בעיה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה קשה
    לי
    23/04/2010

שלום,
    אני גרושה ואם לשני ילדים בני 6 ו-3, יוצאת מזה כשנה עם גבר גרוש אב לשני ילדים בני 5 ו-2. היינו מאוד רוצים לעבור לגור יחד בדירה שתושכר במשותף אבל לדבריו (ובצדק) ילדיי נמצאים איתי רוב הזמן ואילו ילדיו נמצאים איתו רק פעמיים בשבוע, מה שיגרור מצב שילדיו ירגישו כמו אורחים בדירה שבמרבית הזמן שייכת לילדים אחרים ולא רק לאבא שלהם. מעבר לכך, קשה לו לקבל מצב בו הוא ישהה במחיצת ילדים שאינם שלו יותר מאשר במחיצת ילדיו. הבעיה מתסכלת מאוד ואיננו יודעים כיצד לפתור אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחכות ולא ללחוץ

דורית כהן
    24/04/2010

לי היקרה, נראה לי שאיך שלא תהפכו את זה - הנתונים הבסיסיים לא ישתנו. אלה נתונים אובייקטיביים, מקובלים, והדרך היחידה להתגבר על הבעייה שלו היא ע"י שינוי בצורת החשיבה וקבלה והשלמה עם המצב. הדרך היחידה עבורו לא להיות במצב הזה היא למצוא בת זוג ללא ילדים משלה, או להישאר איתך ולוותר על הקמת תא משפחתי משותף.
    אם רוצים להתקדם שלב, ניתן להחליט שמקדישים חדר שיהיה מיועד לשני הילדים שלו, ויישאר ללא שימוש אחר, כך ששני ילדיו ירגישו שזה ממש החדר שלהם. נכון שצפויים ריבים ומתחים בין הילדים שלך ושלו, אבל ככה זה, וכך מה שאפשר לעשות הוא לראות בריבים שיהיו בעתיד הזדמנויות לחנך לערכים של סובלנות, קבלה, שיתוף - עבור הילדים של שניכם.
    אולי נכון יהיה לחכות עוד שנה עם הצעד הזה על מנת להיות יותר בטוחים בקשר, ולהרגיל את ילדיו לילדייך במפגשים רבים, ובבוא הזמן, אחרי שתחליטו על המעבר, ניתן לגייס את כולם לתכנון החדרים, ולקביעת כללי התנהגות בבית החדש.
    אני חושבת שלא יהיה נבון מצידך ללחוץ עליו לעשות את הצעד הזה, כי זה נכון שעבורו זה צעד יותר קשה רגשית מאשר עבורך, כי זה מעורר רגשות אשמה כלפי הילדים שלו - שהוא מתחיל לשמש בפועל בתור דמות אבא עבור ילדים אחרים יותר מאשר ילדיו הוא. לכן עדיף לחכות שהוא ייזום כאשר הוא יהיה בשל לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו