להשאר או ללכת?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להשאר או ללכת?
    שלי
    08/05/2010

שלום לכולם,
    יוצאים כבר שלוש שנים (שנינו לקראת סוף שנות העשרים שלנו), עד עכשיו לא גרנו יחד מסיבות כלכליות, לאחר שיחה הוחלט כי אני אצא מהבית לתקופה של כחצי שנה (המצב בבית של ההורים אינו פשוט עבורי) ולאחריה נעבור לגור יחד. לפני כחודש התחילו ספקות בקרבו, הוא טוען כי יש דברים שמפריעים לו בי, דברים שלטענתו לא היו קיימים בתחילת הקשר והשתנו, אחד מהם הוא המראה החיצוני שלי (עלייה במשקל). אחרי הדברים הקשים הללו, אמרתי לו כי אני אוהבת אותו כמו שהוא ועליו לחשוב אם אני האישה בשבילו, היות ואני רואה את הקשר הזה מוביל למגורים יחדיו ולאחריו חתונה. נפגשנו לאחר ארבעה ימים והוא גלגל את הכדור בחזרה אליי, טוען שאם שני הדברים שמפריעים לו אינם מפריעים לי אז שאני לא אשנה אותם ונפרד, ואם אני מוכנה לשנות אותם אז יש על מה לדבר על המשך הקשר ומעבר לדירה יחדיו.
    אני ממש לא יודעת מה לעשות, אם עכשיו שני הדברים הללו מפריעים לו ואני אשנה אותם מי מבטיח לי שעוד חודשיים הוא לא ימצא משהו אחר שמפריע? מצד שני אולי אם אני אשנה אותם נוכל להמשיך יחדיו?
    אשמח לשמוע את דעתכן ודעתכם.. :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להשאר או ללכת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלי

שימחה
    09/05/2010

לא ברורה לי הסיבה השניה אך ברור לי לגמרי שהירידה במשקל חשובה לדימוי העצמי שלך
    בלי קשר לבן זוגך.
    נכון שבזוגיות מותר לבקש שינויים אך ניראה לי קצת חצוף לדרוש דיאטה או פרידה.
    אולי בן זוגך היה צריך ללמוד איך מבקשים דבר כזה בלי לפגוע ובלי לאיים.
    ניראה לי שבמידה ותלכי איתו בדרכו כיום תשלמי על זה מחיר יקר בעתיד.
    הוא רוצה אותך שיחליט אח" את יכולה לעשות מאמץ בשבילו.
    שוב צריך לזכור הסיבה השניה לא ברורה לי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שלי

עדי בדיחי
    09/05/2010

בהמשך לדבריה של שמחה, אני מזהה כאן איזושהי "אהבה שתלויה בדבר".. אהבה שתלויה במשקל שלך? למשל..?

נשמע שהבחור איתו את יוצאת לא מאוד בשל למחויבות נוספת כמו מעבר למגורים יחד, ייתכן והמראה שלך הוא תירוץ לפחד שלו ולעיכוב המעבר, אבל אם כן נתעכב על מה שאמר לך- שאם תרדי במשקל "אז יש על מה לדבר", נשמע לי כמו עיסקת חליפין..

צדקת כשאמרת "אם אתה אוהב אותי כמו שאני". בהרבה פעמים אנשים קודם כל נמשכים לאופי, לתכונות המקסימות, ואח"כ למראה, וה בד"כ מסתדר זה עם זה על אף החסרונות. הוא טוען שאם שני הדברים שמפריעים לו לא מפריעים לך=ניפרד. ואם הם כן מפריעים לך ואת תשני אותם, מה תהיה התחושה שלך לדעת שהוא נשאר איתך רק על הרקע הזה? ואת צודקת בתהייתך- מה יהיה הלאה, בהריונות, או בסתם תקופה שתעלי שוב במשקל, או לא חשוב מה- במשהו אחר שלא ימצא חן בעיניו? יש לתת על זה את הדעת.

כך או כך, אם זה תירוץ לעיכוב המעבר לגור יחד או לא, נסי לחשוב עד כמה הבחור הזה אכן מוכן להתחייב לך ולראות בך מכלול שלם שהוא מקבל אותו כמו שהוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכם

שלי
    28/05/2010

תודה על התשובות, מצטערת על העיכוב עברה עליי תקופה לא קלה, למען האמת עדיין עוברת.
    לצערי נפרדנו היות והבנתי שהמשקל שלי לא אמור להוות מכשול כזה גדול. ניסיתי לבוא לקראתו אבל הדרישות והביקורת רק הלכו וגברו עד שהרגשתי שאני נדחקת לפינה שממנה יש רק מוצא אחד-פרידה.
    אני משתדלת לראות את האירועים כשיעור לחיים.
    תודה על הייעוץ.
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו