מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצובה...לב30/04/2010
שלום,
אני בת 29 ויוצאת עם גבר הצעיר ממני בשנתיים מזה 7 חודשים. מה לא עברנו בשבעת החודשים האחרונים-2 מחלות מין שעד היום לא התגברתי עליהן -האחת מהן היא הרפס והשניה קונדילומה שהופיעו זו אחר השניה, אני כבר לא יודעת מי הדביק את מי ובאיזשהו שלב העדפתי כבר לא לדעת. מה שכן, מאז המחלות האלו ירד לי החשק המיני, הרגש, ההתרגשות...לאחרונה קיבלתי טבעת-לבן זוגי היה ברור כבר בפגישות הראשונות שאני היא האחת ולתקופה קצרה בהתחלה אני הרגשתי גם כך, אבל מהר מאוד הרגש הלך ודעך, זה התחיל מזה שהוא היה כנה מספיק לשתף אותי בעבר שלו כילד עד לגיל יחסית מאוחר כשלאורך כל התקופה הזו הוא היה ילד בעייתי מאוד (על רקע משפחתי לא פשוט- הורים שחזרו בתשובה וובין היתר היו מאוד קמצנים), הוא עשה דברים שבקלות יכלו להגיע לתיק פלילי ואיכשהו זה לא קרה. בכל אופן, לאחר הצבא הוא התאפס והלך ללמוד הנדסת חשמל. היום הוא עושה כבר תואר שני מה שהעיד בעיניי על יכולת התמדה ורצון להתקדם. אבל החותם של העבר הבעייתי שלו אף פעם לא באמת נשכח, היות ואני עכשיו יודעת שהבסיס של התפיסות שלו היה מעוות, בכל אופן מהר מאוד גיליתי שהוא לא מת על בעלי חיים ומעבר לאהבה אין לו אמפטיה כל כך אליהם. מוזיקה היא גם ברשימת הדברים שלא ממש מעניינים אותו..דווקא הדברים שהופכים אותי להרבה יותר מאושרת לו אין נגיעה אליהם. אנימוצאת שהוא ציניקל מאוד, לעיתים הוא לוקח על עצמו את תפקיד ליצן החצר וזה מלווה בהרבה חוסר טקט בכל מיני אמירות לא במקום וכשאני עומדת מהצד אני נבוכה. הוא מטיף המון על כסף, על כך שיש שאיפות קדימה וצריך לנסות ולהתפזר כמה שפחות כדי להתרכז במטרה, אבל לפעמים מתחשק לי לבלות איתו במסעדה טובה מבלי להרגיש את החשבון נושף לי בעורף...מצד שני אם חסר לי כסף בחשבון אין לו בעיה להכניס כסף...העניין הוא שהחשק המיני שלי והרגש מאוד ירדו והמצב שיננו התדרדר מיד לאחר שהחלטנו להתחתן באמת, אז יש לי טבעת ואני לא מרגישה את השמחה אלא רק את הקונפליקט והפחד שאני עושה טעות רק כי אני לא מסוגלת להביט מחוץ למערכת יחסים הזו, מה עוד שהיו לי 2 קשרים אחרים האחד של שלוש שנים והשני של ארבע שהסתיימו, בעיקר בשל חוסר רג מצידי ופעם מצד האחר. איכשהו עושה רושם של כל מערכת יחסים שלי מסתיימת בחוסר רגש- והכל קורה מאוחר מדי..כשאני כבר עמוק בפנים ולא מסוגלת לחלץ את עצמי משם. אני גם כבר לא יודעת אם זו אני וכך יהיה בכל מערכות היחסים- ואם כן, אז מה הטעם לנסות ולהכיר גבר חדש...אני מבולבלת, כבר אמרנו לכולם שאנחנו מתחתנים ועכשיו כך הרגשות שצפים מכתיבים אחרת...אני פוחדת לאבד אותו אבל כבר לא בטוחה שזה מהמניעים הנכונים או מהם מניעים נכונים בכלל....אני רק יודעת שאני מתעצבנת עליו בקלות, שהוא מצחיק אותי הרבה פחות מבעבר ושאני רוב הזמן עצובה, פשוט עצובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם לא מתאימים
זיוה01/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לב
עדי בדיחי02/05/2010קראתי מה שכתבת לנו ואני מצטערת שלכך הדברים הגיעו.
לאורך כל ההודעה שלך יש פער בין רציונל- מה צריך להיות, מה את יודעת שצריך לקרות או לא ביניכם, לבין החוויה הרגשית, המתעתעת, המבלבלת.. אחרי מערכות יחסים שגם הן הסתיימו, יש בך את הרצון הגדול להתיישב, להתמסד, להרגיש שייכת. וממה שקראתי לא הרגשתי את ה"שייכות" או החיבור שלך למערכת היחסים הנוכחית.
אם היית כותבת רק על עבר בעייתי של הבחור- הייתי עונה לך שכל אחד מגיע עם תיק ועם תיבת פנדורה כזו או אחרת, ואם אותו אדם תפס את עצמו בידיים והיום כבר בלימודי תואר שני- זה מעיד הרבה על כוחותיו, ומה שהיה בעבר- היה, אי אפשר לשנות, אבל אפשר ללמוד לקח לדור הבא (שהייתם כביכול מביאים יחד). אבל דיברת על הרבה מעבר.
דיברת על רגש שמתפוגג, דיברת שהרגש מכתיב לך אחרת, דיברת על הפחד שתעשי טעות, דיברת על פערים בתחומי העיניין שלכם (שגם הם לא יעידו-רק הם- על חוסר התאמה בהכרח), ושלעתים את מתביישת בו.
אז יש פה הרבה מרכיבים שכל אחד מהם תופס לך מקום בפחד ובחשש- האם להתחתן, האם זה נכון. הייתי מזמינה אותך לשים בצד את הידיעה שיש טבעת (שכרגע היא מתפקדת כתכשיט בלבד ולא כמשהו רגשי עמוק), לשים בצד את הדעות והציפיות של האחרים שלהם הודעתם על החתונה, ולשים בצד גם את האינטואיציה המיידית שלו- שאת היא האחת- הרגשה שאצלך דעכה די מהר.
שימי לב שאת לפני החלטה הרת גורל ומשמעותית, אני מניחה שזו הסיבה שגם פנית אלינו, שאולי נוכל לנסות לשקף לך מה קורה.. למרות שאני משוכנעת שאת היטב יודעת שהמצב הזה דורש לחכות עם כל התיכנונים ולחשוב "נקי" מה את רוצה, מה את רואה בקשר הזה, אם בכלל- שיצפון לך העתיד, והאם לא מדובר פה ביותר מדי מרכיבים שמביאים אותך למסקנה- שלא יהיה לך טוב איתו לאורך טווח.
לגבי ההתנהלות שלך בקשרים ארוכים- רק את יודעת מה באמת קורה שם ואיפה לך יש את החלק שלך, והאם הוא גם דורש התייחסות מיוחדת יותר. בהקשר הזה אני מציעה שתבררי עם עצמך- איפה את מרגישה את הקושי במערכות היחסים האלה (באיזה שלב מגיע), ואם את חושבת או מרגישה שיש מקום לעבודה עצמית מול איש מקצוע- אני בעד, זה יעשה רק טוב, יחדד את ההיכרות שלך עם עצמך וייתכן וימנע ממך בעתיד להגיע למצב דומה.
מקווה שעזרתי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)