מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובד עצותהמאוהב11/04/2010
אני ואשתי בתהליך גירושין, יוזמה שלה להתגרש. בתחילה התחלנו כל אחד לחוד בטיפול פרטני, כיום אנו בטיפול טיהור אווירה.
אכן יש אווירה בבית של אנרגיות שליליות, עצוב לי, מצב רוחי ירוד, ושאני יוצא מחוץ לבית, לחברים,לטייל, מדבר עם ידידות, אני מרגיש נפלא, השבת האווירה בבית השתפרה, אך אני עדיין מרגיש מבולבל ובלי מצב רוח כלל.
אישתי דורשת בתוקף להתגרש, ואני אוהב אותה, ולא מעוניין להתגרש מאידך אנני מוכן להמשיך להיות נשוי כפי שהיינו בעבר, כי סבלתי מאד מיחסה אליי, וכנראה שגם היא סבלה, אחרת לא הייתה מבקשת להתגרש., השלמתי עם הרעיון להתגרש כי היא לא רוצה אותי.
לדבריה אין אמון בנינו שהצטבר לאורך שנים, לא שיקרתי אותה, האמת שלי תמיד ניראה בעיניה כשקר.
לא ניהלתי כל מערכת יחסים עם נשים אחרות, אפילו לא סטוץ. מנעתי מעצמי להגיע למצבים שבו אני עלול לאבד את הראש.תמיד האמנתי שאם "אוריד את המכנסיים אני עלול לאבד את אישתי" והיו לי הרבה הזדמנויות אך לא יכולתי לעשות דבר כי אהבתי מאד את אישתי.
אך אישתי חושבת שאני מנהל קשר רומנטי אחרי גבה, משקר אותה, שאני מנסה להסביר היא לא מקשיבה. וכנראה שזה לא יעזור ואנו נתגרש בסוף.
הציעו לי שאני צריך למצוא אהבה חדשה, לא לעשות חשבון לאישתי, בקיצר להתפרפר, להשתחרר. וכך אני אצא מהמצב הירוד שלי, אך אני לא מסוגל, אני אוהב את אישתי, אני כל היום חושב רק עליה ולא מסוגל להיות עם מישהי אחרת
בתקופה האחרונה, הייתי במצב רוח ירוד מאד,"שיחררתי מעט את החבל" ואיפשרתי להיות מחוזר,
מספר נשים שהכרתי החלו לחזר אחריי במרץ, אך תמיד נמנעתי מליצור עימם קשר קרוב.
שאלתי?
מאחר והסיכוי לשלום ביית אפסי ואני במצב רוח ירוד מאד תקופה ארוכה , משפיע על הלך רוחי, לא מרוכז בעבודתי
האם זה נכון , שקשר עם אישה אחרת יכול להטיב עימי. אני חושב שזה יתסכל אותי עוד יותר.
ועדיף להמתין לסיום הזוגיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצא לך תחביב אחר לבינתיים
בני11/04/2010עצה שלי
כך תוכל לסדר את המחשבות ואת החיים שאחריי
חבל לשחרר הכל רגע לפני הסיום,
כמוצא אחרון אולי תציע לאישתך דרך גורם אחר סתם איזה חבר או איש משפחה שלה כמובן, שידבר אל ליבה ויאמר לה שאתה מאוד אוהב אותה ומשבח אותה בין כולם, ו,,,שהייתה מת שהיא תהייה המחזרת החדשה שלך, מה שנקרא אצלנו מתחילים את החיים כאילו מחדש, הרבה זוגות עושים את זה בהצלחה, זה יותר בטוח ומתחשב בסביבה מאשר להתגרש ולהשאיר צלקות אצל כל הסובבים ועוד לא דיברנו על הילדים !
לכן אל תתפרפר כ"כ מהר אלא אם אתה יודע בוודאות שזה ייגרום לקנאה אצל אישתך שתמהר להחזיק בך--- דבר שכרגע אין לדעת כיצד ייתפתח !
אם אתם בעיצמו של טיפול אז תמשיך בו כפי שכתבת כדי לטהר את האווירה שגם זה חשוב מאוד,
אם אתה לא מרוצה מהייעוץ או שאתה הפסקת, נסה יועץ אחר, תתפלא זה יכול להצית את האהבה מחדש,
אז תתחיל למשוך בחוטים,ולנהל את העיניינים, כי סתם לחיות בצל ולהתנזר בגלל שאשתך לא תחשוב שאתה משקר, ובכוונה כתבתי את זה מסובך---
ב ה צ ל ח ה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור יותר יסודי
דורית כהן13/04/2010וויפר יקר,
אם אני שומעת אותך נכון, אתה אוהב מאוד את אישתך, וכנראה גם היא אוהבת אותך - עובדה שהיא מקנאה לך ורגישה מאוד לנושא של יחסים שלך עם אחרות. אילו היתה אדישה - אני חושבת שהדרישה שלה לגירושין היתה נעשית בצורה אחרת.
אולי שניכם טיפסתם על העץ הלא נכון? אולי צריך לברר מה נמצא עמוק בלב אצל כל אחד, אחרי שמפנים את החשדנות ואת הכעסים.
אולי יתברר שאצל שניכם יש עדיין אהבה, ואולי תוכלו למצוא את הדרך לחיות יחד בזוגיות ולתקן את קשיי התקשורת שאני רואה שקיימים ולא מאפשרים לכם לממש את האהבה.
אם זה כך, חשוב מאוד לאזור אומץ ולבחן את האפשרות הזאת. אני מניחה שיש ילדים בתמונה ושעלול להיגרם סבל רב אם תלכו על גירושים כאשר הלב אומר אחרת. אגב, זה קורה להרבה זוגות, הטעות הזאת, ותדע לך שגם אחרי הגירושים לא מצליחים באמת להתנתק רגשית. אז חשוב להיות בטוחים שזה מה ששניכם רוצים או לפחות שזה מה שהיא באמת רוצה, כי אתה כבר כתבת שאתה אוהב אותה ולא רוצה להתגרש.
אם תעשה את הבירור הזה ויתברר שהיא באמת לא אוהבת, באמת נגמר לה - אז אינני רואה סיבה למה לא תיהנה בחוץ, אם הכל ברור ולא מדובר על אפשרות של שיקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)