האם יש עוד אהבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם יש עוד אהבה
    מבולבלת
    10/04/2010

אני בת 32, נשואה שנתיים וחצי ואם לילדה בת שנה וחצי. יצאנו חמש שנים לפני החתונה. בחודשים האחרונים אני לא כל כך בטוחה שאני עדיין אוהבת את בעלי. זה לא שרע לי. הוא בעל נהדר ואבא נהדר אבל אני לא כל כך אוהבת את האדם שאני רואה מולי. הדבר שהכי מפריע לי הוא שאנחנו כל כך שונים בחשיבה שלנו, ברצונות שלנו. ידעתי את זה כשהתחתנו אבל משום מה חשבתי שזה בסדר כי אנחנו אוהבים. תבינו שאנחנו לא רבים, סה"כ אנחנו מסתדרים אבל זה בגלל שאני אדם מאד פשרן, מרצה ונוח. אני חושבת שבגלל זה הסתדרנו כל כך טוב לפני החתונה. אבל מאז שנולדה ביתנו יש ביננו יותר חילוקי דיעות, לי יש יותר דברים שאני דורשת (מה שלא היה קודם) והפער בדרך שאנחנו רואים דברים מאד בולט אצלי ( הוא חושב שיש לנו זוגיות נפלאה). דברים שהוא עושה מעצבנים אותי, וגם אני מרגישה שאני לא מעריכה אותו ושאני לא יכולה לשתף אותו בהרבה דברים ושהוא לא חבר שלי. ואני חושבת שאחרי הרבה שנים יחד החברות זה הדבר הכי חשוב בנישואים, זה מה שמחזיק הכל יחד. הוא אומר שאני החברה הכי טובה שלו ושהוא מרגיש שהחברות ביננו התחזקה. הוא יודע שאני לא מרגישה ככה. פעם הוא היה מושלם בעיני והים אני רק רואה את החסרונות שלו. יכול להיות שפשוט נעלמה ההתאהבות הזו? שהאהבה עכשיו היא שונה וזה בסדר? ככה זה גם אצל אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש עוד אהבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת

עדי בדיחי
    11/04/2010

אני לא יודעת אם "ככה" זה גם אצל אחרים, על זה אולי דורית תוכל יותר להעיד בשל ניסיונה הרב עם זוגות.

בכל אופן מה שבלט לי מאוד הוא הפער בין איך שהוא חווה את הזוגיות ותופס אותה, אז והיום, לבינך. אם שניכם מגיעים מאותה נקודה- שמשהו השתנה לנו בזוגיות, צריך לשפר משהו, לשנינו לא טוב- אתם לכאורה באותו שלב וקל יותר למצוא מענה לבעיה. אבל כשהדברים נחווים שונה זה לעומת זו, מראש יש למצוא דרך לנסות להעביר לו את התחושות שלך, את התפיסה שלך, מה שאז חווית מולו ומה שהיום. כי היום את כבר מתארת חוסר הערכה אליו, את מתארת משהו פרווה ופשרני, והרבה דברים מעצבנים אותך כנראה כתוצאה מהפער הזה. זה מגיע למצב בו את כבר לא מרגישה נוח לשתף אותו והחברות שלדעתך מחזיקה את כל החבילה יחד- מתפוררת או לא חזקה מספיק.

אני חושבת שכל זה אומר שלא צריך לחכות יותר ולפעול בנחישות לנסות כן לצמצם את הפער, או לפחות בתור התחלה להביא אותו להבנה בבחינת איך את חווה את הקשר, למה את חווה אותו דווקא כך ולא כמוהו, איפה את רואה את השוני. פעם הוא היה מושלם והיום את רואה רק את השלילי. מה היה באמצע? דברים הובילו למצב העכשווי. אין לי ספק שגם הוא סובל מעצם הידיעה שהוא אינו מתפקד בחייך כפי שתיפקד בעבר, הוא כנראה גם מרגיש את חוסר ההערכה שלך וזה כדור שלג שיש לעצור אותו.

חשוב שתנסי לגשת לייעוץ זוגי, לנסות להעלות את הפערים, אולי בהתחלה רק את ומאוחר יותר הוא יוכל להצטרף, זאת כדי לאפשר לך לקבל קצת יותר תמיכה רגשית ועל הבסיס הזה לנסות לעבוד יחד על הזוגיות. אל תשכחי שאם את חשובה לו, החברה הכי טובה שלו, ומבחינתו האהבה התחזקה- הוא לבטח ירצה לעזור כך שהדברים יחוו באופן הזה גם אצלך. ייתכן והוא כן יוכל לבוא לקראתך בעיניין החינוך והדברים שהוא רואה שונה, וייתכן וגם את תצטרכי לעשות צעדים לקראתו על מנת כן להמשיך את מה שהתחלתם בו, את הזוגיות שכה אהבת בעבר.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו