מבולבלת ....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת ....
    דלית
    25/04/2010

אני אישה גרושה עם ילדים מסורתית ויוצאת עם גבר גרוש מסורתי וגם עם ילדים אין לו רצון לקיים איתי יחסים רק אחרי החתונה ואחרי שאני יהייה טהורה (מקווה)...קשה לי עם זה כי אני אוהבת אותו וגם הוא אוהב אותי וכל פעם שאנחנו מגיעים לתשוקה הוא עוצר את עצמו...האם מצב זה נכון לי?יש לציין שזה מצב חדש בשבילי ...ואני לא כל כך מודעת לנושא של התאפקות בלרצות לשכב עימו??
    אשמח עם תענו לי!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת ....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזל טוב

בני
    25/04/2010

מה זאת אומרת חדש לי ?
    הוא יותר דתי ממך ?
    תצטרכו לדבר וללבן את הנושא שהוא לב ליבה של מערכת הזוגיות שזה עתה נרקמת בינכם,
    כי אם זה רק למצוא תחליף לתשוקה אז תאמרי לו בכנות,
    אבל אם זה הולך לכיוון רציני, חבל לפספס בשביל מילוי תאווה רגעית, כי ייתכן שאחרי הוא מאוד יירתע ויילך לצד השני ותאכלי סרטים מיותרים, למסורתיים יש מצפון שא"א לזרוק אותו אפי' בעד האהבה גדולה, כי אחרי שתרד התשוקה הוא ייתיסר וישגע לך את המוח,,,
    לדעתי הצנועה, קחי את זה בסבבה, תגדירו מראש מה כן ומה לא, ושזה יבוא ממנו ועל דעת שניכם, תבררי בעדינות לאן זה הולך, כך תחיי טוב יותר ורגוע יותר,
    לגביי הדת דרך אגב--- > אם את דתייה,אין לי מושג עד כמה את מסורתית ועד כמה רחוק את מוכנה ללכת,,, אבל אסור לכם לעשות כלום בלי חופה וקידושין כדת וכדין,
    אז יאללה למה אתם מחכים,
    ב ה צ ל ח ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפנה את השאלה לעדי

דורית כהן
    27/04/2010

דלית היקרה, לצערי, אינני מתמצאת בנוהגים של אינטימיות בזוגיות שנייה. אני יודעת שיש מנהגים שונים על פי מידת הדתיות של כל אחד, ולפעמים כאשר מתייעצים עם רבנים שונים מקבלים בתחום הזה כמו בתחומים אחרים - תשובות שונות.
    האם יש אפשרות שתלכי למקווה גם מבלי שתתחתנו וזה יספיק לו? או שהוא חושב שלקיים יחסי מין ללא נישואין זה חטא? איני שופטת, אני חושבת שהתחום המיני הוא חשוב ועדיף לדעת את ההתאמה והמשיכה והתפקוד המיני לפני שמתחתנים, ולא "לקנות חתול בשק", אבל אני באה ממקום לחלוטין לא מסורתי, ואשמח אם עדי למשל תוכל להאיר את עינינו בנושא זה, כי היא יותר קרובה למסורת מאשר יהודית ואנכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דלית

עדי בדיחי
    27/04/2010

אשמח לסייע.

אכן, אצל זוגות דתיים ששומרים על טהרת המשפחה נושא היחסים האינטימיים מאוד משמעותי ועקרוני, ולאחר מחזור האשה, ו-7 ימים "נקיים" לאחריו, ביום השביעי הנקי בערב, האשה (הנשואה בלבד) טובלת במקווה ונטהרת לקראת קיום היחסים עם בעלה. שימי לב שמדובר בכמעט 14 יום לאחר המחזור החודשי- בערך הזמן בו האשה מבייצת, ולכן מהתורה- כל הנושא של זיווג, קיום יחסים-נועד להיות בדיוק בזמן בו יש אפשרות וסיכוי רב יותר להפריה.

בני זוג דתיים, לרוב, יוצאים יחד, מכירים זה את זה, הקשר האישי והרגשי מבשיל, וכשזה קורה- הם מחליטים להתחתן. עד אז (תלוי ברמת הדתיות אבל כרגע אני מתייחסת לרמה הגבוהה יותר)- אין מגע פיזי ביניהם, בטח לא כשזה שיכול להביא ליחסים מאוד אינטימיים, זאת מתוך התפיסה כי התאווה צריכה להיות ממומשת רק לאחר שהזוג מקודש תחת החופה , האשה כבר טהורה וכו'.

ישנם הרבה זוגות נשואים שמדווחים כי השבועיים האלו בין המחזור לבין הטבילה הם שבועיים בהם התקשורת הבינאישית מתפתחת, מתבשלת, שבשבועיים האלו שנאסר המגע-שם מגיע השלב בו הם מתקרבים מבחינ אינטלקטואלית, כשהמגע "מנוטרל" - הוורבליות והתקשורת מתחזקת. וכשמגיע הרגע המיוחל להתייחדות יחד- התשוקה מקבלת משקל חדש, המשיכה עזה מאוד (כי התאפקו זמן רב מאוד) וזהו המפגש האולטימטיבי מבחינת הדת בין אהבה, משיכה ותשוקה.

אבל כל עוד מדובר בזוג לפני חתונה- המצב קשה בהרבה. אין מגע, לפחות לא מלא, האיסור "מרחף" והאדם המאמין בדרך זו- נוטה מצד אחד להתאפק מאוד, מצד שני אינו יכול לאורך זמן, ולכן ההחלטה להתמסד מתקבלת מהר. כרגע אני לא נכנסת אם זה נכון זוגית או לא, מה ההשלכות הלאה על חיי האישות ואני לא נוקטת בעמדה זו או אחרת, אלא מביאה לך את המידע הדרוש לגבי בן זוגך.

לא הבנתי האם אתם רוצים להתמסד בקרוב או לא, אבל דעי שכנראה זה ימשיך כך, כי מדובר בעקרון דתי, באיסור חמור מבחינה דתית- כיוון שמגע, על פי הדת, מגיעה רק לאחר שהזוג התקדש והתשוקה מתבטאת על פי ההלכות הנהוגות. יש גם עיניין של "שפיכת זרע לבטלה" - עבירה שעלולה לקרות גם, ומזה לדעתי בן זוגך מנסה להימנע. וכל עוד הגבול נמתח- זה הרבה יותר קשה.

האם זה מצב נכון לך? אני לא יודעת. את זה רק את מרגישה ורק את יודעת האם את "מקריבה" עבורו את כל זה, שחדש לך, או לא- או שאת מחליטה שהתנסויות מיניות מאוד חשובות לך ואינך יכולה לחכות עד כדי מיסוד.

נסי לחשוב על היתרונות והחסרונות שבקשר הנוכחי, לרבות העיניין הדתי.. ולפי הבנתי מדובר בגבר שחשוב לו לשמור על כללי הטהרה במשפחה וקחי בחשבון שגם כשתתמסדו, פעם בחודש, אחרי שספרת 7 ימים נקיים מסיום המחזור החודשי (ז"א בין 12-14 יום לאחר תחילת המחזור)- הוא יבקש שתיטבלי במקווה (שזאת חוויה אחרת ממה שמתואר ומדובר אגב- לטובה).

נשים אשר כבר אינן מקבלות מחזור או דימום דומה, אינן טובלות.. ועל כן פטורות מכך.

מאחלת לך הרבה בהצלחה, ואם יש עוד משהו לא מובן אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב לכל מי שהגיב...

דלית
    01/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו