מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבאת ילד נוסף לעולםטלי14/04/2010
שלום רב,
אני ובעלי נשואים 7 שנים ויש לנו ילד בן 4. אני מנסה כבר כמה זמן להכנס להיריון אבל כל הזמן יש לי מחשבות שאולי לא כדאי להביא כרגע ילד נוסף לעולם. הסיבה לכך היא היחס של בעלי כלפיי: אם משהו לא מוצא חן בעיניו הוא מתחיל לקלל אותי, לפעמים כשהוא מתעצבן הוא צועק עליי וגם מוציא עליי את העצבים שלו. זה לא קורה כל יום אבל לפעמים זה קורה ואני בוכה בגלל זה אחרי שזה קורה.
לפני כמה שנים הוא גם פגע בי פיזית אבל אחרי שהתלוננתי במשטרה הוא הפסיק עם זה.
אני לא מצליחה לדבר איתו על הדברים האלה והוא לא מוכן ללכת לטיפול זוגי.
אני מאוד חוששת להכנס להריון ולהביא ילד נוסף לעולם עם יחס משפיל כזה מצידו.
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טלי
עדי בדיחי15/04/2010לא הזכרת האם גם הוא רוצה להביא ילד נוסף. אם כן, אולי כדאי להתנות את זה בללכת יחד לטיפול זוגי ולאחר מכן לנסות- גם כדי ובעיקר- לתת לך תחושת ביטחון או שליטה, דבר שנמנע ממך במצבים מסויימים מולו.
בעלך אדם אלים. הוא צריך לטפל בבעיה הזאת. להקים משפחה משמעותה אחריות עצומה, והוא בהחלט צריך לקבל את העובדה שללא טיפול המצבים האלה עלולים להדרדר. ילדים שחווים את האמא כקורבן ואת האבא כתוקפן עלולים גם הם לאמץ דפוס כזה בהמשך- זה מה שהיה רוצה? שאת היית רוצה? מובן שלא.
לכן צריך לקבל אחריות, ולא לפחד להתנות לו את הבאת הילד בטיפול זוגי, או טיפול באלימות שלו.
תקשורת הכרחית אף היא להמשך הקשר ביניכם, וכדאי לעבוד על זה בהקדם האפשרי. לכך את לא חייבת אותו בתור התחלה, נסי לגשת את לטיפול/ קואוצ'ינג/ הדרכה לגבי תקשורת זוגית, אפילו מס' מפגשים ואולי זה יתן טיפים ורעיונות ובעיקר יוכל לסלול איזו דרך לתקשר איתו, ומשם להמשיך.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)