד דבר שגרם לכל הקשיים ולאי נוחות ביחסים ביננו.
אנח מודע למידת השליליות שבקנאה ומדבר עם אשתי על הנושא לפעמים, אבל לא מצליחים לגשר.
אשתי קרה מאוד אולי בגלל הקנאות, אולם אני מנסה וקורה הרבה סביב זה ואף היינו
בייעוץ זוגי. יש הבנה אבל עדיין חבויים רגשות שלילייים אחד כלפי השני ולא מתפשרים.
אשתי מאוד עקשנית ולא מתפשרת,מגלה לפעמים סימני אהבה שנעלמים במהירות.
לאחרונה סכמנו לנהל שיח אחת לשבוע. גלוי ופתוח עד הסוף כדי לברר איפה אנחנו נמצאים
וגם אולי לגרום לשיפור. שאלתי : האם אנחנו בדרך הנכונה, ומהם הצעדים והכלים אשר ישפרו את מערכת היחסים.
לציין יש לנו שני בנים,בגיל 12 +15 שנים.
תודה על ההבנה ועל הסיוע מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)