דת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דת
    שני
    28/04/2010

היי אני נשואה חמישה חודשים יצאתי אם בעלי 6 שנים הוא היה חילוני לגמרי ועוד לפני החתונה התחיל להתחזק לנסוע לאומן ולשמור שבת ולכבוש כיפה
    אני לא באה מבית כזה ששומרים אבל בעקבות הסביבה והחברה אני הרבה זמן לא מעשנת בשבת וכל השאר עושה
    כיום אנחנו חיים אצל אמא שלו בבית והיא שומרת שבת אני מכבדת את זה ולא עושה בכוונה
    בעלי דורש ממני לא לנסוע בשבת ברכב השותף שלנו אבל אין לו בעייה שאני יסע במונית
    את זה מאוד קשה לי לקבל
    וזה מוציא אותי מדעתי לשבת כל השבת בבית
    שאר הדברים לא מפריעים לי אני בן אדם מאמין אבל קשה לי לשמור וללכת בדרכו של השבת
    מה עלי לעשות לגבאי הרכב ?
    כרגע האוטו לא נוסע בשבת כבר יותר מחצי שנה אבל כל שבת יש וויכויחים ומריבות על הנושא
    במשך השבוע אני נוסעת על הרכב הזה
    אשמח לקבל עצות תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה לחיות במצב כזה

בני
    29/04/2010

אני מבין את הכאב שלך, ויותר את התיסכול מכך שהוא התחרפן לגמריי,,,
    אבל לך יש יתרון עליו בכך שיש לך בחירה האם לחיות בטוב או ח"ו ברע,
    לדעתי האישית אם את חפצה בחיים נורמליים אז עלייך לברר עם עצמך כבר היום לאן פנייך מועדות, אני מניח שיש בינכם אהבה רבה אחרת היית חותכת והולכת,,, לא כך ? א"כ הרי שחובת המציאות היא לראות בו את המכלול של המעלות בייחד עם החסרונות, ולכן כדאי לקחת עט ונייר ולעשות רשימה מה את מוכנה לעשות למענו בשם האהבה, ומה הוא מוכן ללכת לקראתך בשם אותה האהבה, אין טעם שתחיו בשקר ותריבו כל פעם מחדש על הרכב או בעתיד על דברים אחרים, זה יחמיר ויילך לכיוונים לא טובים וחבל,,,
    אתם חייבים לכבד את הצרכים של השני, גם אם זה לא נראה הוגן כרגע, המתכון לחיים יפים שמחזיקים לאורך זמן זה הכבוד וההערכה לבן זוג, ולא משנה מה ואיך,
    לכן אם כ"כ חשוב לו שלא תסעי בשבת אז תשתדלי להימנע מזה לגמריי, ויש הרבה דברים שניתן לעשות במקום, איך כל שומרי השבת מסתדרים עם השמירה, תבררי ---
    ברגע שהוא יראה שאת באה לקראתו הוא יעריך את זה ויכבד אותך, ויוביל אותכם למערכת יחסים רגועה ושפוייה,
    ב ה צ ל ח ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שני
    29/04/2010

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שני

עדי בדיחי
    30/04/2010

בהמשך לתגובתו של בני, דווקא מהצד הדתי, אני חושבת שאני יכולה להזדהות ממקום נוסף-

את עושה הרבה מאוד בשביל בן זוגך. את ניטרלת הרבה מהצרכים שלך, ובאת לקראתו- לא עושה בכוונה, לא נוסעת ברכב המשותף, ועוד ועוד.

כשצד אחד עושה כזה מהפך, הצד השני מרגיש צורך להיות שם ולהישאב- כדי לא ליצור עימותים וויכוחים. וזה בסדר ויפה. אבל- כשם שאת באה לקראתו עליו להבין שגם הוא צריך לבוא לקראתך, בעיקר בעיניין הרכב- שהוא משותף, כל מה שנוצר בזוגיות שלכם הוא משותף, של שניכם. אני מרגישה שאת מקריבה הרבה וגם מבקשת ממנו לבוא לקראתך, לפחות ב"לא לכפות" את הדת עלייך, שכן בסופו של יום זה רק ירחיק אותך.

(יש עוד רעיון פשרני, אולי לרכוש רכב נוסף עבורך- ובכך לנסות להפריד את הצרכים שלכם. סביר להניח שגם זה יפריע לו והוא ידרוש גם הפעם לא ליסוע בשבת). בכל אופן עליו להבין שהשינוי שהוא עושה בחיים משפיע גם עלייך ובעקבות כך כמו דומינו- גם על הזוגיות. את אדם מאמין וזה "מזל" כאן, שאת לא אנטי. ובכל זאת, את מבקשת גם התחשבותו עקב הפער הדתי שנוצר.

הרכב הוא רק סימפטום, זכרי שבעתיד יגיעו ילדים וחינוך זה נושא ותחום עיקרי ומשמעותי במשפחה, וחשוב שכבר עכשיו תנסחו דרך פעולה, ואם את מרגישה שהפער לא מצטמצם או שאין הבנה הדדית- נסי לבדוק לגבי קבלת עזרה מקצועית זוגית, לטובת המשפחה שתבנו יחד.

יש זוגות שגם אני מכירה- שצד אחד כזה וצד אחד אחר- והם מסתדרים. איך? מתוך ההבנה שכל אחד שונה וכל אחד רוצה להרגיש את עצמו בתוך הקשר.. ולא להיבלע בתוך הפער שנוצר. הרבה אהבה וחיבור, כבוד וקבלה- זה לא קלישאה, זה מה שיוכל לאחד אתכם בסופו של דבר. אז נוסף לכל הקשיים של הזוגיות הרגילים, יש פה גם פער דתי, חשוב להסתכל לו בעיניים ולטפל בזה, כי הרכב זה שיקוף למעשה, של הפער הזה. ואפשרי להתמודד עם זה בצורה טובה.. ע"י קבלת תמיכה מקצועית בעיקר, והרבה כלים שאפשר לרכוש ע"י שיחות פתוחות והבאת הקשיים.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי תודה

שני
    30/04/2010

עדי תודה רבה לך אני שמחה שיש מישהו שמבין את הצד שלי גם , בכל מקרה אני רואה את המציאות ולכן אני מודאגת מאוד ומוטרדת שבעתיד לא היו בעיות בנושא
    אני משתדלת עד כמה שאני יכולה ובכושי גדול אני כל השבת יושבת בבית
    וזה משהו שלפני לא הייתי רגילה לזה
    בכל זאת עושים פשרות בזוגיות אני יודעת אבל אני לא מוכנה לוותר על עצמי בהכל ...
    תודה לך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו