איבוד כיוון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איבוד כיוון
    ורד
    05/05/2010

אני אמא לילדה בת שש, בזוגיות שניה מזה כחמש שנים עם אדם גרוש ללא ילדים המבוגר ממני ב15 שנה (54). גרים יחד ומנסים להביא ילד לעולם (לבן זוגי אין ילדים). מערכת היחסים ביננו ידעה לא מעט ירידות ולפני כשלוש שנים אף פרידה למספר חודשים. קיימת אהבה רבה, בן זוגי מטורף על ילדתי והיא עליו, אך הוא לעניות דעתי נכה ריגשית ואיני יודעת איך להתמודד עם כך. בשנה האחרונה בן זוגי נוסע לביתו בטבריה שם הוא גר עם שותף לעסק (השקעה באופציות) מיום שני חוזר ביום חמישי. היו לנו בחודשים הראשונים לא מעט וויכוחים בנושא כמובן מצידי היה לי קשה עם הניתוק הארוך, אך מצידו אמר אני הולך לעבוד, מפירות עבודה זו הרי תהני.... בפועל הרי דבריו הם שטויות יש לו צורך בניתוק הזה לטבריה. באמת השלמתי עם הנושא ואני אף מצליחה להנות ממנו. כיום אני מרגישה כי הוא מתנתק ממני רגשית, שיחות ביננו מתמעטות, כשהוא מגיע הביתה הוא תמיד נפגש עם חברים אני ממש צריכה להילחם על זמן איכות עימו. כשאני שואלת מה קורה אין לו מושג על מה אני מדברת . אני מרגישה במערבלת שסוחפת אותי , מלחיצה אותי ומדכאת אותי דבר שכמובן אינו מאפשר לי להיכנס להריון.ואז הלחץ גובר עוד יותר. אין לי מושג מה לעשות, אם אני מדבסרת הוא ארומר שאני מבלבלת במוח אם אני מרימה ידיים נאבד אחד את השני והכי גרוע זה מדכא אותי.
    איני יכולה לקום וללכת . מה אני עושה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבוד כיוון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב לא פשוט---

בני
    06/05/2010

היי
    כך לא מנהלים חיים נורמליים,
    זה לא תקין בלשון המעטה,,,
    אבל כל אחד בוחר את סגנון חייו, ולפי מה שכתבת השלמת עם זה,
    רק רציתי לשאול אם אתם נשואים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתי, ואשמח אם דורית תוכל להוסיף

עדי בדיחי
    07/05/2010

הי ורד, מתנצלת על העיכוב בתשובה, אנחנו משתדלות כמיטב יכולתנו.

אני אתן את דעתי, ואני מזמינה את דורית להוסיף בשל הניסיון שהיא מגיעה איתו לגבי זוגות:

את כותבת שלדעתך בן זוגך נכה רגשית ולא יודע להתמודד עם המצב הזה. הוא אוהב את ילדתך. את מרגישה שטבריה היא תירוץ לניתוק. ייתכן ואת צודקת, לא יודעת.

את בהחלט צודקת שמצב כזה הוא כמעט ולא "זוגי", ואם הוא כבר מגיע הביתה- הוא מתרחק. יש בזה אמת, וחשש שאכן משהו עובר עליו.. חשוב לבדוק מה.

כך או כך, תסכימי איתי שלעשות ילד- זה לא זמן מאוד טוב, בלשון המעטה. יש להביא ילד להורים שמתקשרים טוב ושהזוגיות במצב שמור וטוב. אחרת המודל ההורי שהילד שלך יקבל לא יהיה מספיק בריא עבורו.

אני לא בטוחה שאותה "נכות רגשית" שאת חשה, היא לא קשורה גם היא לניתוק הפיזי והרגשי שהוא עושה מולך. ייתכן והוא פחות שלם עם ההחלטה להביא ילד? ייתכן והפער של השנים שקיים, קצת מרחיק אותו מהחוויה של הבאת ילד? אני מעלה השערות.. לא יודעת עד כמה הן נכונות במציאות- אבל אולי תוכלי לנסות לזהות..

אני מניחה שעד לפני שנה, ז"א במהלך 4 שנים, המצב היה אחר. נסי לבדוק ממתי אתם רוצים או מתכננים להביא ילד.. ותבדקי האם זה קשור זה לנסיעות לטבריה.

במצב כזה הייתי מייעצת להתייעץ מקצועית, אם לא ביחד- שזה כמובן עדיף- אולי לבד לעת עתה, ולקבל קצת יותר פידבק מקצועי וכלים.

אני משוכנעת שדורית תוכל לתת עוד זוויות, בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשנות את התקשורת הזוגית

דורית כהן
    08/05/2010

ורד היקרה, ראשית אני מצטרפת להבחנות הרגישות שעדי עשתה.
    בנוסף, סביר להניח שיש משהו בתקשורת ובהתנהלות הזוגית שלכם שמרחיק אותו, ואולי כבר נוצר סוג של מעגל קסמים זדוני: הוא מתרחק, את נעלבת ומודאגת בשל כך ונלחצת ואז התגובות שלך כלפיו מביעות את רגשותייך ואינן נעימות לו והוא חווה אותן כביקורת וככבלים עליו, וזה גורם לו לרצות להתרחק עוד יותר ואז את עוד יותר מודאגת, וחוזר חלילה, ללא מוצא...
    לפעמים כדאי להיעזר ביועץ חיצוני, שיכול להראות לשניכם מה קרה ומהן ההתנהגויות הלא מודעות שגורמות לכם להתרחקות הזאת, כי לכם יהיה קשה לראות זאת לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו