מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה !דנה07/04/2010
שלום , הסיפור שלי הוא כזה : אני נשואה מזה 11 שנים ואמא ל 2 לפני כחודשיים בעלי החל לדבר על זה שהוא כבר לא מסובב ראשים כמו פעם ושאולי זהו משבר גיל הארבעים (שנינו בני 38 + ) שאלתי בכל פעם האם זה קשור אלינו לזוגיות אך כל פעם ענה שלא ושהו כרגע נמצא במצב של ערפול ואינו יודע מה קורה ושזה לא קשור אליי אלא אליו בלבד ! ובכל הזדמנות אמר לי שאני לא אוזן קשבת ושאני חושבת רק על זה שאולי הוא יבגוד שאני לא מסוגלת להיות חבר שהוא יוכל לספר לו את הכל אלא מתנהגת כמו אשה איו ספק שנפגעתי . הבנתי שמשהו קורה לא תארתי לעצמי שהוא יבצע משהו .
שבוע לפניי שאלתי אותו האם יש לו מישהי והוא ענה לי בצורה שלא משתמעת לשני צדדים שלא!
במהלך שבוע שלאחר החלטתי שאני משנה דרך ועושה דברים שלעולם לא הייתי עושה וזה עבד ! הייתי שמחה ומאושרת (זה התחיל ביום ד והמשיך ביום ה ) ביום שישי בבוקר עדיין במיטה בעלי אומר לי כך : היתה לך תחרות עם בת 23 וניצחת בגדול , אני אוהב אותך ולא רוצה לאבד אותך , הייתי בהלם טוטאלי ולאחר מכן התחלתי לשאול שאלות כמו מתי זה התחיל ? ומאיפה היא ? סיפר לי שהם נפגשו איזה 4 5 פעמיים ופעמיים נסעו ליער ופעם אחת בלבד התנשקו וזהו ושלא היה מעבר .
בכל מקרה החלטתי שאני אוהבת אותו ולא מוכנה לפרק את החבילה דיברנו על זה אך בכל פעם שאני שואלת משהו לגבי הנושא הוא אומר לי שנימאס לא לשמוע ושלא היה כלום ושארד מהנושא אני מרגישה פגועה ומפחדת שזה יקרה שוב איך מתגברים על זה וממשיכים הלאה ? אני מדגישה מבחינתו זו לא בגידה כי הוא היה במצב לא טוב , וכשאני אומרת שזו בגידה בי הוא אומר שאני מגזימה . אנא עזרתכם אני רוצה נורא לצאת מההרגשה הזאת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמרור אזהרה שקורה כמעט אצל כל זוג
דורית כהן08/04/2010דנה היקרה, מה שאת מתארת נראה אכן כמו סוג של משבר שנות הארבעים. בעלך מרגיש שהמשיכה שלו כלפי נשים אחרות נמצאת בירידה, וכנראה היה לו חשוב לבחון את עצמו מול בחורה צעירה. לצערי, אינני בטוחה כלל שמה שקרה זה הסוף. מה גם שעכשו הוא רואה בך מישהי שחוקרת אותו ומטרידה אותו לגבי הנושא, ויש להניח שככל שאת תנסי יותר לחלוב ממנו מה קרה ולחשוד בו - כך הוא יעדיף להסתיר ממך יותר, וזה מעגל קסמים זדוני, שעלול להחמיר.
תראי, דנה, כתבת שחלפו 11 שנות נישואין. מה דעתך על הרעיון שכל כמה שנים יש צורך לרענן את הזוגיות, לשדרג אותה, ולהתאים אותה למציאות המשתנה ולצרכים המשתנים של שני בני הזוג? יש זוגות שעושים זאת פעם בכמה שנים, ורובם עושים זאת כאשר מופיעים סימנים.
מהם סימנים?
כל משבר מסוג זה שאת מתארת הוא סימן שהזוגיות הנוכחית לא מספקת את כל הצרכים של שני בני הזוג, ושצריך לערוך בה איזה שינוי. הבגידונת הזאת שלו היא סימן! תמרור אזהרה. אבל בעיקר יש לה תפקיד - להודיע לשניכם שיש צורך לערוך שינוי. הכי מומלץ לעשות זאת בעזרת יועץ זוגי, אם כי ישנם זוגות שמסוגלים לערוך שיחה כזאת נוקבת וחושפנית שבה כל אחד מדבר בצורה גלוייה מה מטריד אותו ולמה הוא היה מצפה. אלא שהרבה פעמים זוג יכול לערוך שיחה כזאת אבל לא יודע איך לבצע את השינויים. או שבני הזוג עלולים להיות מבוהלים ממה שיעלה בשיחה ולפחד מכך, ואילו יועץ זוגי מנוסה יידע לזהות את השלב בו הזוג נמצא ולהציע איך להתמודד, מבלי שה"שמיים יפלו".
מאחלת לך הצלחה בניהול נכון של המשבר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה11/04/2010דורית קודם כל תודה על תשובתך ,
אך לא ציינתי שבמשך כל שנות הנישואים שלנו היינו חברים והיחסים שלנו מבוססים על קודם אנחנו ורק לאחר מכן הילדים שזה כולל סקס טוב בילויים ביחד עד היום כינויי חיבה וטלפונים במשך כל שעות היום , לכן איני מבינה מאיפה זה הגיע ! כמובן שיש עליות ומורדות במהלך השנים אך לא כאלו שיגרמו לכזה דבר .
אודה לך עם תיתני לי כיוון לאיזה שינוי את התכוונת , מיכיוון שהוא לא מוכן ללכת ליעוץ זוגי כי הוא לא מאמין בזה .
אני יודעת שגם לחקור יותר מידי אינו מועיל ורק גורם נזק ! אך הסקרנות הורגת אותי ואיני מסוגלת לתת לזה פשוט להעלם , אני יודעת שהוא אמר שנגמר ושאינו בקשר אך אני מתקשה להאמין .
האם משהו אצלי אינו בסדר ? הוא משתדל מאוד וכל הזמן אומר שהוא מטורף עליי ואוהב מאוד .
האם ישנה דרך עבורי שאוכל להיתמודד ? אשמח מאוד עם תיתני כיוון ..
בתודה דנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
שמחה09/04/2010דנה שלום
כבעל ניסיון בתחום ( לצערי ) אני חושב שעצם זה שבעלך בא וסיפר זה הדבר החשוב ביותר
ניתן לראות שהבסיס שלכם טוב מאוד ויש בשביל מה לעבוד.
מניסיון קשה הרבה יותר כשמגלים לבד.
הדברים שאדם נאלץ לעשות כדי לגלות בגידה וכדי להגיע לחקר האמת הינם דברים לא פשוטים בכלל
איתם קשה לחיות.
על כן קחי את היתרון הגדול שקיים אצלכם ולכי איתו קדימה.
רק בנית אמון מחדש תוביל להצלחה.
וניראה לי שלכם יש את הבסיס הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)