מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בנישואיןשירן08/05/2010
אני בת 29 ונשואה מזה שנה, ונמצאת כרגע בצומת דרכים בעייתית בנישואי, בעלי מצד אחד יודע לפרגן לי ואוהב אותי, ואין לו בעיה להראות את זה ולהשמיע את זה שזה מקסים ומבורך, אבל מצד שני הוא מגלה אפטיות וחוסר דאגה אלי בקשר למחלה כרונית שבה אני חולה ושמקשה עלי בתפקוד היומיומי, כך למשל שאני מספרת לו מה עובר עלי ועל הכאבים הוא ממשיך לצפות בטלויזיה ואפילו לא מסובב אלי מבט או שאני מבקשת שיעסה לי את המקום הכואב הוא אוחז בי לדקה קצרה ומיד מפסיק, ואני מפחדת בתקופה האחרונה שכל המחלה הזאת גדולה עליו ושאם אני בעתיד אזדקק חס וחלילה שיהיה יותר תומך ועוזר (למשל כשיהיו ילדים) אני אמצא את עצמי מתמודדת עם הכל לבד. אני אישה מאוד פעילה, עובדת ב- 2 עבודות ומשלבת לימודים אקדמאיים, ובנוסף מטפלת בבית ללא כל עזרה מצידו שזו גם בעיה לא קטנה, אבל לאחרונה אני מאוד מתוסכלת מכך שהוא לא רגיש לבעיות הרפואיות שלי ובטח כשהוא היחיד שאני נפתחת לפניו בעניין כדי שיתן לי תמיכה ומשענת. אני כל כך מאוכזבת ממנו בנושא שאני שוקעת במחשבות האם הוא באמת מתאים לי לשארית חיי או שכדאי כבר עכשיו, עוד לפני שיש ילדים וההחלטה תעשה לקשה יותר, פשוט ללכת כל אחד לדרכו. אני לא מצפה ממנו "שיסעד" אותי, בסך הכל אני עובדת ונושאת בכל הנטל של תחזוקת הבית לבד לחלוטין, אבל מאוד קשה שבן הזוג שבחרתי לשארית חיי אדיש וחסר רגישות בעניין כי "לא לילד הזה פיללתי" וכמובן שזה משפיע פיזית על המחלה שלי ומאז נישואינו בגלל חוסר התמיכה רק חלה התדרדרות במצבי. אודה לקבלת תגובות ועצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיכנס לעובי הקורה
דורית כהן08/05/2010שירן היקרה, לאורך כל הדברים שכתבת היה חסר לי משהו: מה את מרגישה כלפיו? עד כמה את אוהבת אותו? לי זה הופיע, לאור מה שכתבת, כאילו הדבר היחידי שאת "סופרת" הוא היחס שלו למחלה שלך.
אז מעבר לנושא שמטריד אותך, שתיכף אתייחס אליו, מאוד חשוב שתבחני מה את חושבת עליו, מה את מרגישה כלפיו, איזה מין בן אדם הוא, עד כמה את מעריכה תכונות שונות שלו.
לגבי חוסר ההתייחסות שלו: שווה לבדוק זאת יותר לעומק. יכולות להיות לכך סיבות שונות.
אולי הוא מאוד חושש מן הנושא ומעדיף "להכחיש" אותו ע"י חוסר התייחסות.
אולי כאשר את מעלה את הנושא הוא מרגיש חסר אונים ומתקשה לעזור לך ולא אוהב להיות במצב כזה. הרבה גברים רוצים מייד לעזור, לפתור את הבעייה וקשה להם עם בעיות שאינן נפתרות אלא נמשכות.
אולי הוא אינו מצליח להבין בדיוק מה את צריכה ממנו, ואת נמנעת מלבקש בצורה מדוייקת וברורה אלא מעדיפה שהוא יבין מעצמו מה נדרש?
אני חושבת שעליכם לקיים שיחה פתוחה ולהבין זה את זה לעומק בנושא הזה.
כמובן שקיימת האפשרות ש"זה גדול עליו" וחשוב שתדעי זאת באמצעות השיחה.
עם כל זאת, זה מוזר לי שאת לוקחת על עצמך לעשות הכל בבית! האם את עושה זאת כדי להוכיח לו ולעצמך שאין עלייך מגבלות פיזיות? בכל מקרה זו לא התנהלות נכונה וחשוב לשנות זאת. את לא תחזיקי מעמד פיזית ונפשית אם הוא לא יהיה שותף אמיתי שלך, גם בלי קשר לבעייה הכרונית שלך.
את צודקת שעליכם לעשות "בדק בית" לפני שמחליטים לעשות ילדים, ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
שירן09/05/2010תודה על תגובתך המהירה,
לשאלתך- אני מאוד מאוד אוהבת את בעלי, הוא יודע לפרגן להשגיי המקצועיים, לחזר ולהחמיא לי על כל דבר שאני עושה, והאינטימיות שלנו מצויינת. יתכן והשתמע שכל מה שאני רואה זה היחס שלו למחלה, אבל לצערי מטבענו אנחנו לרוב רואים את הכוס הריקה, מה גם שזה לא עניין חולף אלא שמדובר במחלה כרונית ולכן ברור לי שגם המחלה מעורבת בנישואינו ולכן כל כך קשה לי שהוא לא קשוב אלי בנושא.
אני נושאת איתי חשש יומיומי שאהיה חלילה נטל עליו בעתיד, ומזה נולדת המחשבה שאם כיום כשאני מתפקדת וזקוקה בעיקר לאוזן קשבת ולמעט עזרה אני נתקלת באוזניים ערלות, מה יהיה בעתיד כשבאמת אזדקק לו וכשיהיו גם ילדים שזקוקים לטיפול. אני מאוד חצויה בין האהבה והמשיכה הגדולה שלי אליו לבין הצורך להיות ריאלית, צורך שנכפה עלי לאור המציאות הבריאותית שלי.
באשר לטיפול במטלות הבית, אני נאלצת לשאת בעול לבדי כי הוא לא אוהב לעזור, וזו בעיה שלדאבוני נשים רבות נאלצות להתמודד איתה ולעשות לוליינות כדי לתמרן בינה לבין קריירה, וזו גם בעיה שבעניינה אני לא מצליחה לחדור לתודעה שלו לגביה שיבין שאני באמת צריכה את עזרתו בעניין. אני כבר שנה מנסה "להגיע אליו" בנושא וממש אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)