מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצתכםלי11/05/2010
יש לי חבר מזה כשנה, הוא מתארח אצלי מספר פעמים בשבוע, אוכל, מתקלח, ישן. אתמול לראשונה שאלתי האם בא לו לעשות כלים (שנינו אכלנו) כי רציתי לבשל והוא אמר שבתור אורח אין לי זכות לדרוש זאת ממנו.מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקנות מדיח---
בני11/05/2010את יכולה להיעלב ואז להרגיש שאת חייבת להגיב ולפגוע חזרה, ובכך להתחיל פינג פונג של פגיעות את מטיחה מכאן, והוא מקלל משם, בקיצור כל מה שזוג אמיתי חייב לעבור בזוגיות,,, כן ! בוא לא נצבע את הכל בוורד !
ואת יכולה פשוט להבליג, אם זה עדיין אקטואלי---(כי נראה לי שהגבת ואת רק רוצה חיזוקים,,,)
ופשוט לספוג את העלבון, להיות מן הנעלבים ואינם עולבים, אה איזה כייף--- ואז להיישיר אליו מבט, ולומר לו > אתה רוצה שאני אהיה השפחה שלך ? כך אתה מרגיש בזוגיות הזו ? זה נראה לך הוגן ?
מה דעתך על שיתוף במטלות הבית ? בעיניי זה הרבה יותר אנושי לנהל מערכת יחסים שיוויונית שבו אנחנו שותפים כלים בייחד, או בתורנות, וכו',
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזה חדש
עדי בדיחי12/05/2010הי אלה,
אני חושבת שיש שוני בציפיות וכנראה גם מהבתים שכל אחד הגיע ממנו. "אורח" הוא כנראה לא, בכל זאת את מתארת שנמצא אצלך הרבה.
חשוב שתשבי איתו לשיחה בה תנסחו חוזה ביניכם- חלוקת תפקידים, מתי את זקוקה לעזרה, מה הוא מעדיף לעזור, ומה באופן כללי מפריע לו בבקשתך. האם זה האגו שנפגע? האם זה יותר מכך?
אני חושבת שבהחלט יש זכות לבקש עזרה, וזאת אחת הסוגיות בחיי נישואין אח"כ. לכן חשוב כבר מעכשיו לבדוק איתו איך רואה את הנושא הזה של תפקידים- גבר, אשה, האם הוא שמרני מטבעו וחושב שאשה תפקידה לגדל ילדים ולבשל (יש כאלה ויש נשים שזה גם מאוד טוב להן). כך גם תוגלי להבין מה יהיה הלאה, ואם יש אפשרות, מצידו- לפתוח את הראש ולהבין גם את המקום שלך.
בשיחה כזאת חשוב להסביר מה את מרגישה, מה את הרגשת באותה סיטואציה. המוקד- עלייך. לא לבוא בטענות- כי זה ירחיק. אלא "להזמין" אותו לשיחה משותפת, בה המרכז הוא הרצון לברר איתו- ולנסות לצמצם את הפער הזה. בנימה של הזמנה, וקבלה גם של הדעה שלו- הוא יתקרב ויוכל יותר לבוא לקראתך, כך אני מאמינה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)