מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימות מילוליתאסנת26/04/2010
לאחרונה קיימת מתיחות ביני לבין החבר שלי מזה שנתיים.
במריבות האחרונות הוא ממש דיבר אליי לא יפה, דברים בסגנון: "עופי מהבית", "את מזיינת לי בשכל", "נמאס לי מהחפירות שלך" וכו'.
יש לציין כי יתכן ובאמת עברתי את הגבול כי רציתי לדבר באותו רגע והוא ביקש לדחות את השיחה היות והוא עצבני ועייף אך אני התעקשתי.
עם זאת לא נראה לי שיש איזושהי הצדקה לדיבור לא יפה, ללא קשר לכמה אתה כועס.
בן זוגי מגיע מבית אלים, אלימות פיזית מצד האב כלפי האם. אני מפחדת שבמידה מסויימת האלימות תעבור גם אליו (למרות שהוא סולד מאד מההתנהגות הזו של אביו)
האם מה שתיארתי נחשב לסוג מסויים של אלימות? כיצד יש להתמודד עםהמצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אסנת
עדי בדיחי27/04/2010ממה שתארת וציטטת, לא התרשמתי שמדובר ב"אלימות" מילולית. כן, הניסוח יכל להיות אחרת ובחירת המילים אף היא, אולי הטון, הנימה, המבט עשו את שלהם.
כך או כך- בשורה התחתונה- הרגשת מאויימת עצם ההתנהגות הזאת. את מודה שאולי אכן הגזמת, הוא ביקש לדחות את השיחה ואת התגרת- הוא נאלץ כנראה להשתמש בביטויים כאלה, לצערנו. אך חשת מאויימת, ואת זה יש לשתף ועל זה יש לדבר.
עצם העובדה שמגיע מבית כזה מעיד שגם שמע את המילים הקשות בבית, כנראה מילדותו ומשנים מאוד ראשוניות, אז זה "מרחף" גם מעלייך ואני מבינה את זה. עם זאת אמרת שהוא סולד מאוד מהתנהגות כזאת. לכן-
אני חושבת ששיחה על המתרחש יכולה מאוד לשקף לו שאת חוששת ומרגישה לא בטוחה כשזה קורה, דווקא כי יש רקע של אלימות. תוכלי להסביר לו ולא ממקום של תקיפה, שיפוטיות או האשמה- שאת מוטרדת כשזה קורה, שאת מאויימת וחוששת כשזה קורה, שהיית רוצה לעבוד על זה יחד. אבל זכרי- גם את צריכה להתאפק וללמוד לא להתגרות בו, כנראה כשהוא ביקש לדחות את השיחה הוא ידע על מה הוא מדבר- הוא היה זקוק רגע להיות לבד "לסדר את הדברים", להרגע, ואז להמשיך. אם היו יותר בני זוג כאלה, שמבקשים "לספור עד 10", היו פחות מריבות. אז אני מציעה שבשיחה מולו הבטיחי גם את לעשות שינוי, וזכרי- נכון שסביבה שדלנו עליה משפיעה- אבל השינוי מתחיל בנו, בך, בו, בי. ועם מודעות נכונה ורצון לשמר זוגיות בריאה (דווקא כי הוא יודע מה אסור ומה מזיק)- זה אפשרי בהחלט.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)