בעיות בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בזוגיות
    צ.ס.
    11/05/2010

בעלי ואני נשואים קרוב ל30 שנה, במהלך כל השנים היו עליות ומורדות בחיי הזוגיות שלנו אך הדבר החריף בשנתיים האחורנות , ובפרט כאשר הילדים התבגרו יש לי ארבעה ילדים אחת נשואה ואמא לילדה בת חודשיים בן בגיל 26 בת בגיל 19 ובן בגיל 18.
    לאחר נסיונות רבים מצידי להציל את חיי הנשואין שלנו אם זה על ידי שיחות ואם זה ע"י מכתבים שלא נענתי להם החלטתי שאני רוצה להתגרש כי בעצם מלבד הילדים וכמובן הרכוש שנצבר במשך 30 שנה אין ביננו כל קומניקציה , בעלי מסוג האנשים של עבודה בית ואוכל וכל השאר זניח.
    לאחר שהתיאשי מכל הנסיונות לשקם את הנשואין ולשוחח איתו שמערכת היחסים הזו בסוף תיגמר לא טוב וכי הוא לא צריך לקבל אותי כמובן מאילו כמו שהוא עושה , התיאשתי והחלטתי לשאני רוצה לפרק את החבילה כי אני לא רוצה להמשיך ולחיות בצורה כזאת ולגמור את החיים של בין ארבע קירות עבודה בית וליהפך מבלי לחיות חיי זוגיות נורמליים.
    ניסתי במשך חצי שנה להגיע להסכם והוא לא מוכן ורוצה שני אעזוב את הבית בלי כלום ולהשאר בבית עד בכלל.
    כמו כן נסיתי להגיע איתו להסכם כי עלינו לדבר עם הילדים ולהסביר להם כי חיי הנשואין שלנו עלו על סרטון וגם זה ללא הועיל
    אתמול אגרתי כוח ודיברתי עם הילדים הם קיבלו את זה קשה כל אחד בדרכו הוא שניים הציעו טיפול זוגי אני הסברתי להם כי החלטה זו נוסעת לא משום שאביהם לא איש טוב אלא פשוט שהזוגיות שלנו הגיעה לקיצה
    בני הגדול ניסה לשוחח איתו והוא התפרץ ואמר לו שהוא מוכן לפרידה אבל שאני אצא מהבית ללא כל תמורה
    השאלה שלי היא כיצד אני מתמודדת עם המצב כאש המטרה שלי היא שהילדים יפגעו כמה שפחות למרות שהם בוגרים כי מבינת היינו משפחה למופת כי במהלך כל השנים השתדלתי להסתיר את התיסכול שלי מחיי הזוגיות שלנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחפרות של כל אחד בעמדתו

דורית כהן
    13/05/2010

שלום לך!
    נראה לי שבעלך מאוד פגוע מן הצעד הזה, ולכן מתחפר בעמדתו שאם את רוצה להתגרש - שאת תעזבי את הבית ותצאי ללא רכוש.
    אם היתם פונים לייעוץ זוגי - יתכן וזה היה מאפשר לכם להיפרד בצורה יותר ידידותית ושלמה. הרי גם בשנים הבאות , ובעצם תמיד - יהיה לכם קשר דרך הילדים והנכדים, ואם תיפרדו בכאסח זה ישפיע על איכות החיים של שניכם ושל הילדים.
    כניסה לייעוץ זוגי מאפשרת להשלים רגשית עם המצב, להגיד אחד לשני דברים שאחרת קשה להגיד אותם, ולראות האם ניתן לשנות את הכותרת על היחסים שלכם במקום זוגיות מלאה: אולי ידידות אולי שותפות, אולי קודם פרידה לנסיון. כאשר מתחילה הידברות - ניתן ליצור פתרונות שונים שיתאימו לשניכם. ואולי יקרה משהו חיובי בייעוץ ותמצאו דרך חדשה לחיות בתור זוג? לא שווה בדיקה?
    נדמה לי שלאחר שאספת המון אומץ כדי להכריז על הצעד הזה - את לא רוצה לזוז מן העמדה הזאת ולא רוצה שמישהו ישכנע אותך למשהו אחר. אבל גם בעלך נתקע בעמדה קיצונית ולא רוצה לזוז משם.
    עשי את הצעד הנבון, החכם, הבוגר - והסכימי לייעוץ זוגי, ואולי זה יעזור לכם לצאת מן העמדות הקיצוניות ששניכם מתחפרים בהן.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה

צס
    15/05/2010

לי אין בעיה אם יעוץ זוגי , גם הילדים הציעו את זה ואני לא מתנגדת אך הבעיה שבעלי לא יסכים לזה הבן ניסה לשוחח איתו והוא התפרץ ישר.
    אני הייתי שמחה מאוד שמה שהצעת היה קורה והיינו שומרים על קשר מוידידות וזה בעצם מה שהצעתי לו מלכתחילה ואמרתי לו שאחרי שלושים שנה כדאי שנגמור את זה יפה כי יש ילדים באמצע אך זה לא מקובל עליו והואמטוכן שאין גירושים יפים. אמרתי לו שאני מוכנה לכל פשרה הגיונית שתהיה מקובלת על ששנינו אך לשם כך צריך לשבת ולדב אבל הוא פשוט מתעלם כאילו ששום דבר לא קרה ושנינו חיים בעצם באותו בית ללא שום קשר בנינו , אנחנו כמו שני זרים אחד לשני כבר חצי שנה . נראה לי שהוא פשוט לא מקבל את זה שהזוגיות שלנו עלתה על שרטון והוא לא מבין לדעתי מה קרה לי פתאום מה השתגעתי??? אבל זה לא כך שנים הבגלתי על כך שהוא לא עזר ותמך על מנת שהזוגיות שלנו תפרח ובכל פעם אמרתי לו שעל זוגיות צריך לשמור וצריך לטפח במילים הוא תמיד הסכים אך בפועל לא עשה שום דבר לצערי.
    אני אשמח מאוד לשוחח איתו בנדון ולהגיע להסכם מסודר וגם לו לפירדה שגם את זה הצעתי אך הוא דוחה כל דבר על הסף התשובה שלו היא ישר הדלת לפניך קחי מזוודה ותצאי .
    אני באמת לא יודעת מה לעשות האם לעזוב את הבית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לברר את זכויותייך

דורית כהן
    15/05/2010

צס יקרה, לפני שאת מחליטה לעזוב את הבית, עלייך ללכת לייעוץ משפטי כדי לברר מהן זכויותייך, ואם צעדים מסויימים שאת עושה לא עלולים לפגוע בך בטווח הרחוק. את יכולה לקנות שעת ייעוץ אצל עו"ד מומחה לענייני אישות. עדיין אל תסכימי לפתוח תיק גירושין כאשר את הולכת לייעוץ המשפטי הזה. הבהירי שכל מה שאת רוצה זה לדעת מהן זכויותייך הרכושיות במקרה שאת עוזבת ביוזמתך את הבית, ואיך כדאי לך להתנהל על מנת להיפרד ממנו.
    כמו כן את יכולה לפנות לפורומים העוסקים בגירושין כדי ללמוד מאחרות או מן המומחים שמנהלים את הפורומים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו