מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רומן שהסתייםאני03/05/2010
שלום רב....
אני בת 30 נשואה+1....לפני חצי שנה הכרתי בחור בן 39..נשוי+2 והשלישי בדרך......
היה ביננו קליק כזה מדהים שמיד התאהבנו ונכנסנו לרומן אינטנסיבי מאוד. פגישות...מיליים...טלפונים על בסיס יומי
בשלושה חודשים הראשונים הוא היה מאוהב בי בטירוף עד שקיבלתי ממנו מייל ששם הוא מסביר לי שהוא לא יכול להמשיך יותר את הקשר איתי כי הוא כבר לא מתפקד בעבודה ומתייחס ממש מגעיל לאשתו ולילדים כי הוא עצבני כי כל הזמן חושב עליי. איך שהוא בשלושה חודשים הבאים הצלחתי לגרור את הקשר הזה לעוד מפגשים שהתחילו לפחות וגם כשהיינו ביחד אחרי הסקס הוא היה ממש כועס על עצמו ממה שעושה לאשתו ופוגע במשפחה שלו...כל הזמן הייסורי מצפון הפריעו לו והחברים לעבודה שלו אמרו לו שעדיף שיעזוב אותי כי הם כבר לא מכירים אותו בכלל...חושב ומדבר רק עליי כל הזמן ובדיכאון. אני מצד שני לא נתתי למצפון שלי להפריע...למעשה מרוב שאני אוהבת אותו אז לא הרגשתי בכלל שאני עושה משהו רע...ממש ככה. עוד שבועיים אשתו צריכה ללדת והוא בשבועיים האחרונים ממש נפרד ממני בהדרגה ואמר לי שאי אפשר יותר להמשיך ושהוא בן אדם מאוד רציונלי וחייב לחשוב עם הראש ולא עם הלב ושהקשר הזה לא בריא לנו כי שנינו בדיכאון ובוכים כל הזמן על זה שאי אפשר לחיות ביחד. התנתקנו לגמרי - לא טלפון...לא מייל.....
אני מרגישה מתה...לא יוצאת מהמיטה...לא יכולה לטפל בילד...לא אוכלת כלום...חברות שלי מנסות לעודד אותי וכלום לא עוזר. אני התחלתי לדבר עם פסיכולוג....אבל אני מרגישה שאני שומעת הכל וזה לא באמת נכנס לי לראש....אני מאוהבת בבחור עד כלות נשמתי...כל הגוף שלי כואב פיזית...אני מפחדת שלא אצא מזה...הכל נראה לי כזה סתמי פתאום בעולם הזה בלעדיו....
מה אני יעשה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה לקנאות---
בני03/05/2010מצד אחד אני יושב לי כאן וקורא כ"כ הרבה על בגידות, ושואל את עצמי למה לי זה לא קורה ? למה אף אחת לא מתאהבת בי ?
ורגע אח"כ אני ממש מבסוט, הנה אנשים ונשים נשואים אולי לא באושר אבל נשואים שהתחייבו זה לזו לעשות הכל למען האהבה, ואיך כתוב שם---"ולא יעלימו זה מזו"---
וברגע שיש להם תחושה שמישהו קורץ להם או שבבית יש איזה שהוא משבורון הופ, הם קופצים את הגדר ומשתולליםכאילו אין מחר,
מה קורה לכם אנשים ?
אפשר לעשות הכל בבית עם אותה האהובה, כפי שמשורר אינשטיין,
אלא מה ? צריך להשקיע, נכון, זה מה שעושה את זה יותר מעניין, חברים, אפשר לנקז את כל התשוקות לתוך הבית פנימה, ניתן ללמוד תקשורת נכונה ולדבר בשפה פשוטה, ולכל הפחות לנסות, למה לקרוע משפחות, למה ?
תראו את הגב' הנכבדה- כל העולם נראה לה מיותר, זה הגיוני, התחרפנה לגמריי, אלוקים תן לה את הכדור בזמן,
תתבוננו סביב ותווכחו, ילדים עזובים ריגשית ואומללים נפשית, ועזבו מה איתכם נפש חצויה לשניים, חרדות פחדים תלות במי שמספר לכן סיפורים על האהבה, בלה בלה, זאת תאווה נטו, מי שאוהב את הזולת לא פוגע בו, לא נוטש אותו, לא נלחם בבתי משפט בשביל להוציא לו את המיץ, לא ולא !
רוצים שלום בעולם עם הפלסטינים,,, תעשו שלום עם עצמכם, ואז תתפנו לעשות שלום עם אחרים,
----
את רוצה לשמוע מה יש לי להגיד לך, בלי כל בילבולי המוח שכתבתי כאן,
לכי לטיפול גמילה, תתאוששי, ובד בבד תתעלי את התשוקות שלך לכיוון בעלך, שדרך אגב לא ציינת אותו בכלל,,, כל מה שעולה לך בראש לעשות עם ההוא, תעשי עם בעלך ויצאתם נשכרים,
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיות עם עצמך
שמחה04/05/2010שלום
אשתדל להיות מנומס ואולי אפילו לעזור.
המשך הרומן האסור הזה יפגע בהמון אנשים לך יש ילד לבוגד שלשה לך בן זוג ולו אישה בהריון
ניראה לי שלמרות הכל יש ביכולתו לחשוב ולהבין שהמעשה שלכם הוא התגלמות הגועל
תתבגרי תתעוררי תבדקי את עצמך תפסיקי לפגוע באנשים שלא עשו לך כל רע.
תגבירי את כמות הטיפולים הפרטנים שאת מקבלת בשבוע ותגלי מה גרם לך להיכנס למצב כזה
מבלי ערעורי חרטה בכל.
שחררי את אהובך לדרכו ואל תכבידי עליו שחררי גם את בעלך במידה וזה לא מה שאת רוצה
העיקר תביני שבסופו של דבר זה יתגלה ולאחר מכן נשאר רק כאב גדול ואכזבה.
לפי דבריך אהובך כבר לא באמת שם אבל את מקשה עליו את הפרידה.
התעוררי חיזרי למסלול חיים נורמלי ותני למצפונך לעבוד אין כל רע בכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו גמילה מסמים
דורית כהן08/05/2010אני מאוד מבכימה עם התגובה הנבונה של שמחה.
אוסיף עוד משהו: את עוברת עכשו תגובה שאופיינית למישהו שהתמכר לסמים ונלקח ממנו בבת אחת הסם. התמכרת לאהבה החזקה הזאת בצורה שלגמרי עיוותה את תהליכי המחשבה הרציונלים שלך. זה קרה גם למאהב שלך אבל הוא תפס את עצמו והחל לשלוט ברגשותיו ולנהל את עצמו למסלול מנוגד לרגשות המציפים אותו.
אם תצליחי להבין שאת עוברת עכשו גמילה - יהיה לך יותר קל לעבור את התקופה הקשה הזאת. ההתאהבות שלך, כמו התאהבויות אחרות, מציפה את המוח באנדורפינים, שהם כימיקלים שיוצרים תחושה של אושר, והם אכן אותם כימיקלים שפועלים כאשר אוכלים שוקולד, או כאשר לוקחים סמים, או שותים אלכוהול. להבדיל - הפעם זה קורה לא בגלל חומרים שחודרים למוח אלא בגלל פעילות פנימית של המוח, רגשות חזקים, מחשבות מאוד חיוביות, הנאה ותענוג גדולים. אבל ההצפה של המוח בחומרים האלו היא אותה הצפה, וכאשר זה מופסק פתאום נשאר ואקום וכל הגוף זועק - תנו לי עוד - זה היה כל כך טוב!!!
כמו כל גמילה - זה עניין של זמן. ככל שגופך ומוחך יתרגלו להיות בלי ה"סם" הזה ויעכלו את המציאות בלעדיו - כך הצורך והכאב יפחתו. זה לוקח זמן - בין שבוע לחודש, וגם אחר כך עוד יופיע הגעגוע והזכרונות, אבל לא בעוצמה הזאת.
אני מקווה שההשוואה הזאת תעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)