קשר מדהים ובעייתי- התלבטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר מדהים ובעייתי- התלבטות
    אורי
    11/04/2007

אני נמצא בקשר זוגי מזה כשנתיים (גילאי 30). בת זוגתי הינה בחורה מדהימה ממש מהמון בחינות וכך היא חושבת גם עליי. יש בינינו אהבה, משיכה גופנית, שכלית, ואינטלקטואלית אדירות. אנו נהנים זה מחברתו של זו בהמון תחומים. התפתחנו באופן אישי כל אחד בתוך הקשר הזה (ולדעתי גם בזכותו).

מצד שני, מהרגע הראשון כנעט היו בינינו קונפליקטים קשים ומרים שהובילו לריבים קשים ופרידות. אנו יודעים כי שנינו תרמנו את חלקנו לבעייתיות הזו בינינו. אנו שנינו אנשים "חזקים" דעתניים, בעלי עמוד שדרה ולעיתים לא יודעים לטפל זה בחולשותיו של זו. נכונות הייתה אבל הביצוע היה קלוקל.

בגלל הדברים החיוביים הרבים והכל כך נדירים בקשר בינינו ובגלל שנדמה לי ששנינו יודעים שאנו מאוד תובעניים מקשר זוגי וכאן מצאנו הרבה דברים ששנינו מחפשים, אנו מאוד לא ששים לוותר על הקשר.

למרות זאת מקנן בי החשש שבסיס כזה ונקודות מחלוקת כאלה הינן נקודת פתיחה לא כך כך בריאה לחיי נישואים ומשפחה. הרי נדמה שמוסכם שחיי הנישואים מביאים אתגרים חדשים איתם ולכן מה שהיה קשה קודם עלול להיות להתגלות כנוראי בהמשך.

אני ממש מתלבט. יש לציין כי קיימת מגמת שיפור בינינו בתקשורת, עקב ייעוץ שלקחנו ועבודה עצמית של שנינו (אנו שנינו אנשים פתוחים לגמרי לשינוי ולעזרה חיצונית ועבודה עצמית). עדיין אני כביכול חושש שכשיהיה קשה ניפול שוב ושוב למלכודות הישנות ויהיה קשה לצאת מהן במצב שבו הכל מסביב דורש אנרגיה רבה (ילדים וכל מה שכרוך).

קשה לי לחשוב על אחרת במקומה בחיי, אבל האם המחיר לא עלול להיות גבוה מדי.

אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר מדהים

יהודית ברגמן
    11/04/2007

אורי יקר! מדבריך התרשמתי שזהו קשר נפלא שאסור להחמיץ. שילוב של אהבה, חברות והתאמה מצויינת, מלבד נקודות המחלוקת והקונפליקטים שעליהם ניתן לגשר באמצעות יעוץ מקצועי תומך ואחראי. שאותו אמנם ניסיתם בעבר , אבל כדאי לשוב ולהתמודד ולפנות ליעוץ נוסף מפרה ובונה, שיתן לכל אחד מכם כלים נוספים להתבונן וללמוד כישורים חדשים של יחסים ולקיחת אחריות על ההתנהגות הזוגית והתבוננות עצמית, ואומץ להתמודד עם דפוסים ודינמיקות בעייתיות ביחסים. שניכם חזקים דעתניים ותובעניים, וכאלה תהיו גם עם בני זוג אחרים. על כן אני ממליצה לשמר את הקיים ולצמוח מתוכו לעוצמות חדשות.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק לקנא...

דורית כהן
    11/04/2007

אורי יקר,
    תדע לך שאני מקנאת... כל כך הרבה דברים משותפים, תחומי עניין, סקס ומשיכה גופנית, ולכך תוסיף את הפלוס הענקי שכל אחד מכם עומד על שלו ולא מתכופף כדי לרצות את השני. כל אלו יתרונות עצומים לכניסה לקשר!
    כאשר מתגלעים חילוקי דעות - אתם יכולים לראות בכך הזדמנות ולא איום. הזדמנות להתאמן על הקשבה פתוחה, על קבלה והבנה שזכותו של האחר לדעה נפרדת, לאג'נדה נפרדת. אתם לא תאומים סיאמיים, תודה לאל... שניכם נבונים ופתוחים - וכאשר יש אהבה, אזי עם השנים לומדים (לאט לאט) לזרום, לבוא לקראת, לפרגן כאשר דברים אינם לחלוטין עקרוניים. השאלה שעולה אצל המון זוגות - מי צודק - צריכה להוות סמן, סוג של רמזור אדום, שנכנסתם לויכוח סרק, ויש לחפש דרך לעקוף אותו כדי לא לאבד בדרך אל הצדק המוחלט את האהבה.
    סיפרת שהתקשורת שלכם השתפרה בעקבות ייעוץ ולמידה עצמית - אתם בדרך הנכונה. מידי פעם לכו לכם לסדנאות, תתפתחו, תתאמנו על דרכים חדשות. אל תבהלו מן הריבים, זה אחד הסימנים שאתם נאמנים כל אחד לדרך שלו. אין סיבה שבעולם למה לא יישאר כל אחד נאמן לעצמו ויחד עם זה תחיו זה לצד זו, עם המון אהבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכן, נתתן לי המון חומר למחשבה!

אורי
    11/04/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו