מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דברים שגיליתי על בעלי לעתיד...הילי02/05/2010
שלום. אני בת 30 ועומדת להתחתן בעוד כמה חודשים עם אהבת חיי, בן 37. (יש כבר טבעת יקרה ואולם סגור).. אנו באמת באמת אוהבים. שניינו אנשים בוגרים עם המון ניסיון חיים ומערכות זוגיות קודמות שלא הובילו עד כה לחופה וניתן בלב שלם לומר שהזוגיות שלנו מאוד משלימה והתקשורת נהדרת. ריב או וויכוח יש פעם ב' וסה"כ אנו מתאימים מכל הבחינות. (אנו יחד שנה וחצי). לאחרונה נכנסתי בטעות לתיבת האי-מייל של בן זוגי שנישארה פתוחה באופן מיקרי וגיליתי מספר דברים שמתרחשים מאחורי גבי, שמאז "התגלית" אני מרגישה שמשהו בי השתנה, הביטחון בו התערער ואני מנסה בכל הזדמנות אפשרית לבדוק ללא ידיעתו את האימיילים. מצד אחד אני מרגישה רע עם החדירה שלי לפרטיות שלו, וגם לא יכולה לומר לו כלום על מה שגיליתי, שכביכול אני לא אמורה לדעת.. אך מצד שני אני שמחה שביכולתי להכין עצמי נפשית מראש ולהתמודד עם הסיטואציות השונות כש/אם יתגלו בפני בעתיד.
שני הדברים שגיליתי פותחים שני מקרי פגיעה באמון הדדי שונים:
1) הרצון לעשיית הסכם ממון לפני החתונה (הוא ממש לא "עשיר", אין לו שום נכסים אלה רק קצת חסכונות מכל שנות הרווקות) והעובדה שהוא עדיין לא העלה את הנושא בפניי, מסתיר את כוונותיו וכניראה מחכה להפתיע אותי עם הנושא במועד סמוך לחתונה לא בסדר מבחינתי.
2) (והחמור לדעתי) גיליתי שמישהיא מעברו (שהיה לו קשר מיני איתה וכיום קשר משפחתי עסקי בלבד, כביכול) עדיין מנהלת איתו פלירטוטים מיניים ובוטים מאוד באופן וירטואלי, ואני חוששת שהקשר העיסקי עלול להוות תירוץ למפגשים פיזיים בעתיד. אני גם יודעת שהם משוחחים בטלפון או מתכתבים באס אם אס מידי פעם, בתירוץ עסקי, אך מה שגיליתי בפירוש אינו משתמע לשתי פנים, לצערי. אני לא אומרת שהוא בוגד, אך הוא בהחלט משתף איתה פעולה בכל המתרחש וזה ניראה לא טוב... מה עושים????????????????????????
תודה מראש על העצה והעזרה... אני ממש לא יודעת מה לעשות..:(((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר אמון לפני חתונה
עדי בדיחי02/05/2010הי הילי,
את מתארת עד "רגע הגילוי" יחסים מצויינים, תקשורת טובה, התמודדות במצבים של קונפליקטים, השלמה זה של זו, והתאמה מכל הבחינות.
והנה גילית שני דברים שאת רואה בהם כמחבלים באמון, דברים שהסתיר ממך, ולצורך השליטה את מוצאת עצמך נכנסת תדיר למייל שלו, לדעת מה קורה, להכין את עצמך ל"פגיעה" אם תבוא- התגוננות.
אני תוהה למה מצאת לנכון לא לגשת אליו עם מה שגילית, שכן את מתארת זוגיות נהדרת. האם את חוששת שיפנה אלייך אצבע מאשימה כיון שחדרת לו לפרטיות? האם את חוששת לערער את המצב הטוב אליו הגעתם בזוגיות ולא להוציא שלדים מהארון?
להרגשתי, כל עוד הדברים לא יהיו על השולחן, את תמשיכי להסתבך ולהתבלבל עם התחושות המעורבות- וסביר שהוא ירגיש בכך בשלב מסויים וזה ייאמר גלוי, אולי אפילו תוך ריב או קונפליקט. ודברים מהסוג הזה- צריכים וראוי שייאמרו בשיחה גלויה ורגועה.
המשבר הנוכחי יוכל להצמיח את הקשר ולהעלות אותו שלב אחד למעלה, אם רק תוכלי לאפשר לעצמך את המקום ה"לא מאוד בטוח" בלהגיד את הדברים, אפילו להתנצל על החיטוט- אבל להסביר את המקריות שהיתה, ולברר איתו מה פשר הסכם הממון, ומה פשר הקשר ה"עסקי". בשיחה כזאת כדאי שתשימי את הפוקוס עלייך- מה לך קשה, מה את מרגישה, מה אצלך התערער, ופחות להגיע בנימה מאשימה. כיוון שיש כאן גם את החלק שלך (שבכל זאת חדרת לו לפרטיות), יש על מה לתקוף (מצידו).. ולכן חשוב שננטרל את זה ע"י שיחה רגועה ופתוחה, שתאפשר לו גם בהמשך להמשיך להיות גלוי איתך.
יש מקרים שבן הזוג מעדיף להתייעץ עם גורם אחר לגבי מרכיבים של הקשר, כמו הסכם ממון, וזה לגיטימי. את מצידך לא חייבת להסכים.. אולי הוא רצה עוד זמן עד שמדבר איתך על זה דוגרי. לא יודעת. בכל אופן- כדאי לברר את זה איתו.
לגבי הקשר שיש לו עם ההיא- חשוב שגם פה תדגישי מה את מרגישה, מה קראת ומה ראית שכתבה לו ואיפה זה שם אותך בבחינת ההרגשה שלך. האמון ביניכם חייב להישמר, ולכן אם גם את תמשיכי בדפוס של ההסתרה- לא יצא מזה טוב. אמון הוא בסיס הכרחי לכל קשר, ובטח לקשר שלפני מיסוד.
השינוי צריך להתחיל אצלך-לשבור את דפוס הסתרה הזה (כרגע שניכם מסתירים)- ומשיראה שזה לא כ"כ נורא גם לספר ולהיות גלוי (ע"י הזמנה שלך לשיחה גלויה), ייתכן ובהמשך הוא יוכל לפנות אלייך ולשתף, וזה סה"כ יעצים את הקשר ביניכם.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)