פערים רבים מידי - מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פערים רבים מידי - מה עושים?
    אילנה
    06/04/2010

שלום רב
    אני בת 36 נשואה לבעלי בן 46 + 2 ילדים קטנים (9+4). כשהתחתנו, אני הייתי ילדת פריפריה שלא ידעה כלום בחיים, והוא היה עצמאי בעל עסק- הערצתי אותו וחשתי חוסר ביטחון איתו. אני מקצרת ומובילה אותך 14 שנה אחכ'... היום אני בעלת תואר אקדמאי+עבודה מסודרת מאד (נגיד שאני המפרנסת בבית) בעלי סגר עסק ועוד עסק וכבר 4 שנים עוסק בעבודה בלילה חלוקת עיתונים.
    אני מלאת חיים (תמיד הייתי), יש לי מלא חברים וחברות גם ותיקים וגם שהכרתי עם השנים. אני בקשר הדוק עם חברות רבות , נפגשת איתן לבד לפחות פעם בשבוע וכו' סופי שבוע..מאד אוהבת לרקוד ולהנות ממסעדות טובות בעלי מתבודד/לא אוהב לבלות/לא שומר על קשר עם חברי ילדות די בודד כל היום בבית ושומר על הילדים,/ בלחץ תמידי מבחינה כלכלית אין ככ' סיבה לכך...אפשר להגיד שבבית שלנו- אני מכתיבה את קצב החיים גם עם הילדים . יש לציין שהוא גדל בבית כזה שהחינוך בו הוא מינימלי ודי סגפני אם אפשר להגיד, יוצא מצב שהוא "הקדוש המעונה" שלא יוצא/מבזבז/מבלה/טס לחול/והולך למסעדות ואני רוצה "לאכול את העולם" (מצטטת אותו) על חשבונו. אני מתחננת שיצא, עם חברים אני מנסה לשדך לו חברים הוא לא מעונין.. הלוואי שהיה קצת שוויון אך אין! מה אני עושה? אחת לכמה חודשים מתפוצצים ומגיעים לריבים שכאילו מתחילים מדברים קטנים, אך מתקדמים לזה שהפערים במחשבה של איך צריך לחיות את החיים נראים כמעט בלתי ניתנים לגישור... הוא אמר לי פעם שבטח מתישהוא יימאס לי ממנו- כי הוא משבית שמחות.. אני אוהבת אותו מאד מאד הוא הדבר הכי חשוב לי בחיים! ולצערי לא מרגיש זאת הוא חש שאני התקדמתי מאד עם השנים ונמצאת במקום שבו הוא צל לידי... איך משנים מחשבה כזאת? בבקשה חשבתי ללכת לייעוץ זוגי- אך לא נראה לי שניתן לשנות אופי.. אולי אני אלך לטפול פסיכולוגי? מה לעשות? תודה, וסליחה על המגילה.. אני נסערת מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיות שבוי בדפוס מחשבה מגביל

דורית כהן
    08/04/2010

אילנה היקרה, תודה על מכתבך הנרגש, שפותח לנו פתח ל"רכבת ההרים" הזוגית...תיארת את שלב הפתיחה של הזוגיות כאשר הסתכלת אליו מלמטה למעלה וחשת חוסר בטחון לצידו, ואולי עבורו - הוא היה זקוק למישהו לצידו שמעריץ אותו וחוסה בצילו? זוגיות טובה אמורה לאפשר לכל אחד מבני הזוג לממש את עצמו, ולהגיע למקסימום הפוטנציאל שלו.
    לפי תיאורך - את מאוד צמחת בתוך הזוגיות שלכם, מימשת את עצמך מהרבה בחינות ואת חיה חיים מאוד מלאים ומספקים. נראה שלבעלך קורה תהליך הפוך, ונשאלת השאלה מה חוסם אותו? האם הוא חוסם את עצמו - כלומר מכשיל את עצמו באופן לא מודע, או שמשהו באינטראקציה שלכם גורם לקושי שלו, ואולי שני הגורמים גם יחד.
    את שואלת לגבי סוג הטיפול. ממש לא נראה לי שאת צריכה ללכת לטיפול אישי.
    נראה לי הכי נבון ללכת יחד איתו לייעוץ זוגי על מנת לראות האם יש משהו בהתנהלות הזוגית שלכם שחוסם אותו והאם ניתן לעשות שינוי בכך. במסגרת הייעוץ הזוגי - במידה וזה ייעשה אצל פסיכולוג או עו"ס פסיכותרפיסט - קיימת האפשרות שכל אחד מכם, על פי הצורך, וסביר להניח שזה יהיה בעיקר הוא - על פי התיאור שלך את תפקודו בתחמים שונים של החיים - יגיע גם לפגישות אישיות אצל המטפל, על מנת לעבוד על נושאים אישיים יותר.
    אני דווקא מאמינה גדולה בשינויים! אני מאמינה שרוב האנשים "שבויים" בתוך דפוסי מחשבה מקובעים שמגבילים את עצמם, שגורמים להם לא להעיז לעשות דברים "מחוץ לקופסה", ו"להחליט" לגבי עצמם שהם לא מסוגלים להיות או לעשות כל מיני דברים, ולאור זה הם פועלים בעולם. בטיפול נכון,ולפעמים בסדנה לצמיחה אישית - ניתן להסיר את המגבלות החשיבתיות הללו ואז גם ההתנהגות משתנה, ובהמשך יכולה גם האישיות להשתנות, במידה מסויימת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו