מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יושב על הגדרכפיר לוי29/04/2010
שלום שמי כפיר ואני אובד עצות.
אני ואשתי נשואים כמעט שנה אך ביחד מזה שש שנים.
בשנתיים האחרונות יש בינינו ויכוחים שרק הולכים ומחמירים במצבם ובעוצמתם.
יש לנו בעיות בחדר המיטות ,לאשתי קשה ליזום ואם כבר התחלנו אז היא רוצה קצר כי כואב לה, אנחנו בודקים למה.
הוויכוחים שלנו הם החל מלמה לא הגעתי לפנייה לבית ומה להכין לאכול.
לאחרונה המצב הגיעה מבחינתי לשיא , היה לנו ויכוח התעצבנתי ורציתי לצאת מהבית להירגע והיא מנעה מימני לצאת קרעה מעליי את החולצה ואז נעלה את הדלת.
היו כבר בעבר פעמים שהיא איבדה שליטה עצמית ברמות כאלה. היא מודה בכך שזה קורה.
אשתי אומרת שאני הפכתי אותה לאישה ממורמרת אך לא יודעת איך.
היא אומרת שאני לא מספיק חושב עליה ונותן לה את היחס לו היא ראויה.
אני מרגיש אחרת.
מבחינתי המצב הוא בלתי אפשרי.
אנחנו התחלנו ללכת לייעוץ מזה 3 פגישות אבל זה בלתי נסבל. מה עליי לעשות?
יושב על הגדר ומחכה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום כפיר
עדי בדיחי30/04/2010אתה באמת מתאר מצב לא פשוט, ויותר מזה- קצת חסר שליטה. ואני מרגישה שזה הדבר הראשון שיש לטפל בו- המקום שלה, בו היא מאבדת עשתונות ואתה שצופה בה- חסר אונים.
הלכתם לשלושה מפגשים לטיפול- זה מצוין ומעיד ששניכם מוכנים להגיע לפיתרון, אבל שלושה מפגשים הם בהחלט מעט מדי כדי לנסח הצלחה או כישלון. כן, זה קשה ולפעמים זה בלתי נסבל, אבל סבלנות- וסבלנות רבה, כי בכל זאת זה שינוי, בטח של הרגלים והתנהגות- זה דבר שבא לאט, עם הרבה תמיכה שלך ושל המטפל. ובמאמר מוסגר- לא להתבייש גם להגיד שאין כימיה עם המטפל ולנסות מטפל אחר.
התקפי הזעם האלו כנראה מגיעים מרמה גבוהה מאוד של עצבנות שלה, של תסכול קשה, של "על הקצה", ואולי- לפני טיפול זוגי (בהנחה והחלטתם להפסיק) שווה לבדוק אופציה שהיא תלך לטיפול פרטני (אולי אפילו אצל המטפל הזוגי- להגיע לכמה מפגשים לבד), כי להרגשתי יש משהו אישי שלה, שהיא צריכה לטפל בו. לבדוק מה מניע את התסכול הזה, מה בדיוק הפך אותה לממורמרת (להגיד שזה אתה- זה נוח ואולי נכון, אבל צריך לבדוק מה היה באינטראקציה ביניכם שגרם לכך ומה היה בתקשורת ביניכם).. ומשם להמשיך לטיפול זוגי. אולי זה יתן בסיס טוב יותר והטיפול הזוגי לא יהיה בלתי נסבל.
חשוב שתראה לה גם אתה את הרצון לעזור, לתקן ולהביא לשיפור את מערכת היחסים שלכם. לתת לה את היחס הראוי עליו מדברת (גם אם בהתחלה זה קשה, זה ישתלם), בקיצור- להראות נוכחות, להתחיל אתה את השינוי ביחס, את האופטימיות שיכול להיות בסדר (זה דורש הרבה אנרגיות אבל אתה מסוגל), להתאפק יותר בויכוחים, ומשם להמשיך ולדרבן לייעוץ או טיפול אישי, ואתה תצטרף.
לפעמים כשאתה מתחיל את השינוי אצלך- הרבה יותר קל לה להתגייס לקראת משהו "בנוי" ולא משהו חלוצי שהיא צריכה ליזום וגם בסוף להיות אחראית להצלחה או לכישלון של הניסיון להתקרב. לכן חשוב שתיקח אתה את המושכות כאן.
מקווה שעזרתי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי כפיר
חושבת30/04/2010בצורה הכי פשוטה, תן לה את מה שהיא צריכה. אני מניחה שבמהלך שנות הזוגיות שלכם, זוגתך פנתה אליך והדגישה לך מה הצרכים שלה- מה היא צריכה ממך רגשית. קח בחשבון, שככל שהיא "מתלוננת, יותר ואתה לא מספק את הסחורה, כך היא הולכת ונשחקת , הופכת להיות מתוסכלת יותר ויותר, מה שיכול להוביל בסופו של דבר, אך ורק לפרידה. אני משערת שגם לך יש צרכים שאינם מסופקים. סיפוק הצרכים שלכם אמור להיות ללא ספק הדדי, אך אישה הינה יצור רגיש בדרך כלל יותר מהגבר, ולכן כמו שעדי ציינה, חשוב שאתה תתחיל עם תהליך הנתינה.
בדרך כלל, ואני לא אומרת תמיד, אבל בדרך כלל, כשאישה מקבלת מבעלה את מה שהא זקוקה לו, או אפילו רואה כי הוא מתאמץ למענה, היא נותנת לו המון בחזרה.
פחות משחקי אגו, יותר נתינה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)