מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמות פנימיותמישהי10/04/2010
אני חייבת לשתף... לא היה לי אף פעם זוגיות רצינית
אני צעירה אומנם בת 20 אך מאוד משתוקקת להיות במערכת יחסים חמה ואוהבת
מצד אחד אני מאוד סגורה ומאוד מפחדת להיכנס לאחת כזאת
קשה לי לתת הזדמנות, לפעמים קל לי יותר להדחיק ולהגיד טוב הוא לא מתאים לי
הלאה... חשוב לי מאוד התשוקה והמשיכה. למרות שאני יודעת שזה לא הכי חשוב בזוגיות
נרשמתי לאתר הכרויות כי המליצו לי ... ואני לא הכי מאמינה באתרים האלה אבל עדיין.... משהו בי מקווה למצוא סוף סוף את היחסים שלי כל החברות שלי נמצאות בזוגיות אזה נורא מעיק עליי
הרגשת הבדידות נוראית.... יש לי קושי לבטוח בגבר, אני מרגישה שרוצים רק לשחק בי ולא לקחת אותי ברצינות......
מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אני
עדי בדיחי11/04/2010ממה שכתבת עלו לי שני דברים:
מה אני רוצה- הפנטזיות שלי, המשאלות שלי, החלומות באשר למציאת בן זוג.
מה קורה אצל אחרים- המליצו לי על אתר הכרויות, לחברות שלי יש בני זוג וכו'.
אני בכוונה מחדדת את העיניין הזה כי מאוד חשוב שתשימי לב שלא תמיד מה שטוב לאחרים ומתרחש אצלם הוא בהכרח מה שכרגע צריך גם לקרות בחייך שלך. כמובן שמעצם הידיעה שלאחרות יש בני זוג הבדידות אצלך רק הולכת ומתעצמת.
מצד שני, את מתארת את עצמך כמישהי שמתקשה לבטוח בגברים ומנסה להדחיק מערכות יחסים רציניות. לזה בטח יש סיבה או יותר. לא תמיד מתאים לנו דווקא בשלב הזה להיכנס למערכת יחסים רצינית, אם זאת התחושה שעדיין לא בטוח לי ליד גבר, אם זאת התחושה שאני בכלל לא רוצה להתחייב אלא לבדוק מה מתאים לי, אם זה סיבות עמוקות יותר- כמו על מה גדלתי ואיזה מודל אני מכירה מהבית ולכן הוא "מרגיש טוב" יותר, או לחילופין- המודל שגדלתי עליו מראה לי כי גבר הוא לא אדם לבטוח בו.. והיד עוד נטויה.
אז .. יש משאלת לב- למצוא את האחד. זאת משאלה שיש לכולם.
ויש את המציאות העכשווית- את סגורה, קשה לך להיפתח, קשה לך להרגיש בטוחה ליד גבר ולבטוח בגברים, את מרגישה שינצלו אותך אם תתחייבי למישהו.. אלו סיבות חשובות שיש להתייחס אליהן בכובד ראש לפני שנכנסים למערכת יחסים, ולא סתם אינך נמצאת באחת כזאת- וזה בסדר גמור גם לא להיות במערכת יחסים כרגע. להרבה יש, השאלה היא אם כולם מוכנים להיות רציניים פתאום, להתחייב, להתמסר, להתאהב- גם זוגיות וכל המשתמע ממנה היא לא פשוטה. זאת עבודה קשה של שניים.. ומי שלא מוכן עדיין, קשה לו מאוד להחזיק.
את צעירה מאוד, ונשמע שאת מודעת לעצמך, נשמע שאת מבינה שעל מנת להתחייב ולהגשים את המשאלה הזאת להפגת הבדידות ולהיות יחד עם מישהו וכמובן לבטוח בו- עלייך לעבור תהליך, לנסות להבין מאיפה מגיע החשש שינצלו, שישתמשו בך לרעה- אלו פחדים מוחשיים שכדאי לבדוק אותם, בינך לבינך. כי רק אחרי ש"תטפלי" בהם, את תוכלי באמת לרכוש אמון בבן הזוג ובכך גם לקיים מערכת יחסים שתרגישי בה נוח.
מאוד יכול להיות, כמו אצל הרבה בני ובנות גילך- שבמקביל זה פשוט לא הזמן להיות "חברה של", אלא הזמן של להתנסות ולנסות מבלי להתחייב למשהו ספציפי, אלא פשוט להכיר את עצמך, כן לצאת וכן לחפש, וכשיקרה בדרכך מישהו שתרגישי יותר בטוח איתו- נסי להמשיך איתו את הקשר.
שומדבר לא דחוף. מה שחשוב הוא שתבדקי מה טוב לך כיום, ולפעמים גם להיות לבד זה ממש בסדר.. לתת לדברים לקרות ללא השוואות מול אחרים, אלא בקצב שלך. יש עוד הרבה תחומים שאפשר להתפתח בהם, וזה בדיוק הגיל.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית לך על ההשקעה את מקסימה
מישהי13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)