מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חופשה בלי בן הזוגאסנת26/04/2010
אני וחבר שלי יחד מזה שנה וחצי.
מעכרת היחסים לא מאד יציבה ואנו נוטים למריבות היות ושנינו עקשנים וכל אחד מקובע לדרכו.
אני נוטה יותר לזוגיות צמודה והוא מחפש גם מרחב.
השבוע הוא נסע עם שניים מחבריו לסוף שבוע באילת. על אף שאני יודעת שמותר מדי פעם "להתאוורר" קשה לי מאד לפרגן לו לנסיעות מסוג זה.
אני לא דואגת שיבגוד בי אבל קשה לי המחשבה שיש לו צורך להיות ולהנות בלעדיי.
ניסיתי לעבודעל עצמי במשך כל סוף השבוע ולא להציק יותר מדי אבל כשהוא חזר הבייתה זה התפוצץ והוא טען שאני הורסת לו את כל הכיף.
למה אני לא מצליחה לפרגן? מה דעתכן על חופשות בנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופש בנפרד ממנף זוגיות לא פעם
עדי בדיחי27/04/2010הי אסנת,
הצורך לשמר את הזהות האישית של בן זוגך הוא צורך בריא ומובן. כולנו מגיעים לזוגיות משותפת עם עבר ומסע שלם מאחורנו. לא פעם אנחנו צריכים את הלבד הזה, כדי לחשוב לבד, כדי להתאוורר, כדי לצבור כוחות להמשך החזקת ואחזקת הזוגיות ובמקביל לשימור ה"אני" שלנו שיכל להיבלע בביחד. אין בזה רע, יש בזה המון לגיטימציה וטבעיות.
זוגיות היא עבודה קשה לא פעם - את בטח יודעת. כל אחד לוקח את הדרך שלו לשמר אותה. ולפעמים הלבד מאפשר את הביחד.
הצורך שלך אחר משלו, את זקוקה להיות צמודה, בעוד הוא מבקש שתפרגני ללבד שלו, תסמכי עליו, תני לו מעט מרחב כדי לזכור למה הוא כ"כ מתגעגע.. ממקום כזה הזוגיות רק צומחת, לא להפך.
המקום בו את מבינה שבן זוגך הוא גם אדם פרטי, אשר רוצה בך ואוהב אותך אך מאידך- גם רוצה להתגעגע, גם אם זה מרחוק, ולצבור עוד אנרגיות (גם בלעדייך)- מראה על בגרות ועל בשלות פנימית חזקה לקשר, ויותר מכך משקף לבן זוגך כמה את מפרגנת להנאה האישית שלו, למקומות הפרטיים שלו שעושים לו טוב.
אז נכון, לא הכל הוא "אותו דבר" עבור שניכם, ולא תמיד האינדיבידואל של כל אחד בא לידי ביטוי באופן שווה בקשר. אבל זכרי שהתנהגות לא מפרגנת וגרימה של רגשות אשם ומצפון על כך שסה"כ ביקש קצת זמן משלו- יכולים להביא אותו לחוסר סבלנות כלפייך, כלפי הקשר, ודרישת ה"לבד" באופן אינטנסיבי יותר. כי ככה זה, כשלא מרשים לנו משהו, אנחנו נרצה אותו יותר.
אז תפרגני למקום שלו, "תרשי" גם לך להיות רגע לבד, תאפשרי את המרחב, ותראי שזה גם יכול להביא לצמיחה של הקשר ובעיקר להערכתו אלייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)