מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיהיובל21/04/2010
שלום קוראים לי יובל ויש לי חבר שנתיים וחצי
יש לי בעיה שעכשיו שוב חזרה על עצמה
אני וחבר שלי מרבים להיות ביחד בכמויות זה מגיע למצב שאנחנו כל השבוע ביחד וגם שישי שבת גם חגים והכל יוצאים מבלים נשארים לישון אחד אצל השני וזה נהיה על בסיס קבוע ואצלי הפך להרגל
אנחנו רבים המון בגלל שאנחנו תמיד ביחד וזה קצת לא נעים
הוא אמר לי שהוא מרגיש שאנחנו הרבה ביחד ובגלל זה הוא לא מפנה לעצמו קצת זמן ולא לחברים וזה חסר לו והוא רוצה להיות עם חברים ולהיות עם עצמו קצת לבד
בגלל שאני רגילה שאנחנו ביחד אז קשה לי לקבל את זה ואני מתחילה לבכות ולהכנס לכל מיני מחשבות
הוא אמר לי אנחנו כל סוף שבוע ביחד והסוף שבוע הזה אני רוצה להיות קצת עם חברים
ולי קשה לקבל את זה
וגם הוא אמר לי שעדיף שלא ניפגש כל יום פחות נריב וגם נתגעגע אחד לשני וזה יהיה אחרת
אני יודעת שהוא צודק אבל אני רגילה לאותו מצב שאני נמצאת וקשה לי לקבל את זה אני צריכה שתייעצו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמר את האינדיבידואל של כל אחד
עדי בדיחי21/04/2010הי יובל,
כל זוג מורכב משני אנשים נפרדים, שבאו עם עולם, חוויות, סיפורים ואנשים יחד איתם. כשבני זוג מתקרבים ויוצרים עולם משלהם, האידיאל הוא שאכן יווצר עולם חדש, משותף, אך חלילה לא עולם חלופי לחלוטין למה שהיה. ז"א, העבר אינו נמחק, ויותר מכך- יש גם לשמר את הקשרים הבריאים ואת היחסים הטובים שהיו לנו עם העולם הפרטי שלנו, שעליו גדלנו.
כשאנחנו סימביוטיים יותר, ז"א, "אחד בתוך השני" ולא מאפשרים לאויר לחדור פנימה לקשר, מהר מאוד נוצרת התחשוה של "כליאה", של "חנק", של "חייב אויר", ואם תשימי לב טוב- זה מה שחברך מנסה להגיד לך. הוא אוהב אותך ונשמע שנהנה בחברתך, אבל על מנת כן ליצור געגוע חדש, כן לחכות לך, כן לחכות לפגישות, חשוה מאוד שהן לא יהיו מובנות מאליהן.. חשוב שגם את תדעי לתת לו את המרחב הזה. לולא המרחב שהוא מבקש- הוא ייאלץ לקחת אותו בצורות אחרות (כמו לא להגיד לך שהוא יוצא, או כל מניפולציה אחרת), וזאת כדי לשמר את הזהות שלו. הצורך בשימור הזהות הוא הכרחי.
נשמע שיש בך חשש לנטישה, אולי את נכנסת לסוג של חרדה מעצם המחשבה שהוא יהיה "שם" ואת "פה". חשוב מאוד לברר מאיפה מגיעה התחושה הזאת, למה היא מגיעה, ומדוע את נאלצת להיאחז בקשר כדי להרגיש טוב. ז"א- מדוע את, עם עצמך- לא יכולה להיות לבד, ולכן לא מאפשרת זאת לבן זוגך?
אם תשימי לב, את ההתנהגות הזאת שלך (לא להיות לבד) את מנסה להכניס עמוק לקשר, ולא בטוח שזה כ"כ בריא. בהמשך, בזוגיות ארוכת טווח ולבטח בחיי נישואין עמוסים יותר- הצורך בפרטיות גדל אף יותר, ותצטרכי להיות מוכנה לכך ולהבין במקביל שאין זה מעיד על פחות אהבה מצידו, הפוך- הוא מרגיש בטוח בזוגיות איתך ולכן גם מרשה לעצמו לקחת מרחב. לכן חשוב שתנסי לזהות איפה הקשיים בלתת מרחב לאחר, ומה זה מעורר בך? (חוסר ביטחון, פחד מנטישה כאמור, קנאה גדולה, "אני שווה פחות כשהוא לא לידי" ועוד).
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)