מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חגים=רבים=לא אוהב חגיםבעל מתוסכל08/04/2010
שלום לכם,זקוק נואשות לעזרתכם
מאז שהתחתנתי אני לא אוהב חגים!
בכל השנתיים שאני נשוי אני מוצא את עצמי בוויכוחים וריבים עם אשתי על חגים
וזה ממש כבר נמאס אני בטוח שגם נמאס לה מאוד שנינו שבורים מזה ואנחנו לא מגיעים להבנה
באמת שאני משתדל לוותר לה ולעשות מאמצים,אבל זה פשוט חוזר על עצמו ואני לא יכול כל הזמן לוותר
גם לי יש משפחה וגם אני רוצה לבלות איתם לשמוח איתם
עשינו רוטציה שבראש השנה ופסח זה מחולק לפי חג ראשון חג שני,או שנה כן שנה לא
אך עדיין יש בעיות...
לפני שנה ביקשה שנעשה אצלה שבועות.. אמרתי בסדר,השנה שוב רוצה שבועות... אמרתי שאין לי בעיה רק שלפחות יום העצמאות נלך לעל האש אצל ההורים שלי.. אבל היא עקשנית גם אצלה עושים על האש בעצמאות והיא רוצה להיות! מבינים??
ניסיתי להסביר לה שגם אני פה ושגם לי יש משפחה ואני רוצה לחוות את אותם הדברים
ושאם כל הרצון הטוב שלי לרצות אותה גם אני פה במערכת יחסים,אבל היא בוחרת להפגע ולריב ולחשוב שאני עקשן.
אחד הדברים הקשים זה שאחותה נשואה למישהו שלא כל כך מת על המשפחה שלו וכל החגים כמעט הוא עושה איתה אצל אמא שלה. תמיד אני שומע כמה הוא בסדר,כמה הוא דואג להיות איתם,וכו'.. וכו'... חתן מהאגדות.
אז מה ?.. בגלל זה לשפוט אותי ולהגיד שאני לא מתחשב?.. המשפחה שלה רק יודעת לבקר אותי דרכה ולפעמים להתסיס.. אבל למה?.. מה לא מבינים שגם אני פה בזוגיות?
אם יוצא שאנחנו אצלי באיזה חג אז רואים אותי כאחד שלא מתלהב להיות איתם
כמה פעמים אשתי זרקה לי שלדעתה אני לא אוהב לבוא לאמא שלה ושאני כאילו סובל שם...
וזה ממש לא נכון,לא חשוב כמה אני יסביר לה שזה בגלל שאני רוצה לבלות גם אצלי בחגים
לא משנה כמה אני כן יבוא ... תמיד ימצאו להגיד למה הוא לא בא
אם כל הכבוד לגברים אחרים,שלא מזיז להם,... לי כן זה מפריע ולי כן חשוב להיות גם עם המשפחה שלי.. והאמת כבר נמאס לי מכל הקטע הזה שתמיד הגבר זה שצריך לוותר ולהתחשב ולהעניק
ממתי הפכנו להיות סוג ב'? מצטער שאני ככה פורק אבל מצבים כאלה רק גורמים לי להרגיש שהיום לגבר כמעט ואסור לדבר או להחליט.
מחכה לתשובה או עצה ..בתקווה שיש אחת כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד לנהל משא ומתן שיקרב ביניכם
דורית כהן10/04/2010א יקר, יש לי חדשות בשבילך - הריבים האלו הם מאוד חשובים לבניית הזוגיות שלכם, והם יקבעו באיזה מצב תגיעו למשימה הבאה שלכם!
נושא החגים הוא כרגע "שדה המערכה" של הזוגיות שלכם. באמצעותו עליכם ללמוד איך לחיות זה עם זו, איך לתקשר את צרכיכם, איך להיות קשובים זה לצרכים שלו זו ולהיפך, כמובן. זה האימון העכשווי שלכם, והוא רק ההכנה לאימון היותר רציני שיגיע - להיות הורים לילד משותף.
כל זוג מוצא עצמו בהתנגשויות סביב השאלות שאתה מעלה, ויש לכם הזדמנות ללמוד איך לנהל משא ומתן ואיך לקבל החלטות שיקרבו ביניכם, מצד אחד, אבל לא יגרמו למישהו מכם להרגיש פראייר.
אני חושבת שכל אחד צריך להגיד מה חשוב לו, ולקוות שבן זוגו לפחות יבין את מה שהוא אומר, גם אם לא יקבל זאת ויבוא לקראתו. לא נכון לבלוע ולהישאר עם כעס ותיסכול, ותחושת ויתור וניצול.
חשוב לא להגיע לתחושה של מאבק כוחות - כלומר מי יכופף את מי. זה לא סוג הפתרון הטוב. זה לא בריא ל"מנצח" ולא בריא ל"מנוצח". אם זוהי התחושה שאתה מקבל לאחר ריב מסוג זה - אתם לא מנהלים זאת נכון.
אם תצליחו להבין שכל הזמן יש כאן שניים, ולכל אחד יש צרכים משלו והצרכים הם לגיטימיים - תתחילו לחפש את הפתרונות שיגרמו להכי פחות נזק והכי הרבה תועלת, לשניכם.
זה עוזר למצוא עקרון בסיסי ששניכם מסכימים עליו שעל פיו מחלקים את נוכחותכם בחגים, ולצד העקרון הזה להוסיף גמישות וזרימה.
מאוד חשוב לא לערב את שאר בני המשפחה המורחבת בריבים שלכם.
אני מקווה שהדברים שכתבתי יעזרו לך לגשת מחדש לנושא הזה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)