פחד לא הגיוני משיער ראשי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד לא הגיוני משיער ראשי
    נועה
    27/04/2010

אני יוצאת כבר חצי שנה עם בחור מקסים, אוהב והקשר שלנו נהדר יש המון פתיחות וחברות טובה ואנחנו מבלים המון זמן יחד. הוא בן 30 ואני בת 34 וזהו הקשר הרציני הראשון שלו
    כחודש לאחר תחילת הקשר הראתי לו אלבומי תמונות מצעירותי. בתקופה ההיא היה לי שיער יפה וארוך. במהלך השנים שערי איבד מצורתו והוא לא יפה כפי שהיה אבל זה מעולם לא באמת הפריע לי.
    בן זוגי לא הבין למה שערי השתנה ובעיקר מדוע מעולם לא טרחתי לטפל בכך. בהתחלה הוא רק העיר אך במשך הזמן הוא הפך להיות אובססיבי לחלוטין, הוא סיפר לי שהוא מתקשה להתרכז בעבודתו, שהוא לא מפסיק להסתכל על שיערות של נשים אחרות (ולהצטער ששערי הוא לא כמו שלהן), שהוא קורא בפורומים על שיער וזה לא מניח לו. הייתה תקופה שהוא היה מחטט לי בשיער וטוען שיש לי קרחות.

אני מבינה לחלוטין שהבעיה היא בראש שלו ולא בשלי (אין לי שום בעיית שיער) אני מבינה שהוא מדמיין עתיד של בת זוג ללא שיער (הוא מאוד רציני בכוונותיו כלפי) ואני מבינה לחלוטין שהבעיה שלו היא עמוקה וקשה. יש לנו אינסוף מריבות בנושא ולאחרונה אף התפרצויות וצעקות.

אני מאוד אוהבת אותו והוא אותי ואין לי מושג מה לעשות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד לא הגיוני משיער ראשי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד לא הגיוני

יהודית ברגמן
    27/04/2010

נועה יקרה,
    אני מסכימה אתך שהבעיה בראש שלו ולא בשלך. התעסקותו הלא רציונאלית בנושא מאוד מטרידה ומחייבת טיפול ובחינה מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה קולעת של יהודית..

עדי בדיחי
    27/04/2010

הי נועה,

יהודית בתשובתה הממצה והקולעת אלייך צודקת בהחלט. ראי, זה יכול להיות שיער, זה יכול להיות לק על הציפורניים, זה יכול להיות צבע עינייך שמשתנה בשמש (ואני לא צינית חלילה). מדובר בבעיה נפשית.

אני לא יודעת איזה עוד טריגרים היו או יש בקשר, ואם את מצליחה לאפיין ולזהות את האובססיביות והכפייתיות של בן זוגך באשר לדברים שחייבים להיות מושלמים בעיניו- ממש התעסקות מטרידה בעיניינים שוליים וחסרי משמעות (וגם רבי משמעות, קל וחומר) שהכל ייראה וירגיש מושלם. זה יכול להתבטא רק בחשיבה, ויכול להמשיך הלאה למעשים- סדר ספציפי, טקסיות מסויימת, חוקים, ועוד.

חצי שנה זה בהחלט זמן סביר ש"השדים יצאו" מהארון, ואני מצטערת לספר לך שזה מצב בעייתי. אבל- סיפרת על קשר טוב, על אהבה, ועם זאת על חוסר אונים מה עלייך לעשות.

נצלי והשתמשי בקשר הטוב והפתוח שפיתחתם נסי לבדוק עד כמה הוא מבין ואיך הוא תופס את ההתנהגות שלו- האם הוא מבין שמשהו מוגזם, מעוות? האם הוא יכול או מרגיש שיכול לשלוט בזה? אם מבין אותך ומה זה גורם לך? בקיצור- תובנה למצב. אם את מקבלת את הרושם "שיש עם מי לדבר" ויש עם מי לעבוד על שינוי- ולך יש את הסבלנות והכוחות להשקיע- נסי לעודד אותו לגשת לטיפול (התנהגותי למשל - C.B.T), אפילו להצטרף אליו אם יחוש נוח ולהתחיל במשהו משם. יש פעמים שזה עובד נהדר, במיוחד במצבים בהם רוצים מאוד ויש כוחות אישיותיים טובים- זה אפשרי ואנשים חיים עם הפרעות אובססיביות כמו כולם, וחיים טוב. ואנחנו לא מרגישים בהם ביומיום.. אבל הם בינינו.

סביר להניח שהוא מכיר את הדפוס הכפייתי הזה בעוד מצבים בחייו ופחות שיתף אותך כי חשש, ועכשיו כשיש משהו כ"כ מאיים (כמובן שלא אובייקטיבית, אלא מנקודת ראותו) הוא נלחץ ונכנס לכזה סטרס שאיסוף מידע רלוונטי באינטרנט וע"י חיטוט בראשך- יכול להרגיע לעת עתה. וחוזר חלילה..

בגל שאת כה אוהבת אותו והוא אותך, נסי לשקף לו בעדינות מירבית את המצב, כמה המצב הזה לא הגיוני, ושאת מוכנה (אם את מוכנה) ללוות אותו ולעזור לו, אך אם לא יעזור לעצמו- המריבות הצעקות ישנו ויחזרו על עצמן, והתסכול יגבר ויותר מכך- הוא ימצא נקודות אחרות לא מושלמות ואת עלולה בסופו של דבר גם להיפגע שלא לצורך. לכן חשוב לטפל בזה, אני חוזרת שזה אפשרי אם רוצים, יש היום טכניקות מיוחדות (ולא חפרניות) לטפל בהפרעה כפייתית.

וזכרי- זאת לא את. זה הטריגר שהציף הכל.

אם תצטרכי עוד מידע- בשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו