מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בשלות לחתונהצ'ופצ'יפ06/04/2010
אני בת 27.5 ובן זוגי בן 26.5, יוצאים במשך 7 שנים נפלאות יחד ויש לנו זוגיות מדהימה ונדירה. עברנו המון יחד-מטיולים ארוכי טווח ועד מגורים משותפים יחדיו.
במשך הזמן שאנו יחד, גם דאגנו לפתח את עצמנו מבחינה אישית-לימודים,עבודה וכדומה.
בעיניי, הגיע הזמן לקדם את הקשר יחד ולהתחתן אך בן זוגי טוען שהוא אינו בשל עדיין לחתונה.
חשוב לי להדגיש כי אנחנו מאד מאד אוהבים אחד את השני וכי יש לנו זוגיות,חברות ותקשורת מופלאים. הכל באמת מושלם בינינו מלבד הבשלות לנושא החתונה.
אני לא יודעת מה לעשות-האם לוותר על הזוגיות החד פעמית הזו על מנת להתחתן? ואיך זה ייתכן שהוא עדיין לא בשל אחרי כ"כ הרבה זמן ובגיל כזה? ממה נובעת בשלות?
זקוקה מאד לעזרתכם המקצועית..
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה דברים...
צ'ופצ'יפ06/04/2010חשוב לי לציין שהוא טוען שאני היא אהבת חייו ושאם הוא היה בשל לחתונה-זה היה איתי. כמו כן, הוא מאד חושש מנישואים שכן הוא רואה סביבו את כל הזוגות שמתגרשים.
דבר נוסף, הוא לא פעם הציע שנתמסד בנישואים פתוחים משום שהוא עדיין לא התנסה בסקס עם אחרות אך אני מצידי לא הסכמתי אך לא שללתי את האופציה שבעתיד,כששנינו נרצה לגוון את מערכת היחסים בינינו, אסכים לצרף עוד זוג ולנסות חוויות חדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצ'ופצ'יפ
עדי בדיחי08/04/2010את מתארת זוגיות מושלמת- תקשורת טובה, אהבה גדולה ושנים טובות ביחד. כרגע את מרגישה תקיעות באותו רצף של זוגיות טובה, כי לדעתך הגיע הזמן להתמסד.
בעוד בן זוגך, לא נמצא שם. הוא לא התנסה עם נשים אחרות, הוא כנראה עוד לא מרגיש בטוח להתחתן גם מהסיבה הזאת, ואומר לך את האמת- אני לא מוכן לחתונה.
לוותר על מערכת יחסים כזאת מושלמת כפי שתיארת, כשאת יודעת שזה האחד שלך, כי שניכם לא באותו שלב?
נושא היחסים הפתוחים והעובדה שהוא לא התנסה עם אחרות הוא עיניין חשוב כאן. יש זוגות שהיו עושים פסק זמן, לנסות עם אחרים, וחוזרים אם האהבה שם ובוערת וחיה.. רק כדי לכסות את הבור הזה.. ובכך ממשיכים יפה הלאה. אני לא יודעת כמה הפיתרון הזה נכון גם לכם. אבל חשוב שתיקחי בחשבון את האמירה וההצעות שלו, - ונשמע שאת לא שוללת לחלוטין אופציה כזאת בעתיד, בהמשך, דבר שיכול להרגיע אותו, אבל גם דבר שתצטרכי לעמוד מאחוריו, וזה למעשה נותן לגיטימציה לבן זוגך לבקש זאת גם בעתיד.
העובדה שגם ראה הרבה זוגות גרושים לידו - גם לא מוסיפה לרצון שלו להתמסד, וגם על זה יש לתת את הדעת. איך הוא יוכל להרגיש מספיק בטוח בזוגיות שלכם? נשמע שהוא רוצה לשמור עלהמצב כפי שהוא, ולא לשים חותמת כי זה מאוד מבהיל ומפחיד אם יהיה מצב של גירושין. למרות שזוגיות היא זוגיות.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את ממליצה על ייעוץ?
צ'ופצ'יפ08/04/2010קודם כל,תודה על תשובתך.
יש לנו המון שאלות ותמיהות לגבי על מה לוותר אם בכלל- על מערכת היחסים הנדירה שלנו? על הצרכים שלנו? לא נראה כי אפשר לשלב אותם זה בזה ועם זאת אנו לא מעוניינים להתעלם ,כמובן, אחד מצרכיו של השני. האם את ממליצה על ייעוץ זוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זוגי
עדי בדיחי08/04/2010הי צו'פצ'יפ.
טיפול זוגי בהחלט יוכל לסייע לכם ולעזור לכם לנסות "לסדר" בראש את הדברים, אולי לשים צרכים מסויימים בסדר עדיפות אחר וכד'. כשאנחנו בטיפול מול גורם א.מקצועי, ב. נייטרלי, הדברים נראים אחרת. לא מדוברים סובייקטיבית במובן של "אתה צודק" "אני צודקת", אלא במובן שמישהו מהצד רואה אתכם, רואה את החיבור הגדול, רואה את הקשיים ועוזר לכם לארגן אותם בצורה מסודרת. הבעת הדברים קלה ופשוטה יותר באופן הזה.. ופסיכולוגית- העובדה שאתם "מוחזקים" מקצועית, בד"כ עושה את שלה ומפחיתה מתחים.
עצם הנכונות והרצון שלכם כן להתקדם וכן לבחון את האופציות לפתרונות מעיד על קשר חיובי ובריא, בהחלט חבל לוותר אם טרם ניסיתם גם את הכיוון הזה. אני די משוכנעת שבמהלך הטיפול או לאחריו כבר תרגישו בהבדל, ולעתיד, אם יצוצו משברים נוספים, תדעו לאן לפנות ואיך.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)